De când cântă mama în baie?

Mama mea e o fire destul de conservatoare și rațională. N-a cântat niciodată prin casă. Cu atât mai puțin în baie. Până acum câteva zile, când m-am trezit din somn în timp ce mama făcea vocalize. Un aaaaa luuung, plin de durere, și apoi o suită de vorbe pe care aș prefera să nu le reproduc. Practic, a pomenit tot neamul de capace de wc (atât vii, cât și pe cele trecute în neființă). Oare cu ce-i greșise atât de tare bietul capac?

Vă spun eu, că și pe mine mă luase în vizor de mai multe ori capacul de wc, în timp ce curățam și dezinfectam vasul de toaletă. Nemernicul ăla roz e chitit pe degetele oamenilor. Cum le vede, cum vrea să le îmbrățișeze, într-o manieră deloc tandră. Tu îți vezi liniștit de treabă. Îl mângâi cu soluție de curățat, îi faci masaj cu un produs dezinfectant, îl tratezi ca la spa. Și el cum îți mulțumește? Zdrang, se aruncă peste degetele tale. Cum să nu te apuci de vocalize?

baie

Dacă stau bine să mă gândesc, cred că asta e atitudinea lui în general, nu doar față de degete și mâini. Câteodată, când vreunul dintre noi îl lasă săltat (nu zic cine, că e de apreciat că măcar ridică acel capac de la wc, spre deosebire de alții 😀 ) și pleacă, după ce se închide ușa de la baie, zdrang și capacul peste vasul de toaletă. Și nu e vreun capac din ăla din plastic ușor, la care să te deranjeze un zgomot mărunt. E din silicon, greu al naibii (știu de când degetele mele au luat contact cu el căzând în viteză). Când cade, face zgomot, nu se încurcă. Practic, primul gând e să te duci să vezi dacă vasul de toaletă mai e în picioare sau a căzut.

Din povestire probabil că pare distractiv, dar nu este deloc așa. O avea el personalitate și ne-or lega multe amintiri de el, dar e clar că trebuie schimbat capacul ăsta. Uite așa am ajuns noi să studiem ce capace wc se mai găsesc pe piață și care e mai cuminte și mai docil. Am dat peste niște capace cu închidere lentă (soft close). Par fix ce ne trebuie nouă pentru că mama lor (adică producătorul) le-a dotat cu niște amortizoare care le împiedică să cadă brusc. Căderea este una lentă, nepericuloasă. Nu provoacă nici atac de cord din cauza zgomotului și nici nu forțează oamenii să-și arate capacitățile vocale prin contact cu degetele lor.

Pentru soți neglijenți, familii cu pitici sau pur și simplu pentru persoane care nu au reflexele suficient de bune pentru a-și feri mâinile de un capac de wc cu toane, capacul acesta de wc cu închidere lentă este cea mai bună opțiune.

capace de wc silentioase cu cadere lenta soft close

Vezi aici pret!

Capacul rezistă mai mult pentru că nu mai există riscul să se spargă (să se sinucidă prin aruncarea de la etaj). Vasul de wc nu mai este în pericol să fie rănit. Urechile sunt fericite că nu mai aud zdrang de 10 ori pe zi. Cine curăță toaleta nu mai are motive să ceară spor de periculozitate. Nimeni nu mai riscă să fie trezit cu vocalize și nimeni nu mai trebuie să meargă la psiholog pentru a scăpa de teama de capace de wc. 😀

Știu că sună rău să scrii despre capace de wc, dar pe bune, nu cred că sunt singura care are problema asta. Confortul acustic și siguranța degetelor noastre ne preocupă pe toți. Cred că e bine să folosim tehnologia modernă pentru a ne proteja de neplăcerile descrise mai sus. Serios vorbind, eu vă recomand să fiți atenți ce produse cumpărați pentru baie.

Voi ce povești de groază aveți cu obiecte sanitare neascultătoare? 

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *