De ce să ții cont când alegi un costum de baie

Probabil că vă gândiți că este devreme încă să ne interesăm de costume de baie, dar timpul trece repede, plus că știu că sunt mult persoane care preferă să-și cumpere hainele de pe site-uri din străinătate, de tipul Zaful, iar comenzile de acolo durează ceva până ajung. Da, ai de așteptat vreo lună când îți cumperi ceva din magazinele din afara Uniunii Europene, dar scapi mult mai ieftin. Dar, haideți să nu ne mai lungim și să vedem de ce criterii trebuie să ții cont atunci când alegi un costum de baie.

1. Tendințe

Doar de aia ne cumpărăm în fiecare an costume de baie noi, nu? Pentru că cele de anul trecut nu se mai poartă sau nu ne mai plac nouă. În fiecare sezon apar modele noi și tendințe noi care ne atrag ca un magnet. Printre preferatele anului 2018 sunt costumele de baie cu buline. Dă o căutare după Zaful polka dot bikini și vei fi uimită de câte tipuri de costume de baie vei găsi cu imprimeu cu buline. Nu contează că vrei costum dintr-o singură piesă sau din două. Ba chiar au și categorie plus size unde găsiți la un preț bun costume de baie mărimi mari.

costume de baie cu buline

Dacă vreți mai multe informații despre ce se poartă în materie de costume de baie, puteți intra pe Zaful blog. Am văzut acolo câteva articole pe tema asta.

2. Locul utilizării

Mi se pare important să te gândești dinainte dacă vrei un costum de baie pentru plajă, unde ai de gând să te bronzezi uniform, sau unul pentru piscină sau un bazin închis. Mie costumele de baie dintr-o bucată nu mi se par deloc potrivite pentru plajă, pentru purtat la mare. Cum te duci la baie când folosești un astfel de costum? Cum te bronzezi pe jumătate îmbrăcată? Există o soluție oarecum de mijloc – ceea ce în afară se numesc costume de baie tankini. Sunt costume din doua piese, doar că sutienul este înlocuit cu un maieuț (util pentru cine are chestii de ascuns). Ai mai jos câteva exemple. Click ca să vezi mai multe modele!

costume de baie tankini

3. Cromatică

Pe partea de culori, anul acesta am remarcat că, pe lângă costumele de baie în culoarea anului, se caută foarte mult costumele de baie în nuanțe de maroniu, modele uni. Sunt frumoase, dar nu se potrivesc oricui. Un imprimeu mai ascunde parcă anumite imperfecțiuni sau cel puțin atrage atenția asupra lui mai mult și nu le face vizibile. La modelele astea uni trebuie să arați într-un anumit fel, zic eu. Îți plac modelele de mai jos? Apasă pe more brown swimsuit și vezi toate costumele de baie de genul acesta!

costume de baie uni maro

4. Constituția fizică

L-am lăsat ultimul, deși este cel mai important criteriu. Dincolo de tendințe, contează să-ți cunoști plusurile și minusurile propriului corp și să alegi un costum de baie care să te avantajeze. Iată câteva sfaturi care-ți vor prinde bine!

  • dacă ai burtică, alege un costum de baie întreg sau un slip cu talie înaltă;
  • dacă ai sânii mici, alege un costum de baie cu slip într-o culoare închisă și sutien într-o culoare deschisă;
  • dacă ai sânii foarte mari, alege un model simplu, cu bretele late;
  • dacă ai talia scurtă, mergi pe variata slip uni și sutien imprimat;
  • dacă ai picioarele scurte, un costul de baie cu model liniar vertical sau cu sutien viu colorat vor fi de mare folos;
costum de baie cu dungi verticale

5. Prețul

Ne place să recunoaștem sau nu, prețul contează. Eu nu aș da niciodată mai mult de 100 de lei pe un costum de baie, indiferent cât de frumos ar fi. De-asta am și ales pentru exemplificare costume de baie ieftine de pe Zaful.com.

Alegerea îți aparține, sper doar ca informațiile de azi să te ajute să o faci pe cea mai bună. Către ce model tinzi anul acesta?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *