3 idei de mic dejun cu mezeluri Matache Măcelaru și lipii

În săptămâna care a trecut, m-am jucat destul de mult în bucătărie. M-au inspirat mezelurile Matache Măcelaru pe care le aveam în frigider. Sunt printre puținele pe care le mai consum. Nu că nu mi-ar plăcea mezelurile în general și că aș vrea să pozez în ce nu sunt – om cu mare grijă la alimentație. Pur și simplu, au mai rămas puține care să-mi placă la gust. Cele la Matache Măcelaru nu m-au dezamăgit până acum. Le apreciez gustul enorm și îmi place că sunt și ambalate individual, în porții mici. Preferatul meu este mușchiul țigănesc. Are o aromă deosebită, afumat puțin, fum natural de fag, după cum se laudă producătorul. Toate sunt bune. Nu storci apa din ele și nu mănânci gelatină sau o carne fadă.

rețete mic dejun mezeluri Matache Măcelaru și lipii

În fine, cunoscătorii sigur știu. Nu mai povestesc eu atâta despre produse. Aveți toate informațiile despre ele pe bacanialuimatache.ro. Mai bine vă arăt ce puteți face cu ele, în afară de un banal sandviș cu cașcaval.

Sandviș la lipie

Sandviș la lipie cu mușchi file și ruladă de pui Matache Măcelaru

Luați o lipie, o încălziți puțin pe tigaie și o ungeți cu o linguriță de cremă de brânză. Peste ea, puneți frunze de salată verde, fâșii de castravete, feliuțe de roșii cherry, felii subțiri de cașcaval. Deasupra, puneți 2-3 felii din mezelurile preferate. Eu am făcut cu mușchi file prima dată, iar în altă zi, cu ruladă de pui. Bune, ambele variante!

Nu vă opriți aici! Răzuiți și niște telemea, după gust. Râșniți și ceva piper negru, apoi rulați și mâncați cu poftă și încredere. Aveți gust bun, proteine, ceva vitamine, tot ce trebuie pentru un start bun.

Pizza pe lipie

Dacă vă pleacă pofta în pizza, vreți ceva rapid, cu gust, cu fix ingredientele care vă plac, mai ieftin decât o pizza comandată, eu zic să încercați neapărat o pizza la lipie.

pizza pe lipie cu suncă de praga Matache Măcelaru

Puneți lipia pe tavă sau pe tigaie (merge sigur și pe tigaie dacă aveți capac și lăsați 4-5 minute la foc mic). O ungeți cu sos de roșii și o decorați frumos cu ce vreți voi. Eu am pus bucățele de ardei gras, porumb, măsline verzi, feliuțe de șuncă de Praga de la Matache Măcelaru, cașcaval ras și fâșii de parmezan.

Mirosul și gustul nu le pot descrie în cuvinte. Și am ieșit la maxim 12-13 lei o pizza medie. Le puteți prepara și păstra și la congelator câteva săptămâni, dacă aveți aparat de vidat.

Omletă în lipie

Ultima idee de astăzi este omleta la lipie, foarte simplu de preparat și ea, și foarte gustoasă. Din două ouă, o lipie, două felii de mezeluri și o bucată mică de telemea vei obține un mic dejun bogat, sățios și deloc scump.

omletă lipie cu jambon de curcan Matache Măcelaru

Ouăle se bat bine și se pun într-o tigaie antiaderentă. Peste ele, așezați lipia, presați puțin, să se lipească de ou și lăsați să se coacă omleta. Când ouăle sunt gătite, întoarceți omleta cu lipia dedesubt. Peste ou puneți, răzuiți puțină telemea și adăugați mezelurile dorite. Eu am folosit de data asta jambon de curcan. Pliați ca pe clătită, sub formă de rulou sau triunghi!

Sper să încercați aceste mic dejunuri și să vă placă rezultatul la fel de mult cum mi-a plăcut mie. Singura problemă este că trebuie să vă abțineți din înfulecat aceste mezeluri goale, înainte de a le include în preparate. Știu că tentația e mare. Poftă bună, oricum ați decide să le savurați!