FamousRoses.eu – butași de trandafiri cu garanție 100%

Îmi plac la nebunie florile de orice fel, dar am o slăbiciune pentru trandafiri. De când eram copil, admiram în drum spre școală toate gardurile deasupra cărora se întindeau mici bucăți de rai sub formă de trandafiri urcători. Am crescut cu dorința asta, de a avea într-o zi un gard prin care să scoată capul către stradă zeci de cupe de trandafiri roșii parfumați, să fie admirați și adulmecați de toți cei care trec prin dreptul lor. N-a fost să fie până acum, deși am cumpărat de câteva ori butași de trandafiri și am plantat.

trandafiri urcători roz

Cei de acum câțiva ani nu s-au prins pentru că aveam un prun mare în curte care ținea umbră. Când prunul a dispărut, am mai încercat o dată cu două tufe și nici acelea nu s-au prins. Ori solul nu e bun la noi în curte, ori soiul trandafirilor a lăsat de dorit, ori are dreptate mama că nu am eu mână bună.

Pentru că anul ăsta grădinița din fața curții se va extinde cu câțiva metri pătrați (prin renunțarea la o fântână arteziană în miniatură), am zis să mai încerc o dată să pun trandafiri. M-am informat de unde pot cumpăra butași de trandafiri care se prind sigur și care să arate exact ca produsul din poză și mai multe persoane de pe un forum mi-au recomandat site-ul FamousRoses.eu.

Evident că am studiat oferta. Au multe soiuri de trandafiri de tot felul, atât tufe, cât și butași de trandafiri urcători parfumați, cum îmi doresc eu. Sunt puțini mai scumpi decât alte soiuri de prin magazinele pentru casă și grădină de pe la noi, dar probabil că diferența de preț dictează calitatea. De ce spun asta? Pentru că oamenii oferă inclusiv garanție de autenticitate a soiului și garanție de prindere dacă se respectă instrucțiunile primite de plantare și îngrijire.

Asta chiar este o noutate pentru mine. Nu am mai primit garanție la butașii de trandafiri cumpărați până acum.

trandafir roșu catifea

Pe pagina fiecărui produs ai foarte multe poze în detaliu ca să știi exact ce cumperi și cum va arăta trandafirul tău la maturitate. În plus, descrierea  îți spune cum trebuie plantat, cum trebuie îngrijit mai departe, cât de des înflorește, ce înălțime va atinge, adică mergi la sigur, nu e ca la ruletă, să pui semințele în pământ fără să știi de ce sunt și să te rogi să iasă castraveți. Nu râdeți că așa e în magazinele fizice de la noi: rar corespunde ce răsare în grădină cu ce ai văzut pe eticheta produsului.

Prefer să dau puțin mai mult pe butași știind că am un cod unic al producătorului care îmi atestă autenticitatea solului și că, dacă nu se prinde trandafirul și eu am făcut totul ca la carte, vânzătorul (FamousRoses.eu) mi-l înlocuiește gratuit.

trandafir multicolor

Au tot felul de tipuri de trandafiri, inclusiv trandafiri pentru dulceață. Eu nici nu știam să sunt soiuri speciale pentru așa ceva. Bine că n-am avut trandafiri mulți până acum, să mă fi apucat de gătit din petalele lor! Îmi plac toți. De-aș avea bani, aș lua din fiecare. Cu flori mari sau cu flori mici, multicolori sau într-o singură culoare, urcători sau din aceia care se întind pe pământ, sub formă de tufe sau de pomișori, parfumați sau mai puțin mirositori, este imposibil să intri pe site-ul ăsta și să nu găsești ceva pe placul tău, demn de grădina ta de vis.

pomișor trandafir-min

Sunt o mulțime de soiuri celebre despre care cunoscătorii sigur au auzit: Ingrid Bergman, Julio Iglesias, Leonardo da Vinci, Lolita Lempicka, Princesse Charlene de Monacco, Artemis, Laeticia Casta, Henri Matisse, Bordeaux, Madonna. Adunate din Franța, Germania și Italia, ele se întâlnesc în comuna Lazareni din Bihor, în pepiniera FamousRoses.eu și de acolo pleacă în toată țara și în întreaga Europă pentru a da culoare și parfum grădinilor. Acum am o problemă: pe lângă butașii de trandafiri cățărători, aș vrea și unul pomișor și nu știu la ce culoare să mă opresc. Vreo sugestie?

De ce aleg trandafiri și nu alte flori mai ieftine? Pentru că au acel aer prețios pe care alte flori nu-l au și pentru că, dacă îi îngrijim cum trebuie, înfloresc tot sezonul cald, până când dă înghețul. Vouă vă plac trandafirii? Care vă tentează mai tare: cei sub formă de tufă sau cei urcători? 

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *