Pro și contra mochetă lipită

În ultima vreme tot mai des se folosește parchetul pentru finisarea pardoselilor interioare. Totuși sunt destul de numeroși cei care mizează și pe utilizarea mochetei care, în urmă cu ceva ani, era la mare căutare. Eu însămi am vrut să pun mochetă în casa dar soțul meu nu a fost de acord. Mie mi-a rămas cumva gândul la mocheta roșie pe care o voiam de atunci. Dacă ar fi să renovăm acum casa, n-aș mai renunța la visul meu de a avea mochetă lipită mai ales că. din unele puncte de vedere este și mai avantajoasă decât parchetul. Dacă vrei să vezi care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale mochetei, citește mai departe!

Dintre avantajele folosirii mochetei merită menționate următoarele:

  • mocheta este mult mai accesibilă ca preț. Evident depinde și ce tip de mochetă doriți să montați dar, oricum am da-o, un metru de mochetă este mai ieftin decât unul de parchet. Din punctul ăsta de vedere, oricine ar prefera-o pentru că nu presupune o investiție care să facă gaură în buget. Mai ales atunci când vorbim despre sedii de firme sau locuințe temporare, mocheta este o soluție mult mai bună decât parchetul.
  • curatare mocheta lipita bucuresti (2)ai o suprafață moale gata oricând să găzduiască jocul celor mici. Părinților nu le place să-ți vadă micuții jucându-se direct pe parchet și știu că nici un covor, oricât de mare, nu le este suficient. Mocheta lipită pe toată suprafața unei camere rezolvă această problemă. Copilul găsește în orice colț o pardoseală moale.
  • Izolare termică foarte bună – copiii nu au doar un spațiu confortabil pe mochetă, ci și unul călduros. Parchetul se încălzește destul de greu și parcă niciodată îndeajuns cât să nu ne facem griji că cei mici ar putea răci. De asemenea, și persoanele mature, cu sensibilitate sporită la frig, se vor simți mult mai bine dacă au mochetă montată în casă. Aceasta izolează termic foarte bine.
  • suprafața antiderapantă – pentru cei mai mulți dintre noi parchetul nu pune probleme la deplasare. Însă, pentru copii, vârstnici sau persoane cu probleme speciale, o mochetă lipită oferă acest avantaj enorm, că nu aluneci pe ea absolut deloc. Stabilitatea este maximă.

Cam acestea ar fi avantajele, partea pro mochetă. Să trecem acum la argumentele contra utilizării ei:

  • mocheta reține praf  – lucrurile nu sunt simple când vine vorba de curățat mocheta. Deși pentru întreținerea ei avem nevoie de mai puține produse decât în cazul parchetului, mocheta trebuie și ea foarte des aspirată și curățată. Ea retine destul de mult praf așa că ai nevoie de un aspirator bun și, periodic, pentru a-i păstra culoarea vie și textura plăcută, este ideal să apelezi la o firmă de curățare mochetă lipită București. Este cea mai simplă cale de a avea mereu mocheta frumoasă și dezinfectată și nu costă foarte mult. Au ei mașini și soluții speciale care fac treabă foarte bună. 
  • durata de viață redusă – în vreme ce un parchet bun poate rezista și zeci de ani, o mochetă lipită  nu va trăi niciodată la fel de mult, mai ales acolo unde avem de-a face cu un trafic intens.
  • nu se îmbină perfect precum parchetul – în locurile în care mocheta trebuie decupată sau lipită cu o altă bucată de mochetă este posibil să apară mici denivelări/ieșiri în relief care îi strică aspectul neted și perfect plan. Nu este inconvenient major dar poate fi un dezavantaj pentru perfecționiști.

Cu alte cuvinte, parchetul și mocheta vin fiecare cu o serie de avantaje și dezavantaje și alegerea unuia dintre ele trebuie făcută după o foarte bună informare și după ce te-ai gândit foarte bine câți bani ai de investit, cât de mult îți dorești să te țină, care este mai simplu de curățat și întreținut din punctul tău de vedere. Doar așa ești sigur că ai luat decizia corectă și ai investit inteligent.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *