Merită să-ți cumperi periuță de dinți electrică?

Multă vreme m-am ferit să-mi cumpăr periuță electrică de dinți. Unii ziceau că periuța asta nu ar avea nimic în plus față de cea normală, că e doar o periuță pentru puturoșii cărora le este prea lene să dea din mână și să-ți perie corect și complet dinții. Pe de-o parte erau ei, cei care ziceau că nu merită banii un astfel de aparat de îngrijire, și pe de altă parte erau reclamele care spuneau că niciodată nu o să poți îndepărta manual murdăria și placa dentară la fel de bine ca atunci când ai ca aliat periuța de dinți electrică.

La una din vizitele la stomatolog am întrebat dacă merită să-ți cumperi periuță de dinți electrică. Răspunsul medicului a fost că nu este un aparat obligatoriu, că te poți descurca și fără el, dar că este adevărat că aceasta curăță dinții ceva mai bine (și nu doar dinții, ci și gingiile), pătrunde mai bine în spațiile interdentare și luptă cu succes împotriva tartrului.

De Black Friday, anul trecut, mi-am cumpărat această periuță de dinți Oral-B Vitality D12-513 3D White. Am dat vreo 80 de RON pe ea și am pus-o la treabă din prima zi când a sosit. Aveți un review, adică părerile mele despre ea, ceva mai jos. 

Pachetul meu venea cu 2 capete de schimb. Le poți păstra pentru a le schimba când este cazul sau le pot folosi ceilalți membri ai familiei. Așa am făcut și noi. Mișto mi se pare faptul că fiecare capăt are un inel/garnitură de altă culoare și în felul ăsta nu risc niciodată să-mi încurc periuța cu a soțului meu (vedeți în poză- eu am roz , el albastră).

Senzația din timpul periajului este foarte faină. Nu este deloc agresivă cu gingiile. Eu înainte foloseam periuțe soft sau medium pentru că am gingiile foarte sensibile. Cu această periuță de dinți nu am probleme. O folosesc deja de 3 luni și nu-mi pare rău de banii dați pe ea. Acum pot spune clar și sincer că merită să-ți cumperi periuță de dinți electrică, mai ales dacă găsești reduceri tentante.

Vezi AICI preț periuță de dinți Oral-B Vitality D12-513 3D White

Între dinți curăță mai bine decât periuța clasică, dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie folosită ața dentară. În septembrie 2016 am făcut igienizarea la stomatolog. De regulă, după 2-3 luni deja aveam depuneri de tartru în special în spatele dinților frontali. Fără nici un pic de exagerare, acum nu am tartru aproape deloc. Asta se datorează doar periuței. În afară de ea nu am schimbat altceva în alimentație sau în produsele și ritualul de curățare a danturii.

Periuța mea Oral-B Vitality are o mișcare nu de rotație 2D cum o numesc producătorii, eu zic că e mai mult oscilatorie în jurul dintelui. Este simplu de folosit, are un singur buton, poate fi folosită de oricine. Este dotată cu timer. Când trece un minut de când utilizați periuța, aceasta are 3 mici întreruperi în funcționare. Nu se oprește de tot, doar ia mici pauze ca să atenționeze că au trecut 60 de secunde. Acum nu mai ai nici o scuză să nu speli dinții atât cât trebuie. Nu mai poți spune că nu știai că nu au trecut 2 minute de când te-ai apucat de treabă.

Merită să-ți cumperi periuță de dinți electrică

Nu mi se pare că ar albi în vreun fel dinții, dar curăță foarte bine.

Are și ceva care nu-mi place. Producătorul spune că o încărcare completă este suficientă pentru mai mult periaje. Bateria nu prea ține. Adică mai mult de 2 periaje ale soțului și 2 ale mele, în cursul unei zile, nu duce. Noi o punem în fiecare seară la încărcat. Ah, ar mai fi ceva! Putea fi mai silențioasă. Mie mi se pare că face destul de mult zgomot. Nu vă gândiți că face ca o drujbă, da? Doar că eu apreciez liniștea.

Având în vedere toate avantajele pe care le-am descoperit în aceste 3 luni, răspunsul este că da, merită să-ți cumperi periuță de dinți electrică. Nu știu cum sunt cele mai scumpe, de la alte firme, sau chiar de la Braun, dar pentru mine este suficient de bună aceasta.Nu mă așteptam ca un produs așa ieftin și la reducere să facă treabă așa bună.

Dacă sunteți în căutarea unei periuțe de dinți electrice ieftine și bune, am făcut o selecție cu site-urile pe care găsiți periuțe la reducere și sper să vă fie de folos. Dacă dați click pe numele site-ului, mergeți direct pe pagina cu periuțele electrice la preț redus. Nu mă întrebați de alte mărci cum sunt pentru că nu am folosit altele. Aceasta de la Braun este prima mea periuță de dinți electrică.

www.eMAG.ro – prețuri de la 26 de RON și foarte multe modele din care poți alege. Acesta este magazinul meu preferat pentru că au cea mai permisivă politică de retur dacă nu-ți place un produs.

www.cel.ro – au prețuri bune și ei. Uneori vin cu reduceri de până la 60%.

www.evoMAG.ro – au multe periuțe de dinți electrice și ei (multe modele pentru copii).

www.Dwyn.ro – în București livrează chiar în aceeași zi.

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *