Cum transformi un balcon într-un birou plin de farmec, de luminozitate, eleganță și stil

Odată cu venirea primăverii, începe și sezonul proiectelor mai complexe de amenajare: renovări interioare sau exterioare, transformările unor spații aproape inutile în locații plăcute, eficiente, relaxante, etc. Un astfel de proiect inspirat poate transforma spațiile banale în adevărate oaze de eleganță, într-o compoziție cochetă și extrem de utilă. Indiferent de dimensiunea casei sau a apartamentului tău, percepția pe care aceasta o creează este dată în totalitate de modalitatea în care fiecare colț este potentat printr-un proiect inspirat, gândit în detaliu, și mai ales, de alegerea unor elemente-cheie: a paletei de culori, a materialelor sau a mobilierului adecvat. Și pot spune cu mâna pe inimă că orice transformare de primăvară nu poate fi completă fără un proiect de înnoire a balconului sau a terasei. De exemplu, și tu te poți gândi la un mobilier de grădină variat, care să fie integrat în funcție de nevoi și spațiu sau, (de ce nu!?) la transformarea balconului într-un birou cochet, care să-ți inspire creativitate și originalitate. Pentru că eu tocmai cu acest tip de proiect vreau să-mi încep primăvara!

Bineînțeles că atunci când locuiești la curte și constați că spațiu locuibil nu mai corespunde nevoilor familiei tale, îți poți extinde casa destul de simplu, ridicând una sau mai multe camere în continuarea celor existente. Când locuiești, însă, la bloc (ca majoritatea dintre noi) … altfel stă treaba. Vei vedea că singura soluție rămâne transformarea balconului (a logiei sau a cămării) într-o prelungire a unei camere alăturate; sau transformarea într-un birou ori într-un spațiu de lectură; sau, poate într-un loc destinat îngrijirii personale, unde poți așeza o măsuță de toaletă, un fotoliu și unde poți proiecta câteva dulapuri scunde, în care să păstrezi o parte dintre hainele și obiectele personale. Exemple pot fi destule…

Marea majoritate a apartamentelor în care locuim au fost proiectate în perioada comunistă, după anumite norme. Cu trecerea anilor, însă, locatarii au descoperit că au și altfel de nevoi care au impus amenajarea unui spațiu din locuință pe post de birou. Cei mai  mulți fac greșeala de a amenaja un birou în dormitor – locul care ar trebui să fie plin doar de energie pozitivă și la ușa căruia ar trebui să lăsăm stresul și toate grijile de peste zi. Deasemenea, nici living-ul nu mi se pare a fi o alegere prea inspirată- în primul rând pentru dimensiunile sale reduse și a mobilierului care deja ocupă foarte mult spațiu. Balconul, însă, poate fi transformat cu succes într-un birou inedit.

M-am gândit că investiția în amenajarea biroului pe balcon nu trebuie să fie foarte mare mai ales că voi folosi rafturi deschise în locul dulapurilor astfel încât acest mic spațiu să fie folosit și ca un spațiu de relaxare. Nu voi face, însă, nici cel mai mic rabat de la calitatea materialelor folosite: vreau un parchet bun, ușor de întreținut, practic și modern; un birou original, solid, cu spații generoase de depozitare și plasare, la care să lucrez cu plăcere, un scaun confortabil, o canapea modulară albă sau în culori pastelate, o măsuță shabby chic în stil franțuzesc, din lemn, la care să-mi beau zilnic cafeaua cu prietenii și multe, multe rafturi suspendate pline cu cărți. 

osb tego

Și pentru că-mi doresc ca noul meu birou să se integreze perfect în tematica decorului deja existent, voi ține cont de stilul și cromatica spațiului alăturat. Eram conștient că toată treaba asta va necesita multă alergătură după tot felul de materiale dar cel puțin știam de unde-mi voi procura materialele de construcții- magazinul online  Osbtego.ro- locul de unde mi-am achiziționat cel mai bun parchet din casă, rezistent, foarte ușor de instalat dar și de întreținut: parchet laminat Kaindl Natural Touch , 34053 SZ, Hemlock Ontario 10 mm. Tot de aici mi-am luat și plăcile OSB pe care le-am folosit pentru obținerea etajerelor și a rafturilor suspendate dar și a unor pereți despărțitori de care sunt foarte mulțumită. Aceștia au o mare putere de izolare, confort termic și fonic ridicat iar grosimea lor redusă în comparație cu cei din construcțiile convenționale, a dus vizibil la mărirea spațiului util.

Utilizarea balconului (a se citi birou, de luna viitoare ☺) și pe timpul iernii presupune efectuarea unor lucrări în plus ce vor include: înlocuirea parapetului vechi de sticlă cu un perete din zidărie, izolarea  și tencuirea exterioară a peretelui obținut, montarea unor ferestre cu tâmplărie termopan, izolarea pardoselii și a tavanului, montarea unui sistem de încălzire și finisarea acestuia cu toate materialele pe care le-am ales. Știu că este mult de lucru dar eu abia aștept să vă arăt micul meu proiect finalizat!

Cred că toată lumea ar trebui să aibă o locuință în care să se simtă bine iar activitățile de reamenajare a locuinței să devină accesibile tuturor. Tocmai de aceea v-am și amintit de Osbtego.ro – magazinul online care oferă clienților mii de produse de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri: pal, parchet, placaje, placă galbenă, cherestea, cherestea exotică, osb, tego, etc.; și, în plus, consiliere tehnică din partea specialiștilor cu privire la toate produsele achiziționate. Se comandă totul foarte simplu iar livrarea se face foarte rapid din stocul propriu. Se poate plăti atât cash, cât și la livrare. Un magazin pe care ar trebui să-l viziteze toți cei care au nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate.

Dacă și voi aveți de gând să vă transformați balconul într-un birou confortabil, este suficient să dați o căutare pe Google și veți găsi foarte multe idei din care să vă inspirați.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *