De ce ai nevoie pentru o epilare cu ceară de unică folosință acasă?

Lăsând la o parte faptul că este iarnă și în acest sezon unele persoane zic că s-ar purta ”blănița”, epilatul este o activitate de la care nu trebuie să iei niciodată pauză. În primul rând te epilezi pentru tine, nu pentru că îți vede cineva picioarele. N-ați avut niciodată o perioadă în care chiar să nu aveți timp pentru epilat și în care să vă scadă stima de sine și încrederea în voi înșivă? Imaginea aceea a unor picioare păroase ne urmărește și peste zi, după ce am ascuns podoaba cu o pereche de colanți. Ideea este că, dacă alegi o metodă de epilare pe care să nu fii nevoită să o repeți la 2 zile (gen epilare cu ceară), poți scăpa de problemele de genul acesta.

Eu mizez pe epilare cu ceară de foarte multă vreme. Nu doar că scapi de păr mai rapid decât dacă ai folosi epilatorul electric dar, din ce văd eu, nici firele nu se rup în număr așa mare. Plus că nici nu este costisitor să te epilezi cu ceară de unică folosință. Procedeul de epilare cu ceară este simplu și sigur găsiți filmulețe pe YouTube după care să vă ghidați. Eu am să trec astăzi în revistă produsele de care aveți nevoie pentru această metodă de epilare și vom face și un calcul să vedem care este investiția inițială în produse pentru epilare cu ceară. De fapt, partea bună este că există astfel de kit-uri pentru epilat complete. Variantele mai scumpe vin cu câte 2 încălzitoare (ceea ce super pentru cine are zone mari de epilat pentru că lucreză la două rezerve, nu pierde timp cu reîncălzitul uneia singure) dar există și kit-uri ieftine. Ele cuprind, în general, primele 3 produse din lista de mai jos. Uleiul îl achiziționați voi separat. Dar, chiar și așa, este mai practic și mai ieftin să cumperi un kit decât să iei produsele separat. De exemplu, kit-ul de epilare cu ceară Free Mix costă 98 de lei la reducere și dacă iei separat produsele din el treci de 110 lei.

  • încălzitorul de ceară – este cel mai important. Dacă aveți de gând să încălziți ceara sub jet de apă fierbinte, eu vă urez succes! Nu iese ce trebuie, clar.
  • rezerve de ceară – zic rezerve pentru că sunt mai multe tipuri de ceară. În nici un caz nu o să consumi o rezervă la un epilat. Asta o spune eu care chiar am de lucru în materie de epilare. Preferata mea este ceara roz. Mi se pare că trage și foarte bine și este ceva mai delicată cu pielea. De fapt, ea chiar este recomandată pentru pielea sensibilă. Eu v-o recomand în special pentru zona axilei. Vedeți că sunt două tipuri de rezerve, cele cu rolă lată și cele cu rolă îngustă. Cele late sunt ideale pentru picioare sau alte zone mari de epilat. Cele care au capătul îngust le veți folosi în regiunea inghinală sau pentru mustață.
  • hârtie pentru epilat. Asta este hârtia care se aplică după ce întindem ceara, cea care va smulge firele de păr. Da, ea e vinovată de durere dar tot datorită ei vei avea picioare netede minimum 2 săptămâni.
  • uleiul după epilat. Se poate și fără el dar eu îl recomand. Fără el, după epilare, rămâi cu ceva usturime, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Un ulei după epilat nu doar că te ajută să cureți urmele de ceară rămase pe piele, dar și relaxează complet zona proaspăt ”traumatizantă”. Până la urmă trebuie să fim sinceri, epilarea cu ceară nu e blândă ca o adiere de vânt de mai. Eu folosesc un ulei cu mentă și ginseng. Dacă aveți pielea foarte sensibilă, cred că mai bine vi s-ar potrivi uleiul cu gălbenele.

Evident că nu cumperi în fiecare lună un kit. Doar prima dată cumperi pachet cu încălzitor sau încălzitoare de ceară. Apoi vei achiziționa doar consumabile (rezerve de ceară, hârtie pentru epilat și ulei după epilat).

Dacă vrei o recomandare sinceră, mai ales dacă este prima dată când apelezi la acest tip de epilare, kit-ul de epilare cu ceară Free Mix, pe care îl menționam și mai sus, e cea mai bună alegere.kit epilare cu ceară

Încălzitorul este de calitate și ai toate tipurile de ceară în pachet. Astfel le poți testat pe toate și decide care se potrivește mai bine și pe care o vei cumpăra mai departe, pe cea galbenă, cu miere, pe cea cu Titaniu, cu Aloe sau cu Azulena. Vă spun sincer că nu este diferență doar de culoare între ele. Fiecare se comportă diferit în funcție de tipul de păr și tipul de piele. Pentru mine cel mai bine funcționează cea roz, cu Titaniu. După cum am spus, nu irită așa tare pielea dar smulge tot din prima. Și eu chiar am firele de păr cu rădăcină puternică!

Prin urmare, e destul de ieftin și rapid să te epilezi cu ceară de unică folosință. Plus că este o metodă igienică și rezultatele durează mult timp. Voi ați încercat-o până acum? Dacă aveți întrebări despre produse sau despre alte lucruri care țin de subiect, vă răspund cu drag în comentarii. Spor la epilat!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *