Cum alegem bicicleta potrivita

Atunci cand doriti sa va cumparati o bicicleta, nu este suficient sa mergeti in magazin si sa va cumparati bicicleta care va atrage cel mai mult, ci trebuie sa tineti cont de anumite aspecte atunci cand faceti aceasta investitie. Daca nu alegeti o bicicleta potrivita pentru dumneavoastra, o plimbare de relaxare se va transforma intr-o amintire urata, caci va veti alege cu dureri si febra musculara.

Daca doriti sa achizitionati o bicicleta adulti, este bine sa discutati si cu un consilier, care va poate da sfaturi utile si va poate ajuta sa faceti cea mi buna alegere pentru dumneavoastra. In primul rand trebuie sa stabiliti ce tip de bicicleta doriti, in functie de locul in care urmeaza sa o folositi. De exemplu, daca doriti sa folositi bicicleta doar in oras, pe sosea sau in parc, atunci trebuie sa optati pentru o bicicleta de oras, o bicicleta clasica sau o semicursiera. Daca insa doriti sa mergeti pe teren accidentat, in padure sau pe dealuri, este recomandat sa achizitionati un mountain bike, o bicileta BMX sau una de trekking. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca pretul unei biciclete de oras este mai redus decat cel al unei biciclete pentru off-road.

bicicleta

Al doilea aspect de care trebuie sa tineti cont este cel legat de cat de confortabila o bicicleta. Si nu este vorba de confortul resimtit cand stati in sea, ci de cat de confortabil este pedalatul pe distante lungi si de nivelul de control pe care il resimtiti cand mergeti pe bicicleta (de exemplu, cursierele sunt construite pentru a prinde viteza mare, dar nu sunt foarte confortabile). De asemenea trebuie sa tineti cont si de grosimea rotilor (cauciucurile mai groase va ajuta la viteza si au aderenta mai buna, dar ingreuneaza pedalatul).

Marimea bicicletei trebuie sa ramana insa principalul criteriu de selectie. Diferitele tipuri de biciclete au inaltimi variabile si se potrivesc diferitelor tipuri de corpuri, astfel incat trebuie sa alegeti bicicleta si in functie de inaltimea dumneavoastra. Cea mai potrivita bicileta pentru dumneavoastra este aceea pe care puteti sa va urcati cu usurinta si este foarte usor sa ajungeti la pedale si la ghidon, fara a sta intr-o pozitie inconfortabila si fara sa fiti nevoiti sa stati incordati. Cand stati in sea trebuie sa ajungeti usor la ghidon, fara sa va aplecati prea mult. Cand pedalati trebuie sa puteti sa puteti sa priviti drept in fata si sa va tineti capul drept, fara a incorda gatul. Cand vine vorba de inaltimea de la sea la pamant, trebuie sa stiti ca bicicleta potrivita pentru dumneavoastra este aceea care va permite sa atingeti pamantul cand stati pe sea, fara sa faceti eforturi sau sa simtiti disconfort.

Si atunci cand cumparati biciclete pentru copii trebuie sa alegeti marimea corecta. Este adevarat ca cei mici cresc destul de rapid, insa daca ii veti lua copilului o bicicleta prea mare acesta va intampina dificultati in a utiliza-o, caci va trebui sa adopte pozitii nu tocmai comode pentru a ajunge la pedale si la ghidon. Ca sa nu mai spun ca riscul de accidentari este mult mai mare atunci cand bicicleta nu este pe masura copilului.

La Perfect Bike veti gasi, cu siguranta, cea mai potrivita bicicleta pentru dumneavoastra!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *