Ce produse folosesc pentru deparazitarea câinelui

Au trecut deja nouă ani de când îl am pe Piki, un metis de cocker care a adus multa bucurie în viețile noastre, dar și multe provocări. Cea mai mare dintre ele a fost în 2017, când a făcut babesioză. O căpușă păcătoasă i-a produs-o. Pentru că deparazitarea pe care i-a oferit-o nu i-a fost suficientă. A fost o babesioză cu manifestări urâte, inclusiv paralizie de tren posterior. Nu am crezut că o să-l mai văd pe picioarele lui, dar, după săptămâni de tratament, și-a revenit. De atunci suntem mult mai atenți la deparazitarea câinelui. Ce produse folosim? Cele recomandate de medicul veterinar, același care l-a salvat pe Piki.

Milbemax pentru deparazitare internă

Deparazitarea internă o facem o dată la două luni, atunci când facem și vidarea glandelor perianale. Până acum câteva luni, i-am dat Drontal. Văzând că s-au înmulțit cazurile de dirofilarioză cardiacă (viermi la inimă), i-am cerut medicului ceva care să-i asigure protecție și pentru așa ceva. Ne-a recomandat Milbemax care este ceva mai scump, dar îl comandăm online de aici și este mai ieftin așa.

Foresto și Advantix pentru deparazitare externă

La capitolul deparazitare externă, noi folosim în paralel zgarda și pipeta, tot la recomandarea medicului veterinar. Zgardă folosim Foresto, din 2017, de când cu babesioza. Foresto L, mai exact, câinele având 10 kg. Este una dintre zgărzile scumpe, dar nu sunt dispusă să iau una mai ieftină, să risc din nou sănătatea câinelui și sute de lei dați pe tratamente. La cabinet costă 170 de lei, dar pe acest site o comandăm mereu la sub 150 de lei. Zgarda asta i-o schimb de două ori pe an și nu rămâne niciodată fără ea, nici măcar iarna.

Pe lângă zgardă, lunar punem și pipetă. Aici alternăm. O lună punem Amflee și o lună Advantix. Amflee îl găsiți mai ieftin doar dacă sunteți dispuși să dați banii pe un pachet cu 10 pipete odată. Advantixul pentru câinii de 10-25 kg ne-a costat acum 2 luni 62 de lei la cabinet, dar acum îl cumpărăm de aici cu mai puțin de 50 de lei. Ne convine, mai ales că este unul din puținele magazine de profil care oferă transport gratuit la comenzi cu o valoare destul de mică, de doar 99 de lei.

Deparazitarea câinelui este obligatorie dacă vrei un câine sănătos. Ea se face periodic, nu o dată pe an, cum mai văd cazuri. Nu e vorba doar de faptul că ia purici, ci de boli grave care pot apărea din cauza acestor paraziți. Și pentru tine sunt un pericol! Contează foarte mult și ce produse folosești, de asemenea. Dacă o faci prea rar sau cu produse de proastă calitate, este posibil să o faci degeaba.