Mirosul gelului de duș rezistă mai mult pe piele. Uite cum!

Gelul de duș este produsul de îngrijire care nu lipsește aproape din nicio baie. Este esențial în igiena și îngrijirea pielii, a corpului. Majoritate alegem un anumit gel de duș în special datorită aromei, mirosului său. Mirosul este parte dintr-o experiență, nu-i așa? Nu e suficient ca un produs să facă spumă, să curețe, el trebuie să miroasă și frumos. Nu că nu ar conta și ingredientele sau prețul, dar acel prim contact cu aroma este decisiv în alegere. Dar ce te faci când mirosul gelului de duș nu persistă prea mult și tu ai vrea să te bucuri de el pentru timp mai îndelungat?

baie cu gel de duș

Ei bine, un prim pas pentru ca mirosul gelului de duș să țină mai mult, este să alegi un produs de o calitate mai bună. Unele chiar persistă. Este cazul acestor geluri de duș, de la Bottega Verde, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Au tot ce trebuie, de la ingrediente bine alese, la ambalaj îmbietor și miros persistent. Este un adevărat răsfăț să-ți acoperi corpul cu unul dintre ele și să te lași învăluită în parfumul lui și mângâiată de apa călduță, relaxantă.

Să nu uităm că și parfumul din gelul de duș reacționează la fel ca cel din apele de parfum sau de toaletă! Poate rezista mai mult sau mai puțin în funcție de anumiți factori. Chimia corpului uman este una foarte complexă și greu de înțeles. Asta nu înseamnă că totul este o loterie. Există anumite reguli după care te poți ghida pentru a alege un gel de duș al cărui miros să persiste mai mult pe pielea ta.

În primul rând, trebuie ca gelul de duș ales să fie unul potrivit tipului tău de piele. Unele sunt mai light, mai potrivite pielii grase, altele mai grase, îmbogățite cu unturi și uleiuri naturale sau alte ingrediente menite să facă bine unei pieli uscate sau sensibile. Contează foarte mult să folosești un produs special pentru tipul tău de piele, să nu fie prea greu pentru o piele grasă și nici prea apos pentru o piele uscată.

Apoi, ține cont și de faptul că pielea ar trebui să fie bine hidratată în momentul aplicării gelului de duș, pentru a-i reține cât mai bine aroma. E ca la parfumuri. Doar nu te dai cu crema înainte de duș, nu? Nici vorbă. În schimb, ce poți face tu este să stai ceva mai mult sub duș înainte de a-l aplica. Treaba asta deschide porii, permițând parfumului să pătrundă mai adânc în piele.

gel-de-dus-cu-extract-de-vanilie-neagra-bottega verde

Nu în ultimul rând, află că unele arome rezistă mai mult decât altele. De exemplu, poți lua un gel de duș cu un miros foarte puternic, care să nu reziste mai mult de câteva minute. În schimb, gelul acesta de duș cu vanilie neagră nu are un miros foarte puternic în primă fază, dar persistă mai mult decât aș fi crezut. Extractul de vanilie neagră se pare că este una din esențele care nu se dau duse cu una cu două. Și nu doar miroase frumos, ci și catifelează și hrănește pielea. Cam tot la fel de bine rezistă pe piele și mirosul gelului de duș cu extract de piper roz de aici. Este un produs energizant, fresh, numai bun de folosit dimineața.

Dincolo de alegerea unui gel de duș, mai contează și cu ce produse îl completezi. Mirosul va persista și mai mult și va fi și mai puternic, dacă după gelul de duș cu această aromă folosești și o cremă de corp cu aceleași note și un deodorant din aceeași gamă. De pildă, gelul de duș cu vanilie neagră îl poți acompania cu această cremă de corp cu aceeași aromă și cu deodorantul de aici, cu vanilie neagră și el. Vei mirosi toată ziua a vanilie neagră. Deodorantului i-am făcut un review în acest articol. Are ambalajul schimbat, dar este același produs.

produse vanilie neagra bottega verde

Urmând aceste sfaturi, te vei putea bucura de aroma plăcută, reconfortantă, a gelului tău de duș ore întregi, nu doar câteva minute. Nu uita de exfolierea care trebuie făcută o dată pe săptămână! Are și ea un rol foarte important dacă vrei ca pielea să arate bine și mirosul gelului de duș să persiste mai mult pe ea.