Nu ne mai despărțim. Mergem într-un city break în Paris

Îl iubesc și mă iubește. Asta nu înseamnă că meniul zilnic cuprinde doar lapte și miere. Fără codimente, viața e tristă, zău! De-aia noi ne și certăm frecvent. Nu că am avea ceva esențial să ne reproșăm unul altuia, ci pentru că unul vorbește prea mult (ghiciți voi care!) și altul tace mai mult decât Mutulică. Din când în când, chiar ne declarăm că poate ar fi o idee bună să ne despărțim. Cât ne ține chestia asta? Maxim o oră. Apoi decidem că nu putem face asta pentru că ar suferi câinele. În sinea noastră știm că adevăratul motiv sunt sentimentele, dar nu putem spune asta cu voce tare. E rușine. E semn de slăbiciune.

Mi-e dor de el cel de acum 12 ani. Sigur și lui îi e dor de fata pe care a cunoscut-o atunci. Grijile și rutina și-au pus amprenta și asupra noastră. Noi n-am lăsat romantismul să moară, ci l-am ucis cu bună știință. Poate că nu a fost un gest premeditat, dar ne merităm pedeapsa. Aș vrea să facem ceva să ne regăsim. Vreau să schimbăm puțin peisajul, să resuscităm puțin fluturașii leșinați de ceva timp. La asta mă gândeam când am deschis mailul zilele trecute și am dat peste niște oferte city break în newsletterul de la Christian Tour.

Se spune că atunci când îți dorești foarte tare ceva, tot Universul se pune în mișcare pentru ca dorința să fie îndeplinită. Eu chiar cred în treaba asta cu lumea întreagă care lucrează în favoarea ta. N-o face mereu, dar uneori te vede și acționează ca atare. Eu am căutat un răspuns și uite că a venit – city break Christian Tour. Ăsta-i lucrul de care avem nevoie. Asta e schimbarea de peisaj despre care vorbeam. Asta-i cea mai bună metodă de a ne bucura de banii ăia pentru care muncim atâta. Asta e ce ne-am refuzat în toți anii în care am zis că noi nu dăm banii pe vacanțe, că investim în casă.

După cercetări îndelungi, care au durat aproape 20 de minute 🙂 , am decis că vreau la Paris. Ce poate fi mai romantic decât un city break în Paris? Asta zice toată lumea. Eu n-am văzut Parisul niciodată. Excepție călătoriile pe Google Maps pe care le mai fac târziu în noapte cu o tipă de pe Facebook la fel de smintită ca mine.

turnul eiffel city break în Paris

Drept să vă zic, am atâtea emoții că am și uitat tot ce știam despre atracțiile turistice din Paris! În timpul cursurilor de Istoria artei și Cultură și civilizație europeană, îmi aduc aminte că-mi punea pe lista de vizitat multe chestii. Azi, poate și pentru că un city break nu-mi permite să le bifez pe toate, mai am în minte doar Turnul Eiffel și grădinile Versailles-ului.

gradinile versailles

Ba nu, și centrul lor vechi și câteva poduri spectaculoase! Vechi înseamnă romantic pentru mine. Pentru că lucrurile vechi sunt cele care își demonstrează trăinicia în fiecare zi.

Alexandru al 3-lea pod Paris

Nu țin neapărat să cinez în turnul Eiffel, dar vrea să văd Parisul din el, să-l văd de sus, să văd ce vede turnul ăsta în fiecare zi de atâtea sute de ani.

vedere din turnul Eiffel

Eu nu-s genul de femeie care se simte bine în ținută elegantă la restaurant de fițe. Prefer oricând un picnic în locul unei cine pompoase. Că tot n-am încercat eu niciodată combinația brânzeturi franțuzești cu struguri!

branza cu struguri

Din ce-am înțeles, Jardin du Luxembourg  ar fi un loc mai liniștit decât grădina Versailles (pe care neapărat trebuie să o văd) așa că aici aș opta să iau un prânz pe iarbă verde.

croissante frantuzesti

Musai să fie și niște croissante de la mama lor prin preajmă! Alte mâncăruri specifice zonei pe care vreau să le încerc sunt faimosul coq au vin, celebra supă de ceapă și multicolorele macarons.

macarons

Îmi imaginam că trebuie să te coste o avere două nopți de cazare în Paris și mare mi-a fost surpriza când am intrat pe hoteluri Christian Tour, am dat o căutare și am găsit oferte chiar și la 100 – 150 de euro pe 2 nopți. E drept că sunt puțin mai departe de centru, dar de-aia mă duc acolo, să mă plimb și să văd cât mai mult din ce înseamnă Parisul. Un city break în Paris nu e cu mult mai scump decât un weekend la noi la mare, zău!

Acum mai trebuie doar să aleg perioada. Să mă uit pe starea vremii! Să vedeți ce surpriză îi fac! Când am să mă văd cu biletele și rezervările în mână, găsesc eu un motiv de ceartă (la asta mă pricep cel mai bine!). Și-o să fac grav pe supărata și, când va veni vineri de la muncă, am să-i pun bagajul pe hol cu un mesaj dintr-o melodie veche care ne place amândurora – dacă pleci, ia-mă și pe mine – și cu toate documentele necesare plecării pregătite. Am să-i spun că nu ne mai despărțim, ci mergem într-un city break în Paris să ne regăsim.

Valiza mergem la Paris

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

surse foto christiantour.ro și pixabay.com

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *