4 lucruri ieftine care feresc casa de hoți

Atunci când suntem plecați la muncă sau în vacanță (mai ales) casa rămâne goală și țintă pentru hoți. Spargerile de locuințe sunt tot mai dese la noi în țară și prea rar poliția reușește să găsească spărgătorii și să recupereze bunurile furate. Prin urmare, trebuie să-ți iei tu câteva măsuri care feresc casa de hoți. De la cele mai simple, de bun simț, cum ar fi evitarea trâmbițatului despre plecarea în vacanță, țipatul în gura mare pe scara blocului că tu pleci la job și soțul este în deplasare, la cele despre care vorbim astăzi.

Camera falsă de supraveghere

Crezi că e o prostie și că hoțul se va prinde imediat că este mai mult o cameră de jucărie? Probabil că nu ai văzut modelele de camere false de supraveghere de aici. Poți jura că sunt adevărate. Nu doar designul corespunde celui al unor camere reale, dar au și câte un led care stă aprins (unele dintre modele). Cele mai bune sunt cele care au și senzor de mișcare. Dacă sunt plasate undeva mai sus, pentru ca hoții să nu le poată analiza prea bine, eu cred că își pot face treaba în foarte multe cazuri. Acum depinde și cu ce tip de hoți avem de-a face, desigur, dar majoritatea vor fi descurajați de o cameră cu led aprins și cu senzor, care se rotește mereu în direcția lor.

Alarma cu senzor magnetic

Un alt produs interesant și util celor care vor să-și apere casele de hoți este acesta. Este ideal pentru apartamente sau case, destul de simplu de montat și, dacă ușa sau fereastra sunt deschise, alarma se declanșează imediat și urlă din toți cei 110 decibeli din dotare. Este un mecanism pe bază de senzor magnetic, prevăzut cu o telecomandă din care alarma poate fi activată și dezactivată foarte ușor. Pentru cei care stau la bloc la etaje superioare, este suficientă o singură alarmă pentru ușă care costă chiar mai puțin. Orice alarmă, chiar și lătratul unul câine, descurajează rapid hoții care nu sunt dispuși să riște să fie prinși de cineva atras de zgomotul puternic, venit să verifice ce se întâmplă.

Un timer pentru lumini

Acolo unde o casă sau un apartament pare locuit, hoții sunt mai puțin tentați să intre, de aceea o bună soluție de protecție este achiziționarea unui astfel de timer care să permită programarea orelor de stingere și aprindere pentru una sau mai multe lumini interioare și/sau exterioare. Există tot felul de prize și întrerupătoare programabile în care poți pune de exemplu veioze, dar și întrerupătoare inteligente controlabile (vezi aici!) prin intermediul telefonului. Oriunde ai fi, din aplicația de pe telefon, poți aprinde lumina acasă.

TV-ul pornit sau un simulator TV

Un televizor pornit înseamnă că în casă este cineva, nu? De aceea ar fi bine ca, atunci când sunteți în vacanță, să programați măcar televizorul să pornească la o anumită oră. Cam toate televizoarele de generație nouă pot fi programate să pornească și să se oprească singure. Sau, dacă nu vrei să lași TV-ul în priză, poți investi într-un simulator TV. Acesta consumă puțin, mai ales că nu funcționează toată ziua, ci este programat să pornească atunci când intensitatea luminii scade sub un anumit nivel, și nu presupune investiție mare dacă se strică. Îl găsești de cumpărat pe aloshop.tv (click să vezi prețul!).

Sunt 4 măsuri care feresc casa de hoți și presupun o cheltuială mică. Eu zic că merită investit măcar într-unul din ele, dacă nu cumva combinate chiar 2-3 dintre ele. Casa noastră, siguranța noastră, bunurile noastre merită protejate.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *