3 cărți din categoria thriller pe care trebuie să le citești

De vreo doi ani mi-am redescoperit plăcerea de a citi. Cărțile mi le cumpăr cel mai des de pe internet. Nu sunt eu omul librăriilor fizice. Nu am timp de așa ceva și acolo mi-e și mai greu să identific promoțiile. Așa că prefer să-mi comand cărți online. Ce citesc? În general, beletristică. Mai abordez, dar mai rar, cărți de la secțiunea istorie sau din categoria dezvoltare personală. Dar marea mea plăcere vinovată rămân romanele.

Nu vă așteptați însă să găsiți în biblioteca mea romane siropoase, povești de dragoste cu zâne și feți frumoși. Eu sunt fan cărți thriller. Nu mă plictisesc niciodată citind așa ceva. Îmi ocup mintea cu poveștile pline de suspans, o pun pe bigudiuri încercând să disec misterele, învăț ceva nou din fiecare carte, mă identific cu personaje, iau ce-i bun de la cele care-mi plac și mă autoeduc când îmi dau seama că semăn cu unele antipatice.

Vă tentează un thriller? Cel mai bine începeți căutare de pe site-uri gen
carti-beletristica.ro, unde aveți cărțile frumos așezate pe categorii și le puteți sorta în funcție de preț și editură foarte ușor. Iată și o listă cu top 3 cărți thriller citite de mine în ultima vreme. Sper să te ajute.

Soția tăcută – A.S.A Harrison

Este un super roman apărut în 2015, dar eu l-am descoperit recent. Este povestea unei soții care este pe punctul de a fi părăsită. Toate lucrurile pentru care a luptat îi vor fi luate. Este umilită și tace. Douăzeci de ani de relație să fie lăsați să se piardă așa de ușor? Deloc. Câinele care nu latră mușcă direct. Și nimic nu te-a avertizat în privința a ce ar putea face el. Este un thriller psihologic destul de ușor de citit, din care veți învăța multe.

Greșeală fatală – Sophie Hannah

O tipă care-și duce copilul la școală și se întoarce pentru a-i duce echipamentul de trening. Se ferește de poliție, dar nu știm de ce. Apoi apare un cadavru. Este al unui editorialist. Camerele o surprinseseră prin zonă, așa că Nicki devine suspectă. În anchetă minte de mai multe ori, așa că lucrurile se complică. Dacă ea l-a ucis pe tipul ăla sau are vreo legătură cu această crimă, asta veți afla numai citind cartea.

Femeia din cabina 10 – Ruth Ware

O jurnalistă anxioasă și dependentă de alcool urcă pentru o săptămână pe un vas exclusivist de croazieră. La petrecerea din prima seară, nu-și găsește rimelul, așa că bate la ușa cabinei 10 și cere unul cu împrumut de la tipa cazată acolo. Ceva mai târziu, la petrecere, află că de fapt în cabina 10 nu stă nimeni. E goală. Lucrurile se complică și mai mult peste noapte, când din cabina 10 este aruncat ceva peste bord și pe balustradă jurnalista noastră vede sânge. Ce se petrece? Multe și greu de intuit.

Sunt 3 cărți care mi-au plăcut foarte mult și pe care vă provoc să le citiți. Vă vor relaxa mai ceva ca un film thriller pentru că o carte te solicită mai mult și te acaparează cu totul.

Ai vreun thriller bun de recomandat? Să mai pun și eu pe listă!

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *