4 motive să alegi limba germană pentru copii cât mai devreme

Când mergeam eu la școală, limbile străine erau incluse în programă abia din clasa a II-a. Acum copiii învață o limbă străină de pe la 2 ani (sau chiar mai devreme). Generația desenelor animate și a cântecelelor de pe YouTube învață primele cuvinte în limba engleză cu mult înainte de a merge la grădiniță. Asta este foarte bine, nu? Doar că ar fi și mai bine dacă nu ar mai alege toți părinții ca prima limbă studiată la grădiniță și scoală să fie tot engleza. Eu aș alege limba germană. De ce? Din cel puțin 4 motive.

1. Engleza o prinde din mers

Cu riscul de a mă repeta, eu cred că limba engleză oricum copilul o învață din mers, din desene animate, din filme, din muzica pe care o ascultă. O aude peste tot și este aproape imposibil să nu o studieze și la școală. Puține sunt școlile în care nu se predă engleza la ora actuală.

Germana, deși căutată, nu este foarte predată. Ce-ar fi să alegi o școală care introduce prima dată limba germană în programă? Nu ai niciuna aproape de casă? Poți miza oricând pe niște cursuri extra-școlare de limba germană pentru copii. I-ai deschide copilului uși noi în viață, nu crezi?

limba germană pentru copii

2. Germana nu este o limbă grea

Asta v-o spune cineva care a crezut că la germană o să aibă prima restanță în facultate, iar apoi s-a trezit cu note de 10. Foarte multe cuvinte din limba germană seamănă cu cele din limba engleză, iar gramatica limbii germane mie mi se pare mai ușoară decât cea a limbii franceze. Și țineți cont că eu am fost la profil uman și am dat teză la franceză patru ani și bacul la franceză scris! Și pe partea de pronunție mi se pare mai ușoară germana. Sunt mai puține reguli de respectat.

3. Deschide uși în materie de educație

Când eram în facultate, mi-a fost pentru prima dată ciudă că nu studiasem germana în gimnaziu sau măcar în liceu. Cele mai multe burse pentru studenți și programe de schimb erau oferite de universitățile din Germania. Eu nu știam mai mult de bună ziua și te iubesc în germană. E clar că am ratat șansa asta. Colegele care au obținut burse în Germania, au continuat studiile acolo, iar două dintre ele lucrează acum în instituții europene. Gândește-te și la asta! Germania este o mare putere economică, un loc în care ți-ar plăcea să trăiască mai târziu copilul tău.

4. Acces la joburi bune

Dacă ai intrat măcar o dată pe site-urile cu locuri de muncă, ai observat că se cere tot mai des limba germană la angajare. S-a cam zis cu generația engleză-franceză pentru că tot mai mulți investitori germani vin să facă afaceri în România și au nevoie de personal care să poată comunica rapid și eficient cu partenerii și clieții nemți.

Vrei ca, la maturitate, copilul tău să fie pregătit pentru o astfel de cerințe? Optează pentru o școală la care se predă limba germană cât mai devreme sau înscrie-l la cursuri de germană la un centru cultural. De exemplu, dacă stai în București, poți intra pe cursuri germană București și vei vedea că încă se mai acceptă înscrieri pentru anul acesta.

Pentru a-l ajuta să învețe și mai rapid și mai bine această limbă deja ultra-vorbită la nivel european și internațional, poți merge chiar mai departe și, dincolo de cursuri de limba germană, să-i oferi și cursuri intensive de vară sau chiar să-l trimiți în tabere de limba germană. Pe www.iqwelt.ro poți găsi astfel de servicii. Este un centru cultural de limba germană dedicat exclusiv copiilor și adolescenților și situat oarecum în centrul capitalei, devenind accesibil copiilor din tot Bucureștiul. O echipă de profesori tineri, dar bine pregătiți, îl așteaptă acolo pentru a-l învăța germana pas cu pas prin metoda comunicativă, într-un mediu foarte plăcut.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *