Cauți o piesă auto? O găsești pe dezmembraripenet.ro

Fix asta i-am spus unchiului meu, acum vreo 4 zile. Ieri a primit deja piesa de care avea nevoie și mâine va scoate mașina din service.

Când s-a întors de la muncă, din Germania, i s-a pus pata pe o mașină Opel Corsa de acolo și a cumpărat-o. A luat-o la un preț bun și trebuie să recunosc că arată impecabil. Dar, ca orice mașină la mâna a doua, mai apar unele probleme în timp.  El n-a avut nici o problemă  până acum vreo două săptămâni, când a dus mașina la un service și i-au spus că are nevoie de un alt corp clapetă accelerație. Prețul unuia noua, pe care îl puteau aduce la comandă din nu știu ce țară, i-au zis că ar trece de 3000 de lei. I-a cam căzut cerul în cap, cum ar cădea oricui dacă ar auzi că o piesă auto poate costa atâta bănet (salariul pe 2-3 luni).

S-a tot plimbat pe la toate centrele de dezmembrări pe care le știa în București și în împrejurimi. Nimic. Am tot încercat să-i spun despre un site dar el o ținea pe a lui, că nu comandă de pe net, că nu știe cum arată piesa, că nu are încredere, că durează prea mult. Abia după câteva zile de alergat pe la centre, după mult timp pierdut, nervi cât cuprinde și benzină consumată din belșug, pe atâtea drumuri, s-a răzgândit și s-a lăsat ajutat.

L-am îndrumat să intre Dezmembraripenet.ro și să caute acolo piesa de care avea nevoie. Știam că se va descurca. Căutasem și noi acolo niște piese pentru un Alfa Romeo și nu era deloc greu de navigat printre pagini și produse. Site-ul ăsta este ca o mare bursă auto online. Cei de la centrele de dezmembrări își fac cont aici și listează produsele pe care le au de vândut. Totul e bine așezat, pe categorii, ca să meargă omul la sigur. Chiar și unul care nu este familiarizat cu internetul, așa cum este unchiul meu.

Poți căuta direct piesa de care ai nevoie, după denumire sau după cod, folosind caseta de căutare de sus. sau poți intra la categoria în care se încadrează acea piesă și să te folosești de filtrele de căutare pentru a ajunge la ea. Se poate selecta modelul de mașină pentru care ai nevoie de piese auto, intervalul de preț care te interesează dar și orașul sau zona de proveniență a acelei piese (aici listează produse centrele de dezmembrări din toată țara).

dezmembraripenet

L-am lăsat să-și caute piesa. I-am spus de unde să ia numărul unui vânzător dacă găsește ce îi trebuie și mi-am văzut de treaba mea. Nici nu trec 15 minute, că mă sună ca să-mi spună că a pierdut timpul degeaba, că au multe piese Opel Corsa dar pe cea care îi trebuie lui nu. Era și nervos și dezamăgit. L-am lăsat să-mi reproșeze puțin că m-am lăudat degeaba cu dezmembrările mele pe net, apoi i-am spus că intru eu să fac o cerere pentru o piesă auto, doar să-mi dicteze la telefon câteva date despre mașină și despre piesa dorită. 

Ăsta-i cel mai mare avantaj pe care îl oferă Dezmembraripenet.ro: dacă nu găsești ce-ți trebuie, poți face o cerere. Au un formular special pentru asta. Tu introduci date despre autoturism (marca, model, anul de fabricație, motorizare, serie șasiu) și despre piesa pe care nu o găsești și postezi un fel de anunț de cerere. Ai opțiunea de a cere piesă nouă sau din dezmembrări. Cererea ta se trimite automat către toate centrele de dezmembrări care listează produse pe acest site.

De ce e utilă funcția aceasta? Pentru că este foarte posibil ca, din lipsă de timp sau de personal, unele centre să aibă acea piesă pe stoc dar ea să nu fi fost pozată și postată în anunțuri. Își lași numărul de telefon și, dacă apare cineva care deține acea piesă, te contactează. Ba, chiar mai mult, dacă ai norocul să fie 2-3 vânzători care au produsul, ai și opțiunea de alege varianta mai ieftină sau mai convenabilă dintr cele 2-3 propuneri primite.

piese-dezmembrari

Fix a doua zi m-a sunat unchiu’, vesel nevoie mare. Îl contactase un domn, de la un parc de dezmembrări auto Opel Corsa, din Craiova, care avea fix corpul clapetă accelerație de care avea el nevoie. Îl și comandase și urma să ajungă prin curier a doua zi. 

Acum am un motiv în plus să vă recomand tuturor să căutați piese auto ieftine din dezmembrări pe internet. Scăpați rapid, fără timp pierdut și drumuri inutile, aveți piese pentru orice tip de mașină, de la banalul Logan până la mărcile scumpe, gen BMW sau Audi și, dacă nu găsiți ce căutați, țineți minte că pe Dezmembraripenet.ro puteți oricând completa o astfel de cerere pentru piese auto. Sigur de acolo va veni salvarea portofelului vostru!

 

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *