Cum văd eu mobilat restaurantul în care să revin mereu cu plăcere

De când mă știu mi-am dorit să ajung, cândva, să am un restaurant al meu. De ce? Nu știu. Asta simt. Cred că îmi place să văd oamenii mulțumiți și să le ofer experiențe plăcute, să mă privească respectuos și să-mi spună că se bucură că mi-au trecut pragul și că vor reveni curând. N-am reușit să-l am.

E destul de greu să ai un restaurant și e mult de investit în și pentru el, nu e ca și cum ai lua o baraca, două scaune și o masă și ai pune-o pe bunica să facă ciorbă de cartofi pe care să o servești clienților. E nevoie de o locație bine aleasă (într-o zonă cât de cât circulată), amenajată pe măsură, de utilarea modernă a bucătăriei, de furnizori de încredere, personal bine pregătit și mobilă de calitate. Da, da, felul în care este mobilat un restaurant este cam la fel de important ca felurile de mâncare servite.

Să fim sinceri! Degeaba servește ospătarul o friptură ca la mama acasă, dacă am o masă prea joasă, care se mai și clatină, un scaun de la care mă doare fundul sau în care stau cocoșat și așa mai departe. Te mai duci a doua oară să iei masa pe scaunul ăla care ți-a dat dureri de spate și de posterior? Eu nu. Mulți proprietări sau manageri de localuri nu dau prea mare importanță acestui aspect și foarte rău fac. Nici nu ar trebui să deschidă localul înainte să cumpere mobilier horeca de calitate.

Când mă gândesc la astfel de mobilă horeca pentru restaurant nu am în mintea cine știe ce mobilă foarte scumpă sau cu vreun design demn de mileniul 3. Nici nu cred că m-aș simți bine într-o sală astfel mobilată. Bine, dacă vorbim de un restaurant de nu știu câte stele, altfel stă treaba dar eu nu mă refer acum la un local de genul acesta ci la restaurantul sau cafeneaua în care intră românul de rând să mănânce ceva sau să bea o cafea. Ce, el nu merită și el să stea confortabil la masa ta și pe scaunul tău? Uite cam ce tip de mobilă aș alege eu pentru localul meu, dacă aș avea unul.

Îmi place foarte mult lemnul și cu atât mai mult mobila din lemn pe care am găsit-o pe EVO horeca. Lemnul dă acea căldură și senzație de acasă și se încadrează mai bine în ideea mea de restaurant. Pentru început, aș miza pe un bar. Cred că barul nu poate lipsi din restaurant. Un bar clasic din lemn masiv ar fi opțiunea mea. Cred că ar plăcea clienților linia aceasta clasică. Ceva de genul celui din poză mi-ar plăcea, doar că l-aș vrea mai micuț. Oricărui bar îi trebuie scaune de bar, nu-i așa? Evident că nu voi pune scaune colorate, rupte din peisajul anumitor cluburi, ci voi merge tot pe varianta lemn. Un scaun înalt, din lemn, cu șezut tapițat și cu spătar e cea mai bună opțiune, zic eu. Se încadrează perfect în peisaj și asigură și confort și stabilitate.

Urmează mesele pe lista mea cu mobilă pentru restaurant. Aici aș merge pe aceeași linie clasică, mizând pe mese simple, din lemn de calitate. O masă pătrată, înaltă, de tipul acesteia din poză, m-ar mulțumi. Are patru picioare deci e foarte stabilă și lemnul este unul care va rezista ani buni și nu aș face investiți noi în mobilier peste 1-2 ani. La scaune tot lemn de fag cu șezut tapițat. Da, am o problemă cu tapițatul. Tot ce nu are tapițerie mi se pare incomod. În plus, la scaunul acesta îmi place foarte mult forma spătarului pentru că îți dă puțină libertate, nu te forțează să faci unghi perfect de 90 de grade cu scaunul, ca și cum ai fi țeapăn.

Nu zic neapărat că alegerile mele sunt cele mai bune. Nu am pretenția că m-aș pricepe foarte bine la mobilier sau la ce înseamnă să administrezi un restaurant. Dar, în calitate de client, cred că știu cam ce-și doresc persoanele de la mobilierul unui restaurant și recunosc niște prețuri bune atunci când le văd. Nu pot recomanda fix aceste piese mobilier horeca dar îndrăznesc să sugerez magazinul EVO horeca ca punct de plecare în materie de mobilat și amenajat orice tip de local. Au mobilier pentru orice stil dorit și un portofoliu impresionat de clienți. Produsele lor contribuie la atmosfera și confortul oferite de localuri foarte cunoscute precum Bacci, The Gin Factory sau cofetăria Armand. Alege și tu același furnizor, nu pentru că zic eu, ci pentru că cei mai buni l-au ales! Ține minte că aspectul, funcționalitatea și confortul mobilierului din local vor contribui la succesul lui!

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *