Cum alegi o umbrelă de plajă bună și ieftină

Umbrela de plajă este unul dintre acele produse care nu trebuie să-ți lipsească atunci când ieși la un picnic, o partidă de pescuit, la plajă într-un loc neamenajat. O astfel de umbrelă este mai mult decât utilă chiar și în grădină sau în curte, pentru a ne feri de soarele puternic. Umbrela de plajă este o alegere înțeleaptă pentru a te putea bucura de timpul petrecut afară într-un mod relaxant și confortabil.

Cum alegi o umbrelă de plajă bună

Oferindu-ți adăpost în fața razelor solare, umbrela de plajă îți permite să te protejezi de arșița verii și să te răcorești în timp ce te bucuri de frumusețea naturii. Este un accesoriu indispensabil care poate face diferența între o zi cu arsuri de piele și dureri de cap și una extraordinară.

Dar, pentru asta, trebuie să te asiguri că ai aleg o umbrelă de plajă bună. Nu pe cea mai ieftină. Nu pe cea mai colorată. Ci pe cea mai bună. O umbrelă de plajă bună trebuie să aibă următoarele caracteristici.

Protecție solară

Este important ca umbrela să ofere o protecție eficientă împotriva razelor UV. Nu doar să ofere o protecție superficială, ci să fie capabilă să blocheze și să filtreze razele dăunătoare ale soarelui. Prin urmare, este esențial să verificați factorul de protecție UV al materialului din care este confecționată umbrela. Alegeți o umbrelă cu un factor de protecție ridicat pentru a vă asigura că sunteți protejat pe deplin în timpul expunerii la soare. Vezi aici cele mai ieftine umbrele din materiale cu factor de protecție 50+.

Vă spun din experiență că o umbrelă din poliester simplu, fără factor de protecție, nu vă ajută mai deloc. Soarele vă arde prin ea și sub ea faceți saună. Sub o umbrelă cu protecție UV veți avea chiar răcoarea la care nu v-ați fi așteptat.

Dimensiuni adecvate

O umbrelă de plajă bună trebuie să fie suficient de mare pentru a oferi o umbră generoasă și pentru a vă proteja de soare. De asemenea, trebuie să fie ușor de transportat, astfel încât să o puteți lua cu dvs. oriunde mergeți, și de instalat rapid pentru a vă oferi răcoare imediată și protecție solară. Pentru grădină, merge și una mare, ca acestea. Pentru ieșiri în aer liber, aveți nevoie de umbrele mai mici (vezi aici peste 500 de modele!).

Material rezistent

Alegeți o umbrelă fabricată dintr-un material rezistent la apă și la vânt, pentru a face față condițiilor de pe plajă. În plus, materialul trebuie să fie extrem de durabil și să reziste în mod eficient la razele ultraviolete, vânt și ploaie. Atenție! Sunt de preferat materialele mai pânzate, nu nylon-ul acela care se încinge la soare și menține căldura sub el. Cadrul din aluminiu și spițele din fibră de sticlă asigură o bună rezistență și durabilitate.

Stabilitate

Asigurați-vă că umbrela are un sistem de fixare solid, cum ar fi un suport de beton sau un sistem de ancorare în nisip. Aceasta va preveni răsturnarea umbrelei în caz de vânt puternic. La cum evoluează clima în țara noastră, șansele de a vă trezi cu rafale de vânt din senin sunt foarte mari. O umbrelă instabilă nu doar că se poate strica, dar vă poate și răni pe dumneavoastră sau pe cei din jur. Ai deja o umbrelă pe care nu știi cum să o fixezi? Mergi la secțiunea suport umbrele și alege cea mai potrivită variantă pentru tine.

Portabilitate

O umbrelă de plajă bună trebuie să fie ușor de transportat (nu doar cu mașina) și de depozitat. Verificați dacă are un sistem de pliere compact și o husă de transport pentru a o putea lua cu ușurință în vacanță. Să nu fie din materiale prea grele!

Design atractiv

Deși nu este cel mai important criteriu, încercați să alegeți o splendidă și atrăgătoare umbrelă de plajă cu un design plăcut, care să se potrivească minunat stilului și preferințelor dumneavoastră. Nu neglijați aspectul estetic al umbrelei, deoarece vă va încânta privirile și vă va face să vă simțiți și mai bine în timpul momentelor petrecute la plajă. În plus, va da bine la poze o umbrelă frumoasă.

Accesorii suplimentare

Unele umbrele de plajă pot veni cu accesorii suplimentare, cum ar fi buzunare pentru depozitarea obiectelor personale, un sistem de înclinare pentru a vă putea ajusta umbra în funcție de poziția soarelui. Altele sunt prevăzute cu pereți laterali detașabili, pentru extra-umbră la nevoie. Pe această pagină poți vedea și cum arată o umbrelă cu parasolar sau o umbrelă cort, ideale pentru ieșirile la pescuit sau în camping.

O umbrelă de plajă de bună este una care îndeplinește aceste cerințe și va contribui la o experiență relaxantă și plăcută pe plajă. Musai să aibă protecție UV, vă rog! Este esențial să alegeți o umbrelă de calitate, care să vă ofere protecție și confort optim în timpul zilelor însorite la plajă. Fiți atenți la caracteristicile și specificațiile produselor disponibile pe piață, astfel încât să beneficiați de un accesoriu care să corespundă pe deplin așteptărilor dumneavoastră.

One Comment