Curățarea tenului cu produse apicole Apidava – demachiant și loțiune tonică

După o zi plină, stat în soare, plimbat, purtat fond de ten și acumulat praf, seara este musai să ne curățăm tenul. Știm toate că apa și săpunul sau loțiunea spumantă sau gelul de curățare sau ce mai folosim noi nu sunt suficiente pentru a îndepărta tot ce înseamnă murdărie și urme de machiaj. Chiar și în absența unui rimel waterproof sau a unui fond de ten rezistent, chiar dacă nu te-ai machiat deloc și tocmai ți-ai spălat fața, dacă aplici puțin demachiant pe o dischetă și ștergi fața, vei vedea că discheta nu rămâne deloc curată.

Musai să ai la îndemână și produse demachiante. Poți alege un lapte demachiant, o apă micelară, o loțiune demachiantă sau șervețele demachiante. Eu azi îți propun curățarea în doi pași cu două produse apicole Apidava: laptele demachiant și loțiunea tonică.

Demachiere si tonifiere cu produse apicole Apidava

Sunt produse românești de la un brand care mi-a câștigat încrederea prin calitatea altor produse despre care am scris aici.

Lapte demachiant Apidava

Lapte demachiant Apidava

Îl folosesc și eu de aproape 2 săptămâni și își face treaba bine pe partea de curățare. Așa arată produsul, vine într-un recipient din plastic cu pompiță.

Ce diferențiază laptele demachiant Apidava de alte produse de același tip? Faptul că are la bază produse apicole pe care toate ar trebui să le apreciem mai mult și să le introducem în rutina noastră de îngrijire. Mierea, propolisul, ceara sunt ingrediente pe care oamenii le-au folosit încă din cele mai vechi timpuri penntru a trata rani și afecțiuni interne sau externe. Noi de ce ne-am feri de ele, mai ales când vin la un preț accesibil, cum este cel al produselor Apidava.

Da, ai putea să insiști tot cu apă pentru o curățare optimă, dar apa nu are aceleași beneficii. În general produsele de curățare conțin substanțe care hidratează și hrănesc pielea. Dacă ne referim la laptele demachiant Apidava, acesta conține:

  • miere – despre care știm că hrănește foarte bine pielea și o ajută să se regenereze, dându-i aspectul acela sanatos, strălucitor. Mierea conține vitamina C, vitamine din grupa B-urilor, potasiu și aminoacizi.
  • propolis – este un bun dezinfectant și antibacterian, ajută la vindecare și previne apariția acneei.
  • ceară de albine – este antiseptică, antiinflamatorie – protejează de coșuri și le tratează pe cele deja apărute, ajutând totodată pielea să-și mențină nivelul optim de hidratare.
  • unt de shea – hidratează și hrănește pielea fiind bogat în vitamine (A, E și F) și minerale.
  • uleiu de jojoba – hidratează, reduce inflamațiile și este un bun antioxidant, ca mai toate ingredientele de mai sus.

E simplu să apeși de două ori pe pompița laptelui demachiant de la Apidava și să cureți tenul cu o dischetă demachiantă. Mirosul este plăcut, dulceag, calmant, de miere. Este un produs cremos. Culoarea sa este un alb murdar din cauza sau datorită propolisului din compoziție. Este gras, dar nu în mod excesiv. În schimb, se simte ceara din compoziție.

Lapte demachiant Apidava

La finalul demachierii, pielea nu rămâne grasă, dar rămâne o peliculă de ceară care o face lipicioasă. Menționez și că eu am tenul gras și e posibil ca pe un ten uscat tocmai chestia asta să placă. Ăsta este un lucru pe care-l am de reproșat acestui lapte demachiant. Și ar mai fi parfumul din compoziție. În rest, pot spune că îmi curăță foarte bine și rapid pielea, indiferent că e vorba doar de praf sau și de produse de machiaj cu rezistență îndelungată. Nu este nevoie să frec și să-mi irit pielea pentru a o simți curată.

Laptele demachiant Apidava nu conține alcool, parabeni, colorați sau phenoxiethanol. În schimb conține parfum, dar mie nu mi-a iritat pielea (deși am tenul destul de sensibil), nu a favorizat apariția coșurilor, ba din contră, aș zice, de vreme ce tocmai am trecut de perioada aceea a lunii fără nici o erupție. Asta e noutate absolută pentru mine. Totuși, țineți cont că l-am folosit în combinație cu loțiunea tonică, un produs care, după cum veți vedea, are un rol important în procesul de curățare a tenului.

Loțiune tonică Apidava

Multă vreme loțiunea tonică a lipsit din ritualul meu de curățare. Poate pentru că uitasem ce face, poate pentru că am folosit mai mult apă micelară după care nu mai simțeam nevoia să vin cu alt produs… Cert este că, cel puțin pentru tenul meu gras, loțiunea tonică este absolut necesară și aproape o binecuvântare în completarea laptelui demachiant.

Rolul loțiunii tonice în general este să purifice, să elimine stratul acela gras, lipicios, lăsat de laptele demachiant, să revitalizeze tenul, să-l calmeze și să refacă PH-ul natural al pielii. Fix asta face și loțiunea tonică de Apidava. Vorbim despre un produs cosmetic natural care are în compoziție următoarele: miere, propolis, extract de flori de salcâm și ulei de mentă. Nu conține parfum, parabeni sau alcool, fiind potrivit tuturor tipurilor de ten, inclusiv celor sensibile.

Pe tenul meu gras nu cred că aș fi putut folosi laptele demachiant singur, fără această loțiune. Poate e un mit, dar ceara eu știu că astupă porii și v-am spus deja că nu-mi plăcea senzația de după demachiere. Nu cred că peste laptele demachiant aș fi putut suporta să pun vreo cremă. Loțiunea tonică schimbă total datele problemei. Se aplică tot cu ajutorul unei dischete demachiante. Este un produs lichid, de culoare gălbuie, cu miros de mentă și propolis. Amintiți-vă că nu conține parfum!

Lotiune tonica Apidava

Propolisul vine că curețe perfect (bacterii, urme de demachiant). Degresează, practic. Plus că știu că are efect benefic în reglarea secreției de sebum. Uleiul de mentă are efect astringent și răcoritor. Calmează și tonifică pielea. Apoi vine mierea care o hrănește, o hidratează și o revitalizează. Extractul din flori de salcâm este antiinflamator, cicatrizant, revigorant, protector împotriva ridurilor. Împreună, aceste ingrediente dau viață unui produs minunat – loțiunea tonică Apidava care curăță, hidratează, controlează excesul de sebum și revitalizează.

Da, la final, după aplicarea loțiunii, tenul meu se simte complet diferit. Este curat, dar nu uscat. Este hidratat și catifelat, dar nu gras. Este complet pregătit pentru etapa următoare – aplicarea cremei de zi sau de noapte.

Sunt două produse apicole Apidava pe care le pot recomanda sincer, dar împreună. Nu separat. Nici măcar pe tenurile uscate pentru că pelicula aceea de ceară eu cred că ar putea împiedica absorbția ulterioară a cremei de față. Cu riscul de a mă repeta, vă spun că, dacă laptele demachiant ar fi ajuns la mine singur, probabil că aș fi spus NU pentru ten gras. Dar, în combinația asta, este SUPER. Se completează pefect cele două produse și îi felicit pe cei de la Apidava pentru că le-au promovat împreună și nu separat. Cu ocazia asta am descoperit și eu că loțiunea tonică nu este un moft.

Cele două produse au fost primite gratuit pentru testare de la Apidava și Brander. Nu este ceva de ascuns și nu este ceva ce mi-a influențat părerea. Le găsiți și online, dar și în plafaruri. Prețul fiecăruia este de 17-20 de lei, în funcție de magazin. Ambele produse vin în varianta de 200 ml.

 

31 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *