Lucruri prost intelese despre cosurile de fum

Atunci cand cumpara o casa, majoritatea noilor proprietari ravnesc la comfortul oferit de un semineu. Dar, atunci cand ne dorim foarte mult un lucru, putem fi indusi in eroare de diverse mituri sau conceptii gresite. La fel se poate intampla cand vine vorba de functionalitatea si integritatea cosului de fum.

Numeroase cosuri de fum ajung sa cauzeze probleme din cauza faptului ca nu sunt intelese in mod corespunzator de catre detinatorii de seminee. Asadar, iata cele mai frecvente mituri cu privire la cosurile de fum. Cunoasterea miturilor te va ajuta in facerea unor alegeri corecte in cazul semineului si cosului de fum pe care le ai in locuinta.

Mitul nr. 1: Semineele nu sunt surse de caldura eficiente

Sunt destui care cred ca semineele nu sunt in stare sa incalzeasca o locuinta asa cum trebuie, lasand incaperea mai rece decat cum a fost inainte ca focul sa fie facut in semineu. Acest lucru se poate intampla in cazul semineelor vechi, cu un design deschis, ce trag caldura pe cosul de fum si o arunca afara din locuinta, in loc sa o reflecte in interiorul locuintei. Dar, daca optati pentru seminee moderne, bine construite, asa ceva nu se va intampla.

De asemenea, va ajuta sa alegeti cosuri de fum de calitate, deoarece si modul in care cosul de fum este construit contribuie la eficienta unui semineu. Asadar incercati sa nu faceti rabat de la calitate daca doriti un semineu eficient din toate punctele de vedere.

Mitul nr. 2: Nu folosesc semineul si cosul de fum suficient de des pentru a fi nevoie de inspectii sau curatare periodica

Chiar si atunci cand un semineu nu este folosit ani la rand, tot ar trebui inspectat periodic. Mici fisuri pot aparea in structura sa ce pot duce la probleme mult mai mari, mai ales atunci cand va hotarati, intr-un final, sa folositi semineul. O fisura mica in zidarie poate duce in timp la deteriorari ale structurii atat a semineului cat si a peretelui casei din care acesta face parte.

Pe langa asta, umiditatea poate afecta garniturile semineului si a cosului de fum, iar animalele pot intra in cos si sa provoace un alt set de pagube. Majoritatea incendiilor pe cosul de fum au loc atunci cand proprietarul decide sa faca foc in semineu dupa ce acesta nu a fost folosit mult timp. Asadar, chiar daca semineul nu a fost folosit, o inspectie este mai mult decat necesara. Va poate salva de pagube si reparatii semnificative.

Mitul nr. 3: Cosul meu de fum are garnituri de metal, asa ca nu este nevoie de mentenanta timpurie

Desi garniturile semineului si cosului de fum sunt deosebit de folositoare in cresterea eficientei acestora, asta nu inseamna ca iti vor face semineul si cosul de fum invincibile, chiar daca s-au instalat garnituri metalice. Indiferent de natura lor, garniturile tot vor suferi depuneri de creozot si alte tipuri de blocaje ce pot duce la incendii pe cosul de fum. Inspectiile anuale va vor feri de aceste pericole.

Pe langa asta, garantia primita pentru garniturile instalate poate fi nula in cazul in care nu se efectueaza inspectia anuala a semineului si cosului de fum.

Mitul nr. 4: Nu am nevoie de specialisti pentru curatarea semineului si a cosului de fum. Am gasit cateve metode prin care pot face asta pe cont propriu

Se intampla frecvent in zilele noastre ca posesorii de seminee sa se documenteze de pe internet cu privire la modalitatile de curatare a semineului si cosului de fum. Dar, desi aruncarea unui sac cu caramizi in cosul de fum pentru a efectua o curatare a acestuia poate parea o idee buna, rezultatul final nu va fi la fel de bun ca atunci cand optam pentru servicii profesionale. Un expert are pregatirea si uneltele necesare pentru realizarea unei curatiri adecvate, ce va duce la evitarea oricaror probleme pe cosul de fum.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *