Ce sa alegi intre cauciucuri all season si de sezon?

Pneurile all season sunt o alegere populara in randul soferilor romani, datorita versatilitatii lor si capacitatea de a putea fi folosite pe toata perioada anului in siguranta si respectand normele codului rutier in vigoare cu privire la echiparea autoturismului cu anvelope. Daca aveti insa o masina performanta, cu o capacitate cilindrica ridicata, un set de anvelope all season nu este indeajuns pentru autoturismul pe care il aveti.

Trebuie sa luati in considerare si gradul de performanta oferit de un set de cauciucuri all season in comparatie cu un set de anvelope de vara sau iarna, in functie de sezon. Expertii au dorit sa clarifice acest aspect, daca un set de anvelope pentru toate anotimpurile este la fel de performant in toate conditiile precum un set de sezon.

Diferente intre anvelope all season si de sezon

  • compozitie diferita

Principala diferenta o consta in prezenta siliciului in cantitati ridicate in compozitia anvelopelor all season. Asta le confera rezistenta necesara condusului iarna, pastrandu-si un grad de moliciune, insa le face sa fie extrem de moi pe perioada verii, cand nu este cazul. Asta duce la o uzura intensa intr-o perioada scurta de timp, insa special daca conduceti la viteze ridicate vara pe autostrada cu ele.

  • performante reduse

Asta e concluzia la mai multe teste intreprinse de specialistii auto din domeniu, care au testat pneurile la franare, aderenta si manevrabilitate pe mai multe tipuri de asfalt (uscat, umed, acoperit cu zapada) si au concluzionat ca cauciucurile all season nu ofera aceeasi sustinere in toate cazurile precum un profil conceput special pentru acel sezon.

  • durata de viata in timp redusa

Daca aveti 2 seturi de anvelope, unul pentru iarna si unul pentru vara, per total durata lor de viata va fi mult mai ridicata in comparatie cu durata de viata a unui set de anvelope all season care sunt folosite continuu pe toata perioada anului. Prin urmare, un set de cauciucuri pentru toate anotimpurile nu este o alegere economica daca conduceti multi km anual si pe durata foarte lungi.

Concluzia articolului este ca un set de anvelope all season este o alegere inteleapta doar daca conduceti un nr redus de km anual si nu aveti un stil de condus sportiv sau o masina cu o capacitate cilindrica ridicata care are nevoie de aderenta ridicata.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *