5 probleme de sănătate feminină pe care le poți rezolva simplu cu 5 plante ayurvedice

E greu să fii femeie. Mereu ești pe fugă, simți că timpul ți-ar ajunge doar dacă ziua ar avea vreo 48 de ore, tot timpul ai ceva de făcut, nici vorbă de plictiseală. Este un ritm pe care uneori simți că nu-l mai suporți și ai avea nevoie de o schimbare, de una care să te facă pe tine să te simți mai bine pentru că tu ești motorul de care depinde toată familia. Dintre toate schimbările pe care le poți face, cea mai sănătoasă ar fi aceea de a căuta ajutor în medicina naturistă. Eu, de exemplu, aș recomanda plantele indiene, cunoscute de mii de ani pentru proprietățile lor terapeutice fără a da însă efectele adverse pe care le dau produsele noastre din farmacii.

Ashwagandha, Shatavari, Tulsi, Brahmi și Neem sunt plante pe care o să te bucuri că le-ai adus în viața ta. Aceste 5 plante, folosite de milenii în medicina ayurvedică, au multiple beneficii pentru sănătate. Consumul lor este de un real folos. Ele te pot ajuta să previi diverse probleme, să faci față mai ușor provocărilor despre care vorbeam mai sus și chiar să tratezi afecțiuni.

  1. Ashwagandha si Tulsi contra stresului

Stresul este poate cea mai mare problemă a omului modern și implicit a multor femei care duc o viață hiper-activă. Știi că totul stă pe umerii tăi, totul depinde de tine, trebuie să fii la zi cu dosarele de job, să te ocupi de toate treburile casnice, să fii acolo de fiecare dată când copilul are nevoie să fie ascultat sau soacra ajutată, să zâmbești deși îți vine să plângi de oboseală. Totul este o presiune. Te mai miri de ce te ești stresată?

ORGANIC-INDIA-Ashwagandha-ANTISTRES-min

De cele mai multe ori stresul ni-l provocăm singuri pentru că tindem să vrem să fim perfecți, să fim peste tot și să facem totul bine, să nu greșim, să nu dezamăgim pe X sau pe Y, să nu înșelăm așteptările celor care contează pentru noi, să nu ne facem de râs sau să fim ridiculizați. Stresul nu ne face doar agitați. El afectează întreg organismul. Stresul cronic contribuie la scăderea sistemului imunitar, cauzează disfuncții ale ficatului, dereglează sistemul digestiv și tensiunea arterială și de multe ori duce chiar la episoade depresive sau tulburări de anxietate care, odată instalate, sunt greu de îndepărtat. 

Una dintre plantele cu rezultate uimitoare în combaterea stresului este Ashwagandha. Este ceea ce numim o plantă adaptogenă. Ea protejează organismul de efectele stresului, ajutându-ne să ne adaptăm rapid la orice situație și să reacționăm eficient la provocările din viața de zi cu zi. Acest produs pe bază de Ashwagandha te va surprinde.

Vezi aici preț Ashwagandha | Antistres Natural

ORGANIC-INDIA-Tulsi-Busuioc-Sfant-Ceai-Verde-Antistres-Vitalizant

Efecte la fel de bune pe partea de reducere a efectelor stresului are și Tulsi (Busuioc Sfânt), cunoscut în Ayurveda drept „Regina plantelor medicinale”. Ashwagandha și Tulsi pot deveni cel mai buni aliați ai tăi în luptă cu stresul și stările anxioase, dându-ți o stare de bine generală și revitalizându-te. Un produs foarte bun pe bază de Tulsi este ceaiul de AICI. El elimină stresul, dar nu-ți ia energia de care ai nevoie.  

 

  1.  Brahmi si Tulsi – pentru concentrare, memorie și somn bun

La muncă simți că nu te poți concentra la fel ca înainte. Nu mai ții minte dacă ai plătit factura care a venit săptămâna trecută și, peste toate astea, nici nu mai poți dormi foarte bine. Toate aceste probleme sunt puse pe seama stresului despre care vorbeam mai sus. Presiunea pe care oamenii sau tu însăți o pui pe tine trebuie să înceteze, dar ăsta este un lucru foarte greu de realizat. Prin urmare, ai nevoie de ajutor și de data asta și din nou medicina ayurvedică are leac.

ORGANIC-INDIA-BrahmiGotu-Kola-PENTRU-CREIER-SISTEMUL-NERVOS-min

Tulsi, despre care spuneam că reduce efectele stresului, îți va îmbunătăți în mod simțitor starea psihică în scurt timp. Trebuie doar să o introduci în viața ta sub formă de ceai sau suplimente, depinde ce-ți place mai mult. Combinată cu Brahmi, va contribui și la o mai bună concentrare și capacitate de memorare, dar și la rezolvarea problemei insomniei. 

Brahmi (Gotu kola) este o plantă folosită de secole în medicina ayurvedică pentru o bună funcționare a creierului și a sistemului nervos, pentru îmbunatățirea stării psihice și un somn lin. Două comprimate pe zi din acest produs vor face minuni.

Vezi aici preț Brahmi | Pentru Creier & Sistemul Nervos si Deficit de Atenție

  1.  Shatavari, Ashwagandha împotriva dereglărilor hormonale

ORGANIC-INDIA-Shatavari-ECHILIBRU-HORMONAL-NATURAL-min

Nu există femeie care să nu se confrunte cu aceste tulburări hormonale măcar odată în viața. La unele dintre noi perioada critică este în adolescență, la altele la menopauză, la altele problemele manifestându-se întreaga viață, în special în perioada premenstruală. Până la un punct, toanele acestea cauzate de schimbările hormonale sunt normale, dar tot sunt greu de suportat. Vorbim aici despre iritabilitate, oboseală, dureri în zona pelviană, retenție de apă, bufeuri, insomnii, anxietate, depresie. Ca să nu mai spunem că adesea dereglarea la nivel hormonal poate fi rezultatul unei disfuncții sau a unei afecțiuni.  

Shatavari și Ashwagandha sunt plante care ne pot ajuta când avem astfel de probleme. Ele asigură sănătatea și starea de bine a femeii în toate etapele vieții prin reducerea simptomelor asociate cu menopauza, cu premenopauza și cu sindromul premenstrual. Shatavari este benefic inclusiv pentru sănătate organelor reproductive, fiind recomandată femeilor cu probleme de fertilitate, dar este foarte bună și pentru mămicile care alăptează pentru că stimulează lactația și influențează calitatea laptelui.

Vezi aici preț supliment Shatavari | Echilibru Hormonal Natural, Lactatie, Fertilitate

 

  1. Ashwagandha – pentru disfuncții sexuale

Ashwagandha este aceeași plantă despre care spuneam că dă rezultate foarte bune în combaterea stresului și a anxietății. Ei bine, ea ne ajută și pe plan sexual. Sexualitatea este ceva despre care mulți refuză să vorbească. Pierderea libidoului, problemă care apare tot mai des la femei, este un lucru care trebuie tratat pentru că este la fel de grav ca pierderea poftei de mâncare, de exemplu. Viața sexuală își are rolul ei foarte important în menținerea unei stări psihice bune. Ei bine, femeile își pierd pofta de sex pentru că sunt prea obosite și stresate. 

Ashwaganda energizează organismul, reduce oboseala și iți conferă o stare de bine si de calm. Prin aceste efecte, planta aceasta minunată dă un impuls libidoului și contribuie la menținerea unei vieți sexuale active și echilibrate. Substanțele active din compoziția acestui supliment natural stimulează apetitul sexual. Te vei simți mult mai puțin tensionată, mai relaxată și dispusă la experiențe sexuale care îți vor aduce satisfacțiile de care îți era dor.

  1. Afecțiuni ale tenului – Neem

ORGANIC-INDIA-Neem-Antibiotic-Natural-PURIFICAREA-SANGELUI-min

Stresul, dereglările hormonale, alimentația dezechilibrată, anumite tratamente medicamentoase, toate au dus la înmulțirea cazurilor de afecțiuni ale tenului la femei de toate vârstele, fie că vorbim despre acnee sau alte forme de iritații și erupții. De cele mai multe ori investim în produse scumpe de îngrijire și rezultatele nu ne mulțumesc. De ce? Pentru că problema pleacă din interior și tratamentul ei trebuie să pornească tot de acolo. De aceea, avem nevoie de o plantă care să lucreze la nivel intern pentru un ten mai curat, mai sănătos și mai frumos.

Această plantă este Neem-ul; ea este utilizată în India de peste 2000 de ani pentru proprietățile sale terapeutice și acțiunea benefică în afecțiuni precum acneea, psoriazisul, herpesul, eczema Neem-ul curăță sângele, contribuie la reglarea secreției de sebum, stimulează procesul natural de detoxifiere. Prin aceste acțiuni el va reda strălucirea și luminozitatea pielii și va face să dispară acneea. Neem are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene si antioxidante.

Vezi aici preț supliment Neem | Antibiotic Natural

 

Toate produsele ORGANIC INDIA conțin plante 100% Certificate Organic, ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producției, iar metodele unice de cultivare, recoltare și procesare protejează integritatea nutrițională a fiecărei plante din compoziție.

 

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *