Cât costă înlocuirea touchscreen-ului unui Samsung A5?

Ce-mi veni să scriu tocmai despre Samsung A5? Eu sunt posesoare a acestui model de telefon. Al meu este model din 2015. L-am cumpărat anul trecut, în 2016, după ce am avut câteva ezitări, în sensul că mă bătea gândul să cumpăr un telefon mai nou, de la firmă mai puțin iubită. Bine am făcut că nu m-am orientat spre modelul ăla și am mizat pe Samsung A5. Nu se compară cele două telefoane. Samsung se mișcă foarte bine și face super poze. Cred că dintre toate telefoanele pe care le-am avut până acum, acesta îmi place cel mai mult.

De curând am avut parte de o experiență urâtă. Eu am mare grijă de telefoanele mele în general. Le pun folie de protecție și husă din prima zi. Mă doare sufletul  și o zgârietură să văd pe ele. Nu același lucru se poate spune și despre soțul meu. El are un J5 model 2016, cumpărat la vreo șase luni după ce mi-am luat eu A5-ul, și al lui arată de parcă ar fi prins cele două războaie mondiale. E de vină și mediul în care lucrează (într-o fabrică de mașini), dar nici nu e obișnuit să aibă grijă de lucruri.

Săptămâna trecută îi venise cheful de Candy Crush și el nu mai avea baterie. S-a repezit și a luat telefonul meu de pe masă și s-a trântit în pat cu el. Când s-a plictisit de joc, l-a lăsat pe pilotă. N-am avut nevoie de el și nu l-am căutat. Apoi, pe la vreo 10 seara, când se pregătea dumnealui de culcare, aud ceva pocnind în dormitor. Întreb ce a spart și îmi spune că telefonul meu a zburat în perete.

Nu zburase chiar singur. Mr. a vrut să așeze pilota, a fâlfâit-o prin cameră, de parcă ar fi fost Aladin scuturându-și covorul zburător, și a aruncat cu telefonul meu fix în perete. Degeaba a avut el folie de protecție. Impactul i-a fost fatal și… s-a spart. M-am pus imediat pe bocit să-mi cumpere telefon. Știam că n-avem bani de telefon nou, dar îl uram așa de tare în momentul ăla, că i-am zis că vreau un S7 în locul lui Samsung A5.

Nici nu i-am mai vorbit în seara aia. În schimb, știind că nu-s bani de smartphone nou, m-am apucat să caut liste de prețuri pentru reparații telefoane Samsung A5. Exact cum mă așteptam: majoritatea service-urilor GSM nu oferă nici măcar prețuri aproximative. Înțeleg că oamenii trebuie să analizeze întâi un produs, ca să poată să-ți spună dacă ai nevoie doar de sticlă nouă sau e compromis și display-ul, dar măcar să ai acolo o idee cât de costă reparațiile astea separate sau împreună, să-ți faci niște calcule dacă e rentabil să repari acel telefon sa mai bine cumperi altul.

Apoi am dat peste site-ului acesta, glassgsm.ro, și acolo am găsit informațserviceiile de care aveam nevoie. Este foarte mișto site-ul pentru că la orice tip de reparație trebuie doar să selectezi culoarea, anul de fabricație al telefonului și să introduci IMEI-ul și vezi care sunt costurile la care te înhami. Am văzut la ei pe site că înlocuirea sticlei mă costa 200 de RON și m-am mai calmat. Eram aproape sigură că scap cu atâta și că nu a fost afectat și display-ul.

Dacă aveți aceeași problemă cu fratele mai mic al lui A5, modelul din 2016, puteți apela tot la Glassgsm și pentru inlocuire sticla samsung A5 2016. Pentru acest model costurile sunt puțin mai mari, dar aveți inclusă în preț și sticla și manopera pe care vă recomand să nu o lăsați pe mâna oricui. Știu un tip care a mers la un centru de reparații telefoane ca să schimbe sticla și s-a trezit că tipii de acolo nu au folosit metodele corecte pentru a o dezlipi de pe display și s-a ales și cu display-ul spart. A rezolvat până la urmă, dar eu nu vreau să am parte de așa ceva.

inlocuire-sticla Samsung A5

Pe mine nu m-a deranjat să trimit telefonul prin curier la service-ul despre care vă vorbeam (eu fiind din București). I-am ales pentru că am văzut o groază de recenzii pozitive pe pagina lor de Facebook și am prins curaj. Prețul a fost exact cel afișat pe site și în 3 zilea aveam telefonul înapoi. Evident că reparația a plătit-o cine a spart telefonul, dar oricum se roagă de sănătatea celor de la service că mi-au făcut telefonul ca nou și nu se lasă cu credit pentru S7.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *