Hai să ne facem toți frizeri!

Articolul de azi este despre frizerii incapabili. A nu se simți lezați cei care chiar știu să folosească o mașină de tuns și să mânuiască bine pieptenele și foarfeca!

Am nervi. Nervi nervoși. De mai bine de jumătate de an, soțul meu a rămas fără frizerița la care mergea să se facă gigea. La început, când s-a declarat clientul ei fidel, am cam făcut bășcălie că a pus ochii pe ea și de-aia o caută mereu. Deh, gelozia! Abia când ea a plecat de la frizeria pe care Mr. o frecventează, am înțeles ce relație specială era între ei doi.

El era client fidel, ea frizeriță pricepută. Mare lucru ăsta! Când venea de la ea, Mr. nu avea niciodată fire de păr mai lungi sau linii asimetrice pe la perciuni și pe ceafă. Își făcea treaba repede și bine. Mergea la sigur, fără bâjbâieli și o mie de ajustări. De când a plecat ea, a schimbat vreo 3 frizeri și degeaba. De fiecare dată când trebuie să-și taie pleata, vine acasă cu tunsori care mai de care mai proaste. Fire mai lungi, tunsori aproape în scări, pe alocuri, perciuni inegali – numai surprize. Tunsorile făcute de ei sunt aproape la fel de proaste ca cele pe care le face soțul meu bunicului și bunicii rămași la pat.

De ce? Pentru că toate muștele au senzația că pot face miere. Parcă și văd cum trec pe lângă frizerie niște tineri care au făcut clasa a XII-a de două ori și nu au lut BAC-ul și își spun că ar fi bine să se facă și ei frizeri. Că doar e o meserie ușoară. Mai ales când ai de tuns un bărbat, că aștia nu au așa mari pretenții. Cât de greu poate fi să tunzi cu o mașină de tuns și să dai un contur? Unde mai pui că se câștigă și din bacșiș în meseria asta!

Și se înscriu la niște cursuri pe la care dau mațea și joia, odată la două săptămâni, la care se fac că învață. Apoi vine examenul pe care doar ei, Dumnezeu și examinatorii știu cum îl iau și gata diploma! Cum se angajează așa nepricepuți? Așa bine și frumos. În orice domeniu, angajatorii tind să aducă în firmă nu neapărat cei mai pricepuți oameni, ci pe cei care acceptă să lucreze pe mai puțin. Ce poate să fie rău în a angaja un nepriceput? Lasă-l să tundă 30-40 de fraieri și învață meserie din mers.

Cât de corect este pentru fraierul care vine și-ți dă banii pe tunsoare? Cui îi pasă? Dar ce să ne mai mire, la câte diplome false se dau în țara asta? Ce mă mai plâng eu aici de frizeri, când pe la noi au operat medici care nu erau medici…