De ce să apelezi la firmele de servicii funerare în loc să te ocupi pe cont propriu de o înmormântare

Sunt sigură că mulți vor strâmba din nas când vor citi titlul acestui articol. Poate că, acum câteva luni, nu aș fi scris despre funerare. Pe atunci bunica nu avea încă piciorul tăiat și aveam senzația că va trăi veșnic. Nimic mai fals. Nu s-au descoperit încă secretul frumuseții și al nemuririi. Viața e așa cum e și momentelor frumoase li se adaugă și cele urâte pe care nu avem cum să le evităm. Trebuie să le înfruntăm și să adunăm informații care să ne ajute să trecem mai ușor peste ele. Un astfel de moment este cel în care pierdem pe cineva drag. Pe lângă durerea sufletească, în astfel de cazuri trebuie să faci față și stresului legat de înmormântare.

Ai zice că nu e greu să cumperi un sicriu și să vorbești cu preotul pentru slujbă. În realitate, nu e deloc simplu pentru că sunt multe lucruri de făcut, sunt multe detalii pe care nu le cunoști. De unde iei loc de veci dacă decedatul nu avea unul? De ce acte ai nevoie pentru înmormântare? Care sunt lucrurile de care ai nevoie în ziua înmormântării? De unde faci rost de mașină pentru transport? Sunt întrebări la care mulți dintre noi nu avem răspuns. Firmele de servicii funerare vin să ne ajute mult în astfel de momente. Sunt câteva avantaje foarte clare ale colaborării cu o astfel de firmă:

  • ai costuri totale chiar mai mici decât dacă te-ai fi ocupat singur de fiecare lucru în parte. Tu ar trebui să bați drumuri și să dai telefoane peste tot: la cimitir, la firma care vinde sicrie, la florăria care face coroanele, la firma de închirieri mașini sau la prieteni care au mașini mai mari pentru transport sicrie, la o femeie care să pregătească punguțe cu pomană, colaci și colivă, la cumpărat prosoape și batiste, etc. Dacă apelezi la o firmă care oferă pachete funerare complete, ai costuri mai mici cu înmormântarea pentru că firmele acestea au colaborări de lungă durată cu furnizorii și obțin prețuri mai mici pentru orice. Ca să vă dau un exemplu, pe funerarealexandru.ro, aveți de pachete complete care cuprind toate cele necesare. Un astfel de pachet funerar este acoperit integral de ajutorul de înmormântare, dar au și pachete personalizate puțin mai scumpe. Puteți suna la orice oră la numărul de pe site pentru detalii.
Funerare-Alexandru pachete funerare complete
  • nu mai pierzi timp pe drumuri. Te poți ocupa de alte lucruri, poți rezolva alte probleme de moment sau poți fi alături de familie pentru a vă sprijini moral reciproc. Nu trebuie să faci drumuri peste drumuri pentru a aduce un medic pentru certificatul constatator, pentru că nu știi cum se procedează pentru declararea decesului sau ridicarea certificatului de deces. Știi tot timpul de ce acte ai nevoie, unde trebuie să mergi și cum trebuie să procedezi.
  • totul este făcut ca la carte. Sunt și aspecte legale și anumite pretenții ale bisericii pe care noi nu le cunoaștem. De exemplu eu nu știam că, după noua lege, decedatul trebuie ținut la frigider 12 ore. Apoi sunt acei colaci care au o formă specială, sunt lucrurile pe care trebuie să le duci la biserică (ulei, vin, candele). Profesioniștii știu și care sunt pretențiile preoților pentru că, poate unii nu știați, dar nu aveți voie să dați de pomană de dulce dacă sunteți în post și nici nu puteți folosi lumânări cumpărate din altă parte decât de la biserică ( nici măcar pentru batistele cu bănuți).

Tot firma de servicii funerare se ocupă toaletarea și îmbălsămarea decedatului, de transportul sicriului, de la domiciliu la capelă și de la capelă la cimitir și vă oferă consultanță gratuită în tot ce ține de procesul înmormântării.

Nici eu nu prea vreau să mă gândesc la ziua în care oamenii dragi mie vor pleca din viața asta, dar nu am de ales. Știu că va fi greu spre imposibil de suportat sufletește, dar măcar nu va trebui să mă ocup singură de aceste detalii care țin de înmormântare.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *