Tu știi care este locul cu cei mai mulți microbi din casa ta? Vei fi șocat

Întrebate care este locul cu cei mai mulți microbi din casă, cele mai multe persoane oferă cam același răspuns: baia, vasul de toaletă, podelele, chiuvetele etc. Oare au dreptate? Surpriză sau nu (pentru unii), specialiștii nu sunt de aceeași părere. Se pare că presupunerile noastre sunt greșite, iar adevărul poate fi șocant pentru mulți dintre voi, cei care citiți acest articol.

Un studiu realizat de NSF International, intitulat “Locurile din casă cu cele mai multe bacterii” a analizat 30 obiecte casnice deținute de 22 familii pentru a identifica unde se găsesc cei mai mulți germeni. Înainte de test, ca și noi, toți participanții au indicat ca locul cu cel mai mulți microbi baia, respectiv vasul de toaletă. Ceea ce a arătat rezultatul testului este departe de răspunsurile noastre. Foarte departe. Ei bine, locul din casă cu cei mai mulți microbi, conform NFS International, este… bucătăria. Cum? Fix locul care ar trebui să fie cel mai curat, pe care îl curățăm cel mai des?

Microbii preferă locurile umede și calde. Acestea sunt condițiile perfecte pentru supraviețuirea și înmulțirea lor. Bucătăria corespunde perfect acestor criterii, nu? Studiul a testat prezența bacteriilor coliforme din familia cărora fac parte și Salmonella și E-coli. Rezultatele au fost surprinzătoare: cele mai multe bacterii s-au regăsit pe 75% dintre bureții de vase, 45% dintre chiuvetele de bucătărie, 32% dintre blaturile din bucătărie și doar pe 27% dintre suporturile de periuțe de dinți. 

Care au fost, pe de altă parte, obiectele pe suprafața cărora nu s-au găsit așa mult bacterii cum ne-am fi așteptat noi? Cheile, banii, tastaturile sunt doar câteva exemple. Se pare că sunt mai reci decât le place microbilor și, prin urmare, aceștia sunt mai puțin tentați să se atașeze de ele.

Probabil că deja te-ai panicat puțin de când ai citit că bucătăria este locul cel mai „murdar” din casă. Nu ar trebui. În zilele noastre găsim tot felul de soluții pentru curățarea și dezinfectarea tuturor suprafețelor din bucătărie. Important era să conștientizăm pericolul. De acum, știm ce avem de făcut, nu?

La shopping! Trebuie să pornim cât mai curând în căutarea celor mai eficiente soluții care să ne ajute să venim de hac acestor bacterii periculoase pe care le găzduim fără să știm în bucătărie. Produsul ideal trebuie să fie unul care să nu coste foarte mult, dar să fie eficient din prima, fără ca noi să trebuiască să depunem prea mult efort. Unul din produsele simplu de folosit și eficient de la prima utilizare este dezinfectantul Asevi Gerpostar Plus. El poate fi folosit pe o mulțime de suprafețe, pornind de la chiuvetă, gresie și faianță și mergând până la blatul de la bucătărie și chiar la obiecte și jucării de-ale celor mici. Este o formulă fără leșie, care poate fi folosită fără riscuri pentru copii sau animale de companie.

dezinfectant_degresant-Asevi

Buretele de vase trebuie schimbat cel puțin o dată pe săptămână. El rămâne mereu ud, mediul perfect pentru proliferarea bacteriilor. Cu cât îl schimbi mai des, cu atât mai puține șanse sunt ca tu sau familia să aveți de suferit din pricina bacteriilor periculoase.

Aceleași detestate bacterii se găsesc în număr foarte mare și pe grătarul de la aragaz sau în cuptor (sau oriunde mai sare grăsimea în timpul preparării mâncării), așa că ar fi bine să existe în bucătărie și un produs care să vină de hac grăsimii, ceva în genul acestui degresant Asevi. El este ideal pentru curățarea bucătăriei și poate fi utilizat atât pe aragaz, în cuptor, pe plită, cât și pe mobilierul de bucătărie, tigăi, jaluzele sau grătare.

Acum știi care este locul cu cei mai mulți microbi din casă și știi și cum le poți veni de hac. Produsele Asevi te ajută. La treabă!

One Comment