Carti psihologice pentru oricine

Cred, cu tarie, ca a citi carti psihologice este un lucru recomandat si placut. Concluziile pe care le vei trage de aici sunt aplicabile unui numar larg de persoane. Citind astfel de carti vei intelege mai bine comportamentul uman in diverse situatii. Mintea omului este cel mai important bun pe care il avem. Insa, nu intotdeauna stim cum sa o folosim pentru a o intelege pe deplin. In majoritatea cazurilor, o mare parte din potentialul mintii noastre ramane neexploatata. Pentru a invata totul despre psihologia complicata care accentueaza comportamentul uman, este necesar sa gasesti cartile potrivite ce contin cunostintele ce trebuie absorbite.

De exemplu, la carti-beletristica.ro, poti descoperi un numar impresionant de astfel de carti ce te pot ajuta sa te intelegi pe tine insuti si sa intelegi ceea ce te motiveaza, sa inveti si sa intelegi lucruri si comportamente ale altor persoane si sa iti schimbi, daca este necesar, modul de a actiona in anumite situatii. De exemplu, in cartea“Nascuti pentru a evolua. Consideratii psihologice asupra dumului vietii dintr-o perspectiva integrala”, scrisa de Stefano Pischiutta este un titlu extrem de apreciat in randul celor care prefera acest gen de literatura.

nascuti-pentru-a-evolua.-consideratii-psihologice-asupra-drumului-vietii-dintr-o-pespectiva-integrala---stefano-pischiutta

Textul aduce in prim plan cele mai semnificative etape ale gandirii psihologice si psihoterapeutice, pe care le pune in raport cu etapele evolutive pe care o persoana le traieste pe parcursul vietii. Sunt dezvaluite, gradual, dinamica si mecanismele care ghideaza si acompaniaza experienta psihologica umana. Obiectivul principal al acestui text este acela de a apropia cititorul de lucrari asemanatoare, din ce in ce mai complete si ce necesita o implicare si mai mare. Desi aceasta carte se adreseaza in special studentilor la psihologie, consilierilor, pedagogilor si specialistilor in domeniu, acesta carte este accesibila si pentru pasionatii de psihologie.

La ora actuala, psihologia cognitiva si cea sociala sunt extrem de populare. Chiar daca psihologia este considerata o stiinta “delicata”, exista un numar impresionant de oameni de stiinta, neurologi, psihologi ce inca incearca sa decodifice mintea umana. Este o munca interesanta, importanta, dar care inca mai are un drum lung de parcurs.

Daca doresti sa citesti totusi clasici in psihologie, poti alege carti ale lui Freud sau Jung, de asemenea disponibile pe site-ul librariei carti-beletristica.ro, sau titluri ce amintesc de acestia. Una din cele mai cunoscute carti ale lui Freud este “Studii despre isterie”, una din cartile fundamentale ale psihanalizei pentru ca reprezinta o suma a ideilor freudiene. Prin acesta carte este revolutionat modul de a intelege iubirea, dorinta si psihicul uman, sanatatea mentala si psihopatologia. A fost o carte controversata la vremea primei aparitii. Sunt prezentate studii de caz, fiind scoase in evidenta ascultarea analitica, reconstructia in analiza, argumentarea documentata clinic a existentei inconstientului dinamic si multe alte aspecte.

“Viata simbolica. Opere complete”, Volumul 18 de C.G. Jung este o alta lucrare recomandata. Contine texte amestecate, prelegeri ale lui Jung in care sunt atinse diferite interese ale autorului legate de partea profesionala si intelectuala.

Indiferent de ce lucrari comandati, carti-beletristica.ro ofera carti psihologice pentru oricine, la preturi exceptionale.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *