5 lucruri de bifat dacă vrei o grădină de vis

La ce mă refer când vorbesc despre o grădină de vis? La o curte gata oricând să primească oaspeți, în care relaxarea să fie asigurată pentru momentele în care vrei să citești o carte sau revista ta preferată, în care copiii să se joace în voie și în siguranță, în care să poți face duminica grătare cu prietenii. Tu nu visezi la așa ceva? Eu da. Eu sunt genul care nu visează la o vilă. Mie îmi e de ajuns o casă cu 3 camere. Curtea, în schimb, trebuie să fie mare și dotată cu tot ce-i trebuie. Care sunt principalele elemente de bifat în amenajarea ei?

1. Vegetația

Am în minte un gazon perfect, cu alei din piatră de râu străjuite de tufe de trandafiri. Plus niște pitici de grădină și 2-3 pomi fructiferi pentru a asigura umbră naturală. Sigur că, dacă spațiul nu este prea generos și nu avem loc pentru pomi, putem opta pentru o umbrelă sau un pavilion de grădină. Am văzut eu unul rotund, foarte elegant, pe Dwyn Shop.

tarrington-house-pavilion-rotund-97616

Știu că e greu să întreții o grădina mare, dar cred că m-aș descurca, mai ales că îmi place munca asta în aer liber.

2. Un mobilier de grădină de calitate

Când zic mobilier de grădină, mă gândesc la un set de masă și scaune. Știu că unii preferă șezlonguri sau alte minuni de genul acesta, dar eu am ochit un set simplu format din două scaune și o măsuță care sunt suficiente pentru colțul meu de lucru în grădină. Sigur că aș avea nevoie și de o masă mai mare și de mai multe scaune pentru când vin prietenii la un grătar, dar cred că voi opta pentru piese pliabile pentru a nu ocupa loc inutil tot timpul cu o masă mare și multe scaune.

other-set-mobilier-plantago-masa-plus-2-scaune-100904

Cum vi se pare acest set de mobilier Plantago cu masă pătrată și 2 scaune? Eu zic că e simplu, încadrându-se perfect în orice decor, dar rezistent. Mai au unul, tot pe Dwyn, cu măsuță rotundă. Între astea 2 oscilez.

3. Un grătar

Ziceam ceva de grătare cu prietenii? Când ai un soț căruia îi place carnea friptă mai mult decât orice alt timp de mâncare, un grătar este esențial în curte. Drept să zic, nici eu nu refuz grătarele de weekend cu familia și prietenii. Sunt ocazia perfectă pentru socializare, iar noi, gemenii, sunt al naibii de sociabili. Momentan ducem muncă de lămurire dacă să alegem un grătar pe gaz sau unul pe bază de cărbuni. Încă nu ne-am lămurit care ar fi varianta mai sănătoasă. Ca design, mie îmi place mult ăsta.

landmann-gratar-cu-gaz-landmann-atracto-12441-68313

4. Piscina

Cât de mică, nu am pretenții la una din aia mare și scumpă. M-aș mulțumi una cu diametrul de 2-3 metri, ieftină. Eu oricum nu știu să înot, dar îmi place să mă bălăcesc. Cred că pe timp de vară, nu poate lipsi piscina din ceea ce se vrea a fi o grădină ca-n revistele de specialitate. Este o metodă bună de răcorire, relaxare și joacă, mai ales dacă sunt și copii prin preajmă.

bestway-piscina-cu-cadru-metalic-366x76-cm-78621

5. Jucării de exterior

Dacă tot a venit vorba de copii, nu trebuie să-i uităm nici pe ei atunci când amenajăm grădina/curtea casei. Câteva jucării de exterior cred că sunt mai mult decât binevenite. Îi vor stimula pe cei mici să petreacă timp în aer liber și să facă mișcare. Un leagăn, un mic tobogan sau o căsuță pentru copii sunt ieftine, nu ocupă mult loc, dar vor aduce multe zâmbete.

 grădină de vis cu casuta-pentru-copii

Am pus gazon, flori, mobilier de grădină, grătar, piscină și jucării pentru cei mici. Deja parcă prinde contur grădina aceea la care visăm. Sigur că nu o vom avea peste noapte, dar e bine să nu renunțăm niciodată la visurile noastre. Eu visez la așa ceva. Nu contează că până acum am doar flori în ghivece și pitici de grădină. O grădină de vis, ca-n reviste, nu e doar motiv de mândrie, e terapie curată. Imaginează-ți să vii acasă, după 8 ore de muncă și 2 de stat în trafic, să-ți relaxezi tălpile pe iarba proaspăt tunsă, să admiri florile și să te bucuri de ciripit de păsărele! Merită să investești în așa ceva.

Toate produsele pentru grădină prezentate în acest articol, sunt disponibile pe Dwyn.ro. Eu i-am ales pe ei pentru că nu sunt micinoși, ca alții, să pună buline cu reduceri uriașe la prețuri umflate înainte. La ei prețurile sunt cele corecte. Am avut mai multe experiențe cu acest magazin și știu despre ce vorbesc. Și, dacă e ceva ce vă place ca aspect, calitate și preț, să știți că au și opțiunea de plată în rate fără dobândă.

Cam asta ar fi cu piesele esențiale pentru o grădină de vis din punctul de meu de vedere. Voi ce alte idei aveți?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *