10 cele mai iubite jucării de exterior de către copii

Copiilor le place să petreacă timpul afară și asta ar trebui să ne bucure. Aerul le face mult mai bine decât statul cu ochii în monitoare. Există o mulțime de activități și jocuri în care îi putem antrena pentru a-i convinge să petreacă mai mult timp afară. Cei mai fericiți părinți sunt cei care stau la curte. Dacă investesc puțin în jucăriile de exterior preferate de cei mici, le asigură statul afară pe toată perioada sezonului cald. Dar care sunt cele mai iubite jucării de exterior? Spre ce ar trebui să te orientezi?

Leagănele

Pe ce se dau cele mai dese lupte în parc? Pe leagăne. Toți copii vor să se dea în leagăn. Ba chiar, și adulții. Un leagăn este o investiție bună, mai ales dacă ne gândim că el poate fi folosit în orice anotimp. Poți opta pentru un leagăn simplu, din plastic, pentru unul tip cuib, de genul acesta, un leagăn din lemn sau pentru un leagăn cu tot cu suport din metal (vezi aici model!) dacă nu ai unde să prinzi unul simplu.

leagăn pentru copii cu cadru

Toboganele

Parte din arsenalul oricărui loc de joacă, și ele sunt foarte atractive pentru cei mici. Un tobogan montat în grădină te poate scăpa de multe mârâieli plictisite și de cererea de a merge de trei ori pe zi la locul de joacă. Cele mai lungi sunt cele mai apreciate. Ai aici câteva modele excelente de tobogane cu peste 2 m lungime. În funcție de vârsta copilului, înălțimea lui, spațiul de care dispuneți și buget, puteți merge pe varianta unui tobogan mai mare sau mai mic, simplu sau integrat într-un set. Dacă ți-l permiți, poți investi direct în acest set de joacă cu tobogan și două leagăne.

tobogan ieftin pentru fetițe

Căsuțele de grădină

Mai frumos decât setul acela de bucătărie sau bancul de lucru de jucărie pe care le-ai cumpărat deja nu poate fi decât o căsuță pentru copii amplasată în grădină. Va fi locul lor intim, locul care îi va responsabiliza și unde se vor juca ore întregi. Și aici găsiți o varietate mare de produse. Cele mai ieftine și disponibile într-o gamă largă de culori și modele sunt cele din plastic. Avem căsuțe cu balcon, căsuțe cu bucătărie, căsuțe roz, căsuțe multicolore, căsuțe cu gard sau fără, căsuțe castel, etc. Cea mai faină mi se pare această căsuță mare cu grădină. Cred că pe eMAG.ro ai cea mai mare varietate de produse.

casuță copii castel pentru fete

Trambulinele

Sărituri toată ziua! O mare bucurie. Ambele mele nepoate sunt înnebunite după trambuline. Sunt capabile să sară ore întregi în ea fără să se plictisească. Neapărat să alegeți modelul cu plasă pentru a reduce riscul de accidentare. Cele mai bune trambuline judecând după raportul calitate-preț nouă ni s-au părut cele de pe decathlon.ro, de unde am și cumpărat într-un final. Au 5 ani garanție la structura de rezistență, ceea ce ne dă mai multă siguranță.

trambuline ieftine

Castele gonflabile

Nu puteau lipsi castelele gonflabile de pe lista cu cele mai iubite jucării de exterior, nu? Sunt un punct de atracție major pentru copii. Nu sunt nici foarte scumpe având în vedere că oferă o mulțime de avantaje. Sunt ușor de montat și destul de sigure pentru cei mici. Mai rămâne să vă asigurați că aveți spațiu pentru el. Dacă vreți ca distracția să includă și bălăceala în zilele toride da vară, alegeți un castel gonflabil cu piscină. Găsiți pe acest site câteva modele tare drăguțe.

castel gonflabil copii

Piscinele

Nici nu vorbea bine, că cea mai mică dintre nepoatele mele deja cerea piscină. Este îndrăgostită de apă și nu i-am putut refuza această plăcere. Cine are posibilitatea să-și facă piscină adevărată, pentru toată familia, este perfect. Cine nu, poate opta pentru una gonflabilă sau demontabilă. Cele mai mici prețuri la produse care să vă țină totuși câțiva ani găsiți aici. Dacă vorbim strict de piscine pentru copii, atunci pe această pagină ar trebui să începeți căutarea. Sunt peste 900 de modele!

piscine ieftine pentru copii

Bicicletele/tricicletele

Poate chiar pe locul 1 la categoria ce le mai iubite jucării de exterior ar fi trebuit să fie, dar aici mi-am adus eu aminte de ele. În funcție de preferințele copilului, vârstă și abilități, se poate opta pentru triciclete, biciclete fără pedale, biciclete cu roți ajutătoare și biciclete clasice. Până pe la 3 anișori, nepoatele mele au preferat genul acesta de tricicletă. Fiind cu cadru de oțel, sunt puțin mai grele și mai stabile, deci mai sigure. Ulterior, am luat așa ceva. Rezistă de 4 ani. Între timp, roțile ajutătoare le-am dat jos și am tot ridicat șaua și ghidonul.

ofertă bicicletă fetițe roz

Trotinetele

La mare căutare sunt și trotinetele, de care mie mi-a fost destul de frică la început pentru că mi se păreau nesigure și greu de manevrat. După îndelungi cercetări și căutări, pe la trei ani am zis că o trotinetă din aceasta, cu trei roți, ar merge. A fost o decizie bună. A folosit-o până acum vreun an, deci mai bine de doi ani și era întreagă. A donat-o și am trecut la modelul de aici. Are suspensii pe față și frână pe spate (acționată de pe ghidon), este un model robust, dar nu foarte greu, cu doi ani garanție și la un preț decent, zic eu.

trotinetă ieftină copii decathlon

Rolele

Nici nu au vrut părinții să audă de ele în primă fază. Târziu, ne-au lăsat să le cumpărăm perechea aceasta, cu patru roți, despre care citisem noi că sunt reglabile, stabile, confortabile etc. N-aș zice că au fost cea mai bună alegere, dintr-un singur motiv: sunt destul de grele. Dacă aveți în dotare fetițe slăbuțe, mai bine ziceți pas pentru că le vor manevra cu greu. Mult mai bine s-au descurcat cu rolele Oxelo, care sunt de trei ori mai ieftine, ideale pentru începători, cu măsuri reglabile începând de la 26. Le găsiți la categoria role copii.

role cu patru roți pentru începători

Mașinuțe/motociclete/atv-uri

Ultimele, dar cu siguranță nu cele din urmă, cele mai iubite jucării de exterior sunt vehiculele de tot felul. Unii pornesc de la diverse modele cu pedale, ajunge la cele electrice, cu telecomandă sau fără. Nu există limită. Se găsesc modele de mașini pentru copii atât pentru fete, cât și pentru băieți. Din păcate, aici nu vă pot sfătui cu nimic și nu pot face recomandări pentru că așa ceva nu ni s-a cerut. Cel mult, vă pot îndruma spre site-ul kinderauto.ro, acolo unde puteți găsi tot ce nici nu gândiți: mașinuțe electrice pentru copii, motociclete electrice pentru copii, ATV-uri și UTV-uri electrice pentru copii, mașinuțe SUV și Mercedes pentru copii, etc.

masinuta-electrica-de-politie

Sper ca acest articol să fie de folos, mai ales că sezonul cald a început deja și Ziua Copilului bate la ușă! Nu le puteți oferi totul și nici nu trebuie. Alegeți, din ceea ce ei își doresc, lucrurile pe care vi le permiteți și care credeți că vor fi folosite pe termen lung!