Cât te costă să îți faci piscină în curte?

Asta m-a întrebat vărul meu astăzi. Nici nu știam ce i-a venit. Se pare că soția lui i-a dat un ultimatul, asta să fie ultimul an în care a trecut vara fără să poată merge zilnic la piscină. Cum abonamentul la piscină e destul de scump și e și cale lungă până la ea, omul s-a hotărât să-i facă piscină în curte nevestei. În fond, de ce nu? Spațiu are suficient în curte și nici cu banii nu stă chiar rău. Bine, nici pe roze, cât să nu-l mai intereseze prețul unei piscine!

Uite așa a ajuns la mine, de parcă noi, bloggerii, am fi vreun soi de almanah care le știe pe toate. Bine, unii nici nu sunt prieteni prea buni cu bătrânul Google, ca să facă singuri interogări despre diverse probleme.  Ce era așa de greu să caute singur o firmă care se ocupă de construcții piscine și să ceară o ofertă de preț sau să sune direct la ei să vadă cum stă treaba?

prețuri piscine

Am pus eu mâna pe mouse și am căutat ”preț piscine”. Unul din primele rezultate de pe Google, m-a dus pe site-ul constructii-piscine.ro. Elcora Piscine se numea firma,  în caz că mai sunt și alți doritori de piscină în curte. I-am arătat clar ce modele de piscină se pot realiza (diverse modele în diferite forme, unele din beton Isoblock, altele pe structură metalică), l-am lăsat să se uite la mai multe poze cu piscine realizate de cei de la Elcora și apoi am intrat pe pagina cu prețuri estimative. Pot executa și piscine mai scumpe, de 5000-6000 de euro, dar și piscine ieftine, cu prețuri pornind de la 2000 de euro. Partea și mai faină e că transportul piscinei este gratuit și oamenii nu se ocupă doar de realizarea ei, ci și de service (la nevoie) și de întreținerea ei.

piscină în curte

Omul o ține sus și tare că vrea o piscină simplă, dreptunghiulară. La cum o cunosc eu pe soția lui, sunt sigură că i-ar plăcea mai mult o piscină personalizată. De asta i-am și recomandat să nu se grăbească să aleagă un model, să ceară consultanță (că tot e gratis la cei de la Elcora) și să le spună fix ce ar vrea pentru că oamenii se ocupă și de proiectarea piscinelor, nu doar de construirea lor.

Eu mi-am făcut partea mea datorie, să îl ajut să afle cât îl costă o piscină în curte. Ba, mai mult decât atâta, l-am ajutat să sintetizeze principalele diferențe între o piscină din beton și una cu structură metalică. Acum, îmi rămâne doar să sper că, atunci când va fi piscina gata, mă va chema și pe mine să o testez! Păi, văr-văr dar informațiile nu-s chiar gratis, nu?

sursă foto  pixabay.com

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *