Descoperă-ți țara cu DescoperimRomania.ro! – Idei de vacanțe și oferte de cazare în România

Eu nu sunt genul care se dă în vânt după excursii în străinătate. Nu mă înțelegeți greșit, dacă cineva mi-ar face cadou o excursie în afară, n-aș zice nu dar prefer vacanțele în România. Nu plec des în concediu, poate tocmai de aceea. Simt nevoia să cunosc cât mai mult din țara asta pe care mulți străini o savurează ca pe o delicatesă. Prea multe zone frumoase pe care nu le-am văzut niciodată și care sigur merită văzute și fotografiate atât cu aparatul foto cât și cu inima.

De fiecare dată când am scris despre zone pe care îmi doresc să le vizitez, am mizat mai degrabă pe Moldova și Maramureș. De curând, soțul meu a fost plecat într-o deplasare la Târgu Jiu. A prins câteva ore libere și a venit cu multe fotografii din oraș și din celebrul parc în care se află operele lui Brâncuși. Abia atunci mi-am dat seama că neglijasem total partea asta de țară atunci când plănuisem diverse escapade. Am vrut să îmi fac o listă cu mai multe obiective turistice din Oltenia și am scotocit puțin pe internet.

logo

Așa am dat peste un site al cărui nume și slogan sună cam așa: DescoperimRomania.ro – Idei de călătorie și oferte de cazare în România

Este un site foarte complex. L-ai putea numi portal cu locuri de cazare dar este mai mult de atât. Este un portal de promovare turistică în România. Prezentarea site-ului pe scurt în următorul material video:

Aici găsești  într-adevăr listate și unități de cazare (am găsit inclusiv oferte bune pentru cazare Oltenia atunci când a fost soțul meu în deplasarea respectivă) dar și articole utile cu idei de călătorie și postări despre evenimente, obiceiuri, tradiții, etc. Practic, nu descoperi doar oferte bune la cazare, ci descoperi România în sine prin intermediul acestui site. Când nu ai nici o idee unde ai vrea să pleci într-un weekend sau într-o vacanță mai lungă, sugestiile de aici sigur vor fi idei foarte bune.

Informațiile sunt structurate pe regiuni turistice (le găsești pe absolut toate în lista: Transilvania, Litoral, Valea Prahovei, Ținutul Secuiesc, Delta Dunării, Bucovina, Maramureș, Sibiu, Rucăr-Bran, Moldova, Crișana, Apuseni, Cazanele Dunării, Transfăgărășan, Banat,  Valea Cernei, Cheile Bicazului, Parâng, Transalpina, etc). Practic, spre orice colț de țară vrei să pornești, aici e cel mai bun punct de start. Ofertele de cazare sunt structurate și ele foarte fain pe categorii (apartament, cabană, camping, hotel, vilă, pensiune, hotel, casă de vacanță sau complex turistic) așa că mi-a fost foarte simplu să găsesc ceva pe placul meu în materie de cazare Băile Olănești.

vila-nicoleta

Poți căuta locul de cazare direct pe hartă, așa cum am făcut eu. Căutam o vilă sau o pensiune amplasată cât mai stradal ca să nu stăm mult să căutăm și am găsit imediat Vila Nicoleta din Băile Olănești. Ne-au atras imediat pozele de la această unitate de cazare așa că am intrat pe pagina dedicată ei de pe descoperimromania.ro. Aici am găsit informații despre prețurile practicare și facilitățile oferite, despre tipul de camere de care dispune și am dat peste mai multe poze. Ne-a plăcut foarte mult, mai ales că plănuim să ne luăm și nepoata cu noi și am descoperit că această vilă are experiență și în organizarea de tabere pentru cei mici deci sigur sunt destule atracții în zonă pentru ei. 

turism România

Dincolo de imagini, mi-a plăcut și amplasarea vilei. Dar, destul despre asta. Acesta nu este un articol despre vila Nicoleta din Băile Olănești, nici despre oferte de cazare în Oltenia sau în orice altă zonă turistică, nu e nici măcar despre un site în sine, este un articol dedicat unei idei, aceea că avem o țară prea frumoasă și prea bogată în locuri de vizitat, ca să plecăm în vacanțe în afară, fără a fi terminat de văzut minunile de la noi. Este un articol prin care vreau să vă îndemn să descoperiți România.  

Poate că sunt locuri de a căror existență nici nu știați. Pentru asta există site-uri de genul descoperimromania.ro. Locuri de relaxare în natură, locuri cu puternică încărcătură istorică, locuri în care tradițiile s-au conservat mai bine ca în altele, locuri de vizitat în weekend, cu ocazia unor evenimente importante locale, toate sunt mai simplu de descoperit dacă știi unde să intri să te informezi.

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *