5 schimbări de făcut pentru a scăpa de mirosul picioarelor

Mirosul neplăcut al picioarelor este o problemă mare a multora dintre noi. Nu poți merge undeva să probezi o pereche de încălțăminte. Te descalți cu jenă atunci când mergi în vizită la cineva. Primul drum, când intri în casă, trebuie făcut la cadă, pentru a te spăla, altfel toată casa va mirosi urât. De ce ne miros picioarele urât? Nu din cauza transpirației, vă asigur, ci din cauza bacteriilor care se dezvoltă în mediul umed produs de transpirație. Prin urmare, pentru a scăpa de mirosul picioarelor, trebuie eliminată umezeala din pantofi. Sunt câteva măsuri pe care trebui să le iei cât mai rapid.

Poartă doar șosete din materiale naturale

Șosetele din materiale sintetice sunt un dușman de care trebuie să te ferești. Ele fac piciorul să transpire și mențin umezeala. Alege, în schimb, materiale naturale și parte din problema ta este rezolvată. O pereche de șosete din bumbac 100%, tipul celor de aici, este ideală pentru vară. Iarna poți alege un bumbac mai gros sau chiar lână naturală.

Alege încălțăminte de calitate

Și materialele din care este fabricată încălțămintea contează foarte mult când vrei să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor. Știm cu toții că încălțămintea din piele este cea mai bună alegere, dar ce le scapă multora este faptul că nu este suficient să avem piele naturală la exterior. Dacă la interior avem material sintetic, transpirația tot va apărea. De investit deci în încălțăminte 100% piele naturală, interior și exterior, ca aceasta.

Folosește deodorantul de picioare

Poate că sună ciudat cuvântul deodorant în acest context, dar nu ar trebui. Așa cum folosești acest produs pentru zona axilei, pentru a preveni mirosurile neplăcute, așa îl poți folosi și pe picioare. Ideea nu este să folosești ceva parfumat care să acopere mirosul, ci un produs eficient care să nu permită dezvoltarea bacteriilor care provoacă mirosul respectiv. Aceste deodorante (pudră, cremă, spray, gel) se aplică pe picioare, nu în pantofi! Vezi aici un deodorant natural, foarte ieftin și eficient!

Împrietenește-te cu bicarbonatul

Este ieftin, îl avem toți în bucătărie și te poate scăpa de mirosul picioarelor! Vorbim despre banalul bicarbonat. Se poate pune chiar și în pantofi, dar cel mai bine funcționează adăugat în apa de baie. Puneți bicarbonat în apă, în fiecare seară, și spălați picioarele pentru vreo 10 minute. Bicarbonatul este un bun antibacterian și va ajuta mult.

Exfoliază mai des picioarele

Bărbații în general sunt cei care cred că ei nu trebuie să pună prea des mâna pe piatra ponce pentru că ei nu poartă sandale și… ce rost are!? Dacă nu îți pasă neapărat de aspect, atunci află că această curățare periodică a pielii îngroșate ajută și la tratarea problemei picioarelor urât mirositoare. Trebuie făcută măcar o dată pe săptămână.

Cam acestea sunt schimbările pe care trebuie să le faci. Tot pentru a scăpa de mirosul picioarelor, ideal ar fi să nu porți aceiași pantofi zilnic, ci să ai cel puțin două perechi/sezon pe care să le alternezi. Astfel, pantofii au timp să se usuce bine între două purtări.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *