Vrei o viata lipsita de griji financiare? Apeleaza la consultanti financiari!

Planificarea financiara este o cale de analiza fundamentala si esentiala pentru orice investitor. Planificarea financiara se concentreaza pe veniturile si situatia de avere a persoanei. Aceasta este orientata spre a raspunde nevoilor clientului, precum si pentru a se adapta schimbarilor ce au loc in timp. Achizitionarea unei masini noi, studiile copiilor, integrarea pensiei sunt obiective cu termene diferite care trebuie planificate pentru a le atinge mai usor si fara griji. Vrei o viata lipsita de griji financiare? Apeleaza la consultanti financiari!

Care sunt obiectivele planificarii financiare si ce este consultantul financiar?

Obiectivele te fac sa reglezi situatia financiara, a activelor si a asigurarilor.
Vei dobandi constientizarea completa asupra nevoilor financiare prioritare si a resurselor disponibile pentru a le satisface, vei cunoaste pe deplin instrumentele financiare detinute. Pot, de asemenea sa te ajute la crearea unei pensii adecvate pentru o batranete fara griji. Un alt obiectiv este acela de a te proteja de presiunile comerciale (daunatoare) ale sistemului, de a fi autonom si constient de alegerile tale, eliminand factorii emotionali, dobandind in unele cazuri putere contractuala cu intermediari. Desigur, multi dintre noi nu pot face aceste lucruri de unii singuri. Este, fara indoiala, util sa fii insotit de un expert in planificare financiara.

Dar cati experti sunt in sectorul financiar care, asistand si ajutand familiile din Romania in alegerile lor de investitii, urmeaza acest mod de consiliere? La OVB, cu siguranta, vei gasi destul de multi, gata sa te ajute. OVB Allfinanz Romania activeaza pe piata consultarilor financiare de peste 40 de ani in majoritatea tarilor europene. Portofoliul de clienti este impresionant. De asemenea, are parteneri stabili si importanti pe piata de profil. Consilierii de la OVB Allfinanz Romania lucreaza profesionist, sunt implicati si totul este cat se poate de transparent. In momentul in care decizi sa apelezi la serviciile OVB Allfinanz, poti fii sigur ca vei avea toata sustinerea necesara. Inca din prima clipa, consilierii companiei iti vor explica clar, fara ocolisuri, fiecare detaliu. Vor analiza si te vor ajuta sa gasesti ceea ce ti se potriveste mai bine. Pentru ei, fiecare individ este unic si de aceea, dupa o cercetare profunda, iti vor crea solutia perfecta. Consilierii OVB Allfinanz iti vor oferi neincetat suport, chiar dupa incheierea contractului.

Un proces de planificare financiara are scopul de a identifica obiectivele / nevoile si abilitatea ulterioara si de a le atinge in cel mai eficient mod posibil, avand in vedere resursele disponibile. Prin urmare, nu poate exista un singur profil de risc si un singur orizont pentru investitii. De fapt, profilul de risc se schimba in timp si spatiu. Daca planificarea financiara este procesul ce reiese din identificarea nevoilor financiare pana la realizarea solutiilor lor, investitorul sustinut de consilierul financiar independent va deveni independent din punct de vedere financiar. Prin urmare, isi va putea satisface nevoile financiare fara ajutorul altor subiecti.

Pentru o companie, o familie, dar si pentru persoana in parte, este de neconceput sa se confrunte cu provocarile viitorului, fara o planificare adecvata a obiectivelor, resurselor si economiilor. Nu exista un viitor pasnic fara o planificare financiara adecvata.

Planificarea financiara este clar furnizata de consilierul financiar. Mai presus de toate, specificam ca aceasta figura profesionala poate functiona independent si, prin urmare, poate fi un consilier financiar independent sau sa colaboreze profesional cu alte companii de consultanta financiara. OVB insa asigura faptul ca vei colabora cu consultanti financiari directi ai companiei.

Prin urmare, consultanta financiara se ocupa de gestionarea portofoliului entitatii economice sau al persoanei fizice, incercand sa ajunga la cea mai buna solutie din punct de vedere al echilibrului financiar.

Educatia financiara este fundamentala astazi, insa, din pacate, lipseste multor persoane. Putem afirma, asadar, ca sfaturile financiare din punct de vedere tehnic pot fi cu adevarat utile tuturor. Consultanta financiara este de obicei solicitata de companii si investitori privati care doresc sa investeasca economiile, insa si omul de rand poate solicita oricand consultanta financiara in diverse aspecte. Acest tip de sfaturi pot fi utile pentru a ajuta o familie sau individ sa obtina bunastarea financiara nu numai in prezent, ci si in viitor. De exemplu, sfaturile financiare pot ajuta companiile sa atinga echilibrul financiar atat prin optimizarea costurilor, cat si prin investitiile proprii.

Consilierul financiar este persoana competenta si profesionala care efectueaza consultanta financiara. Consilierul financiar trebuie sa poata evalua situatia financiara a clientului sau, cerintele sale, obiectivele sale, dar mai ales sa fie constient in a-l putea ajuta profesional in gestionarea banilor, adica in gestionarea capitalului. Consultanta financiara nu este rezervata, cum spuneam, numai companiilor sau entitatilor economice aflate in dificultate extrema. Consilierul financiar este util si pentru cei care se bucura de o stare economica buna, dar vor sa o pastreze. De fapt, se poate intampla adesea ca o persoana sau o companie sa nu realizeze riscurile viitoare ale unor investitii, care ar putea duce la daune enorme.

Evident, companiile si persoanele private aflate in criza economica sunt subiectele cele mai potrivite in solicitarea de consultanta financiara, avand in vedere ca acestea trebuie incluse in bilant cat mai curand posibil si din acest motiv apeleaza la un consilier financiar precum cei de la OVB.