Ai pielea uscată în jurul ochilor? Uite ce trebuie să faci!

pielea uscată în jurul ochilor

Există persoane care au această problemă doar iarna, pentru că nu folosesc produse adecvate sezonului rece, și persoane care se confruntă cu ea tot timpul anului. Este bine știut faptul că pentru pielea uscată cele mai bune remedii sunt uleiurile și cremele naturale puternic hidratante. Ele repară pielea uscată și chiar pe cea crăpată. Totuși ele nu sunt foarte potrivite pentru a fi folosite pe zona despre care vorbim astăzi, cea din jurul ochilor. Atunci cum scăpam de pielea uscată din această zona?

Primul pas este să folosim produse speciale pentru îngrijirea acestei zone. Produsele recomandate sunt cele de AICI. Nu cremă de mâini, nu cremă de față. Apoi trebuie să ai grija ca produsul pe care îl alegi să fie adecvat tipului tău de piele. Unele femei reușesc să rezolve problema foarte simplu, folosind o cremă puternic hidratantă, altele au nevoie de tratamente mai complexe. Care sunt cele mai potrivite produse pentru pielea uscata din jurul ochilor? In general cele pe bază de acid hialuronic sunt cele mai căutate și mai apreciate.

Ce faci dacă ai încercat deja și un astfel de produs și tot nu apar rezultatele? Încearcă  să vezi de unde și se trage aceasta uscare excesivă a pielii din jurul ochilor. Da, e o zonă sensibilă și e prima care reacționează la stimulii externi. Dacă este exclusă cauza climatică(vânt, frig), este foarte posibil ca vinovat să fie un produs cosmetic. De aceea cel mai bine ar fi să folosești produse de make-up bio precum cele de AICI.

O altă cauză a problemei ar putea fi demachierea cu un produs nepotrivit. Cele mai multe persoane folosesc pentru zona ochilor același demachiant ca pentru restul feței. Nu e corect deloc. Unele loțiuni demachiante pot fi mult prea concentrate și devin dăunătoare pielii fine și sensibile din această zonă. În cazul acesta, trebuie să renunți la demachiantul obișnuit și să cureți machiajul din zona ochilor cu un demachiant natural precum cele de AICI sau cu șervețele demachiante organice. În nici un caz nu folosi șervețele demachiante de la supermarket! Sunt o adevărată crimă pentru ten.

Nu puneți problema pielii uscate din jurul ochilor doar pe seama frigului sau a vântului. Și soarele este la fel de dăunător. În primul rând prin acțiunea sa directă, prin intermediul razelor UV care atacă pielea și o fac să își piardă fermitatea și elasticitatea, și apoi, în mod indirect, prin încruntările noastre în fața luminii solare prea puternice. Soluțiile sunt doua: purtarea zilnica a ochelarilor de soare și folosirea unor produse de protecție solară specială, precum această cremă pentru piele sensibilă și intolerantă, potrivită inclusiv pentru zona ochilor.

Se știe că frumusețea vine din interior deci această problemă trebuie tratată și la interior. La capitolul suplimente naturale care se pot administra intern, foarte bune pentru tratarea pielii uscate, merită sa amintim Vitamina E si Omega-3. Pentru cele mai bune rezultate, recomand utilizarea unor suplimente de bună calitate, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. Vă puteți face o idee despre preturi pe acest site.

Cam atâta astăzi despre tratarea pielii uscate din jurul ochilor. Eu sper ca sfaturile mele să vă fie de ajutor și să scăpați cât mai repede de această problemă. Lăsată netratată, pielea din jurul ochilor își pierde suplețea și se lasă răpusă de riduri. Nu vrea nimeni riduri, nu?

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *