Cum îți poate schimba viața un birou. Avantajele lucrului în poziție corectă la birou

Viața fără birou

Degetele îmi alunecau, cu rapiditate, pe tastatură, și cuvintele curgeau mai iute decât Dunărea la vărsarea în mare. Mă bucuram că, după o zi agitată, în sfârșit inspirația mă ”lovise”. Nu auzeam nimic în jurul meu, continuam să scriu, ca o nebună, de teamă să nu îmi ”zboare” ideile. Un articol, două, trei și îl începusem pe al patrulea când, dintr-o dată, o durere puternică în ceafă mi-a poruncit să mă opresc. Simțeam că durerea îmi taie respirația. M-am așezat pe pat și abia atunci am realizat că trecuseră mai bine de 4 ore de când scriam stând într-o poziție total nefirească. Offf, mereu am zis că o să-mi iau un birou să pot sta confortabil în timp ce scriu, dar niciodată nu m-am ținut de cuvânt! După vreo oră de repaus, durerea mă mai lăsase, dar știam bine că spondilozei mele nu-i plăcea faptul că nu îi puneam un birou la dispoziție.

În căutarea unui birou…

Mi-am dat seama că înainte, când nu scriam așa des pe blog, stăteam foarte puțin timp la laptop și era confortabil să stau în pat, cu laptopul în brațe, dar, de când începusem să mă dedic mai serios blogging-ului, lucrurile se schimbaseră. Statul aplecat la măsuța de cafea nu era tocmai confortabil. Aveam nevoie de un birou pentru calculator și un scaun de birou pentru a sta cât mai confortabil în timpul procesului creator :D.

Și dă-i și caută! Nu sunt nici genul pe care-l dau banii afară din casă, dar nici nu investesc în lucruri ieftine după care să plâng peste două luni. Voiam ceva din material bun, finisat așa cum trebuie, simplu dar practic. Unde îmi plăcea culoarea, nu-mi plăcea modelul. Unde găseam un birou pe stilul meu, nu avea setare. Care avea setare avea și rafturi și eu nu am loc pentru rafturi… Goana după un birou de calitate, pe placul meu, a durat vreo 3 zile, fix ca în povești, numai că povestea mea era de groază. Coloana nu mai voia deloc să muncească la orizontală și, pe masa din bucătărie, nu mă simțeam deloc inspirată.

Salvarea mea a venit de la magazinul online Moff unde am găsit mobilă de birou la prețuri corecte și cu design foarte atractiv. Mie îmi trebuia un birou pentru acasă, dar am găsit la categoria birouri office unul care mi-a plăcut foarte din toate punctele de vedere. N-am mai stat pe gânduri și l-am comandat. O minune de birou, ziceți voi că nu este așa! Partea faină este că eu l-am prins în stoc și mi l-au livrat rapid. Senzațional mi se pare faptul că biroul se poate executa și la comandă, în 7-14 zile lucrătoare, pe culoarea și dimensiunile dorite.birou office

Ce apreciez la biroul meu?

Pentru mine este biroul perfect. Are un design clasic, simplu și este rezistent (blatul nu-mi dă nici o secundă senzația că s-ar putea rupe ușor – am văzut astfel de birouri în supermarket). Spațiul de lucru este foarte generos. Pot să-mi țin la îndemână cărțile, cosmeticele despre care scriu, telefoanele și chiar cana de cafea (pe care sigur nu risc să o mai scaun ergonomic pentru birouvărs peste laptop, cum am pățit la ”vechiul loc de muncă” de la măsuța de cafea). Sertarele m-au încântat foarte mult de la început și s-au dovedit mai mult decât utile și încăpătoare. Înainte nu găseam nimic când aveam nevoie. Acum sunt mai organizată. Doar am unde să-mi organizez lucrurile! Și să nu vă imaginați că ocupă mult spațiu. Pare mare dar este destul de compact.

Pentru că nici la capitolul scaune nu stăteam mai bine, odată cu biroul, tot de pe moff.ro, mi-am comandat și un scaun de birou super, roșu.

Ce s-a schimbat în viața mea și în activitatea mea de blogger de când am ca ”partener” acest birou office și scaunul ergonomic?

 • nu mai simt ca pe o corvoadă statul la laptop;
 • nu mai am dureri de spate și de cap;
 • am loc pe birou pentru toate lucrurile pe care trebuie să le am la îndemână când lucrez;
 • găsesc mai ușor lucrurile mele, atunci când le caut, și camera este mai ordonată;
 • și copilul meu se descurcă mai bine la colorat (nu mai trece linia de când colorează la birou lui mami);
 • mi-e mult mai ușor să mă concentrez pe proiectele mele;
 • mă simt mai încrezătoare pentru că simt că lucrez ca un profesionist; doar am birou office, nu?

Dincolo de povestea mea, voi ar trebui să rețineți niște lucruri pe care le-am sintetizat mai jos. Indiferent că ești blogger sau un simplu internaut, care petrece mai mult de 3 ore pe zi la calculator sau laptop, ai nevoie de un birou la care să îți desfășori activitatea. Lucrul la birou are multe avantaje (spre deosebire de neplăcerile care apar când adoptăm poziții incorecte pe covor sau în pat).

Avantajele de a scrie la birou în poziția corectă:

 • Reduce durerea și tensiunea la nivelul spatelui, umerilor și gâtului. Poate acum o să pot scrie și eu zeci de articole pe zi, cum se laudă unii bloggeri. Fără chin și fără dureri! Cum ar fi să stai 3 ore să dai like-uri pe Facebook, fără să simți că îți intră os prin os?
 • Îmbunătățește funcția organelor. Coastele stau în poziția corectă și nu mai apasă pe organele interne. Adio dureri de ficat sau de stomac!
 • Cred, că nimeni nu-și dorește să aibă cocoașă,nu? Normal, că nu. Poziția corectă, atunci când stăm la birou, previne cocoașa.
 • Întărește încrederea de sine. De obicei oamenii care inspiră siguranță de sine stau drepți la birou. Fix ce ziceam și eu mai sus – simți că ești profi și te ajută psihic foarte mult.
 • Ideile vin mai rapid – ce treabă are biroul cu inspirația? Are. Poziția corectă face posibilă o mai bună oxigenare a creierului și de aici vin ideile bune.

Uitându-mă peste aceste avantaje, îmi dau seama că nu am respectat nimic și m-am confruntat, din prostia mea, cu toate problemele cauzate de poziția incorectă de lucru, în lipsa unui birou. Voi să nu faceți ca mine! Acum, că am stabilit cum se schimbă viața când lucrezi la un birou, aș vrea să îmi povestiți cum arată biroul vostru ideal. E mare? Are sertare sau rafturi? Ce culoare?

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *