Ce flori sa oferi miresei la cununia civila?

Toamna este considerată de români a fi sezonul nunților încă de secole în urmă. Poate că puținul pragmatism din firea noastră face ca evenimentul atât de important din viața fiecărui om să aibă loc în anotimpul belșugului. Dincolo de toate însă, un element extrem de important la o nuntă sunt florile, acestea fiind un dar indispensabil adus miresei, in special la cununia civila.

Apelând la toate elementele care pot construi semnificații: culori, flori și numărul firelor din buchet, designerii Floria.ro propun cele mai interesante combinații de flori pentru miresele acestui sezon.

Vezi aici cele mai frumoase buchete de flori pe care le poti oferi miresei la cununie! 

Iată trei buchete ideale pentru a fi oferite celor care spun „DA” in aceasta toamna:

Culori de toamnă

flori pentru cununia civila

Este un buchet care reproduce coloratura toamnei: cu nuanțe de arămiu, roșu și galben. Numărul florilor din acest buchet este ales neîntâmplător, șapte este o cifră cu nenumărate semnificații: 7 fire de trandafiri portocalii, 7 de mokara grena și 7 frezii galbene, culorile lor sunt tomnatice. Amarilisul alb și verdeața cu care este îmbogățit buchetul semnifică anotimpul care tocmai a trecut și iarna care va veni. Firele de hipercum roșu reprezintă roadele toamnei și pot exprima urările de belșug pentru miri.

Armonie

Prin culorile reci în nuanțe de mov care predomină, acest buchet sugerează calm, liniște, ehilibru- precum este și adierea de toamnă după o vară caniculară. Aici numărul-simbol este trei: 3 trandafiri mov deschis, 3 albi și 3 cupe cymbidium roz. Parfumul delicat este dat de cele șase frezii mov deschis și de levănțică.  Dinamismul buchetului  este dat de verdele care apare: 1 anthurium alături de 2 santini și de verdeață. Această coloratură exprimă fără cuvinte urările pentru o căsnicie bazată înțelegere și încredere reciprocă.

Declarație de dragoste

Și în acest buchet apar culorile temperate și cifra trei, însă de această dată culorile sunt mai calde. Cei 3 trandafiri roz sunt asociați cu 3 cale mov, extrem de elegante. Mai apare o hortensie albă, albul fiind culoarea purității și verdeața, care aduce un strop de vivacitate în buchet. Acesta exprimă căldură, tandrețe și sinceritatea sentimentelor pe care-l are cel care dăruiește florile miresei.

Alte idei de flori pentru cununia civila, pe https://floria.ro/special.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *