Pompa submersibila pentru fantana – 3 criterii de avut in vedere cand o alegi

Locuiesti la casa si nu ai racord facut la utilitati? Asta nu inseamna ca nu poti avea parte de confort! Chiar daca ti se pare oarecum imposibil, afla ca poti avea foarte usor apa curenta, exact ca la un apartament la bloc. De fapt, e chiar foarte simplu – tot ce trebuie sa faci este sa alegi o pompa submersibila pentru fantana.

Nu sunt un specialist in domeniu, dar am discutat cu unul. Chiar in momentul in care te-ai hotarat ca o pompa submersibila pentru fantana e solutia de care ai nevoie, trebuie sa stii ce alegi. Nu stii ce inseamna pompa submersibila cu tocator, sau de ce exista pompe submersibile de adancime mare, mica sau medie? In continuare iti voi explica. E vorba despre cele 3 criterii pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care alegi un produs din categoria „pompa submersibila fantana”.

pompa submersibila fantana

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este modul de utilizare al pompei. Vei avea nevoie de acest echipament pentru a alimenta casa cu apa, sau pentru a evacua apele reziduale? O vei folosi pentru irigatii, sau pentru a drena apele murdare?

Pompa submersibila pentru fantana (sau put) iti va fi de mare ajutor daca nu ai racord facut la sistemul public de furnizare a apei curente. Iti va alimenta casa cu apa simplu si usor si nu va trebui sa alegi filtre speciale pentru respectivul echipament. Pe de alta parte, daca ai nevoie de o pompa submersibila pentru ape reziduale, va trebui sa tii cont si de dimensiunile particulelor ce vor trece prin pompa. Un tocator sau un filtru special iti va fi mai mult decat necesar intr-un astfel de caz, ca accesoriu la pompa submersibila.

De la ce adancime va fi pompata apa? Acest aspect este foarte important, pentru ca te va ajuta sa alegi echipamentul cel mai potrivit. Daca adancimea fantanii sau a putului de unde va fi pompata apa pentru a ajunge la robinet nu este mai mare de 8-9 metri, poti alege o pompa submersibila fantana standard. O astfel de pompa poti gasi usor in magazine de profil, sau chiar in cele online (de ex. shop-einstal.ro). Desigur, va trebui sa alegi o pompa mai puternica, de mare adancime, daca va fi depasita limita de 8-9 metri mentionata mai sus.

Nu in ultimul rand, va trebui sa tii cont si de debitul de care vei avea nevoie. Daca vorbim despre alimentarea cu apa a locuintei, vei cauta sa ai tot timpul presiunea potrivita la orice robinet, motiv pentru care parametrul debitului pe care pompa il poate oferi este foarte important. Gandeste-te foarte bine care sunt consumatorii de apa din locuinta, cati sunt la numar si nu omite nimic. Ia in calcul robinete, dusuri, masina de spalat vase sau haine, compresorul cu care iti speli masina si orice altceva. Daca tot nu stii sa estimezi debitul de care ai nevoie, apeleaza la un specialist – iti recomand un consultant de la shop-einstal.ro.

Ca ultim sfat, nu te lasa pacalit de un pret mic atunci cand alegi pompa submersibila pentru fantana. Te poti trezi cu supriza ca nu va face fata, ca nu iti va oferi presiunea sau debitul cautat, ori ca va ceda dupa scurt timp. Alege o pompa submersibila de calitate, de la un producator de incredere, iar daca simti ca nu te pricepi cere ajutorul unui specialist.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *