De ce calitatea de mama este mai mult decat o slujba permanenta

Sa fii mama nu inseamna doar o slujba – e ca si cum ai avea mai multe slujbe in acelasi timp!

Activitatea de parinte este deseori comparata cu un loc de munca, unii sustinand chiar ca este ce mai grea ocupatie din lume. In realitate, este chiar si mai rau de atat. Shop4kids.ro iti explica mai departe de ce a fi mama este ca si cum ai avea mai multe job-uri simultan. Nu e de mirare ca majoritatea mamicilor ajung de multe ori la limita epuizarii.

Grijile si responsabilitatile nu se termina niciodata

Potentialul pentru dezastre legate de educatia parentala este infinit. Aportul nutritional, somnul, educatia, sanatatea mentala si multe altele, reprezinta toate aspecte pentru care trebuie sa-ti faci griji si nu se opresc niciodata, nici chiar atunci cand copilul incepe sa se maturizeze.

In calitate de parinte, este responsabilitatea ta sa inveti copiii cum sa se comporte in lume. De la invatarea bunelor maniere pana la relationarea in societate, este o lista care nu se termina niciodata.

Nu exista zile libere sau concediu

Sursa foto Pinterest

Pana si cei mai dedicati oameni de cariera au cateva zile libere cand si cand. Asta nu se aplica mamicilor. Chiar daca esti bolnava, tot trebuie sa ai grija de copil si sa te ingrijesti de casa. Uneori nu ai timp suficient nici sa mergi la baie. Mamicile sunt de garda zi si noapte. Chiar si in rarele zile in care copilul le petrece la bunici sau alte rude, tii telefonul la indemana pentru a te interesa de el.

O mama trebuie sa fie multi tasking

Inca din primele zile de viata ale bebelusului, capacitatea ta de a face mai multe lucruri odata este pusa la incercare. Chiar si mersul pana la supermarket devine o provocare. Viata ta sociala nu va mai fi la fel niciodata, pe masura ce ai renuntat la iesirile cu prietenii pentru a te ocupa de cel mic.

Solicitarile nu se opresc niciodata

O mama este tot timpul solicitata. Copii au nevoie de atentie permanenta pentru a evita sa ingere substante toxice, sa bage degetele in priza sau sa se joace in strada si lista continua. La toate acestea se adauga tirul infinit de intrebari adresate de cel mic in incercarea de a intelege lucruri noi.

Nici macar noptile nu sunt linistite si odihnitoare. Fie ca vorbim de un nou-nascut care o tine pe mam a treaza toata noaptea sau copilasi mai mari care vin sa cearea o gustare sau adolescenti care vin tarziu acasa..

Nu e nici o surpriza ca tu, mamico, obosesti!

Inainte de toate, o mama este un om. Data viitoare cant te simti coplesita de responsabilitatile cresterii unui copil, aminteste-ti cat de mult efort depui in fiecare zi. Felicita-te ca ai ajuns atat de departe si reaminteste-ti ca in fiecare zi inveti lucruri noi si capeti abilitati care te vor ajuta sa echilibrezi viata de parinte.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *