Produse pentru îngrijirea părului marca Bottega Verde – două șampoane și un balsam de păr

Dacă tot am început seria articolelor despre cosmeticele italienești pe care le folosesc de la Bottega Verde, eu zic că ar fi bine să continuăm. Data trecută am vorbit despre gama cu vanilie neagră și astăzi vreau să vă prezint 3 produse pentru îngrijirea părului. Este vorba de două șampoane (unul cu argilă albă și propolis, destinat părului gras, și unul anti-mătreață, cu urzică și lămâie) și un balsam cremă cu ulei de nici braziliene și fructe roșii, special pentru părul vopsit, păr vopsit tot cu un produs Bottega Verde, cu vopseaua Color Brio nuanța negru, vopsea despre care vă voi vorbi separat într-un articol pe celălalt blog al meu.

produse pentru îngrijirea părului bottega verde

Șamponul cu argilă albă și propolis l-am descoperit anul trecut. Nu mă așteptam la mari minuni de la el, dar speram ca argila albă să mai reducă din sebum. Pot să spun că mi-a făcut bine de la primă spălare, în sensul că am simțit părul și pielea capului foarte curate, dar nu uscate și, după ce părul s-a uscat, a rămas chiar strălucitor. Mai folosisem șampoane pentru păr gras, dar erau prea agresive și făceau părul să arate urât după baie, ca și cum ar fi fost uscat și tocit. Evident că asta slăbea firul de păr și-l făcea să se rupă foarte ușor.

sampon pentru par gras cu argila si propolis

Șamponul are o culoare albicioasă, iar textura sa este mai degrabă lichidă decât cremoasă. Se dozează foarte ușor pentru că are capac cu click și nu trebuie să stai, să desfaci capacul și să-l pui la loc cu o singură mână. Mirosul nu știu cu ce să-l compar, nu vreau să vorbesc prostii doar ca să zic ceva, dar este plăcut. N-am sesizat dacă rămâne pe păr sau nu pentru că eu folosesc mai multe produse (balsam, tratament anti-cădere) și mirosurile se amesteca.

Ce am să-i reproșez acestui produs? Că nu face niciodată spumă de la prima aplicare și asta mă scoate din minți. La a doua aplicare face o spumă chiar foarte bogată, dar la prima nu vrea, oricât de mult produs aș pune pe păr. Bilă albă primește însă pentru faptul că se clătește rapid și nu am senzația aia pe care tot spun că o urăsc, că am părul și scalpul încă pline de șampon.

Sunt la al doilea flacon și voi continua să-l cumpăr, asta e clar.

ampoane bottega verde

Șamponul cu urzică și lămâie îl folosesc soțul meu și mama. Ambii au probleme cu mătreața și foloseau un Wash&Go înainte, dar să mă întrebați care. Reacția lor a fost una pozitivă după prima utilizare și nu mă așteptam, mai ales la mama, care e foarte pretențioasă și greu de mulțumit.

Recipientul este identic cu al șamponului meu cu argilă, având același sistem de dozare. Conținutul este diferit însă. Șamponul cu urzică și lămâie are o culoare ușor gălbuie, ca o miere. Consistența este și aici destul de lichidă, dar acesta face spumă de la prima aplicare.

sampon anti-matreata cu urzica si lamaie

Curăță foarte bine părul, se clătește bine și rapid și are un miros foarte plăcut care persistă. Pot să vă spun asta pentru că stau mereu cu nasul în părul soțului meu. Conferă de asemenea strălucire părului. Ca și eficiență, după 2 săptămâni (aproximativ) de utilizare, soțul meu nu are pic de mătreață de la acest șampon. La mama n-a dispărut, dar s-a diminuat. Diferența dintre ei doi este că el se spală la cap la 2-3 zile și mama mai rar. La ea este și veche problema, la el apăruse mătreața de pe la începutul anului. Nu știu dacă asta este cauza pentru care nu a funcționat la fel în ambele cazuri, dar mi s-a părut important să menționez.

Mama nu știu dacă va continua să-l folosească (deși eu văd clar că aspectul părului s-a îmbunătățit în această perioadă), dar soțul meu deja mi-a pus în vedere să am grijă să-i comand un nou șampon din timp pentru că nu doar că nu a mai făcut cojițe deloc, dar îl simte ca un produs mult mai blând care nu usucă părul.

Balsamul cremă cu ulei de nuci braziliene și fructe roșii l-am cumpărat în ideea de a păstra mai mult timp culoarea vie a părului vopsit pentru că nu-mi place să mă vopsesc prea des, chit că folosesc o vopsea tot de la Bottega Verde, deci nu este nociva ca altele.

balsam pentru par vopsit cu ulei de nuci braziliene si fructe rosii

Ambalajul se vede în poză, dozarea e simplă și închiderea la fel de simplă, cu capac cu click, iar consistența este mai mult decât cremoasă, este cea a unei creme foarte dense, nu din aceea lejeră care-ți alunecă printre degete. Este economic din punctul ăsta de vedere pentru că la alte produse pierzi o mare cantitate din ele până apuci să le pui pe păr. Mirosul este mai mult decât plăcut, dar nici aici nu mă bag să zic eu a ce miroase că niciodată nu m-am priceput să identific aromele. Pe site-ul Bottega Verde scrie așa: Note de vârf: fructate, piersica, ananas, crema de cocos; Note de mijloc; violete, bujor, flori de portocal; Note de baza: lemn de santal, vetiver, note de ambra. 

N-aș ști să vă spun cât de mult prelungește viața culorii din firul de păr, nu mă pricep să evaluez eficacitatea sa din punctul acesta de vedere. În schimb, face ce-ar trebui să facă orice balsam: lasă părul ușor de pieptănat și foarte moale. Eu îl folosesc doar pe vârfuri și jumătate din lungimea părului pentru că nu îmi place ce face balsamul pe un scalp gras (se îngrașă părul din prima zi după baie și pierzi din start orice urmă de volum).

Deși nu am ce să-i reproșez, momentan nu am în plan să-l cumpăr din nou pentru că am pus ochii pe un alt balsam de păr, cu ulei de argan hrănitor pentru păr fragil. Vedem în săptămânile următoare ce știe să facă și acela.

Cam asta ar fi povestea produselor mele pentru îngrijirea părului de la Bottega Verde – magazinul meu preferat când vine vorba de cosmetice naturale. Promit să-mi fac timp curând să scriu și despre experiența cu vopseaua de păr de la ei.

Până atunci, vă reamintesc că la orice comandă plasată pe acest site aveți și un produs cadou, iar comenzile mari de 99 de lei beneficiază de transport gratuit prin curier. Dacă vi se face poftă de vreun produs îl puteți comanda mai ieftin folosind codul de reducere IEFTINICI în caseta specială înainte de finalizarea comenzii. Se va aplica automat un discount de 10%.

23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *