Promoții la produse contra purecilor și căpușelor la câini și pisici

Odată cu luna martie, pe lângă flori și vreme frumoasă, apar și unele lucruri mai puțin plăcute. Pentru iubitorii și posesorii de animale, aceasta este luna în care începe invazia de pureci și căpușe. Unii stăpâni, în special cei care își țin animăluțele în curte, nu prea conștientizează cât de importantă este deparazitarea externă începând din această lună. Asta poate și pentru că nu își iubesc animalele suficient de mult și nu le pasă de sănătatea lor și pentru că își imaginează că, dacă aceste insecte parazite sunt afară, nu îi afectează pe ei cu nimic. Ei bine, pe lângă pericolul la care sunt expuși cățeii și pisicile, și oamenii din preajma lor sunt în pericol pentru că purecii și căpușele pot migra foarte ușor către casă sau le putem lua din curte, de pe iarbă și se știe câte boli ne pot provoca mușcăturile lor.

N-am să intru în detalii în această privință ci voi merge pe premiza ca orice stăpân de animale știe că un câine sau o pisică infestată cu pureci sau căpușe se poate îmbolnăvi de o serie de boli(babesioză, borelioză, hepatozoonoză sau ehrlichioză) și poate chiar muri din pricina lor. Pentru a preveni astfel de situații nedorite, trebuie să ne protejăm animalele cu cel puțin una(recomandabil chiar mai multe) din următoarele soluții: pipete sau picături contra paraziților, zgărzi contra purecilor și căpușelor sau spray-uri antiparazitare.

În cazul picăturilor, trebuie să avem grijă sa le dozăm corect  în funcție de talia și greutatea animalului. Tratamentul cu picături se reia la 3-4 săptămâni, pe toată durata sezonului cald. Picăturile se aplică foarte simplu, cu pipeta sau sticluță cu picurător, pe spatele animăluțului, cât mai spre zona cefei sau a greabănului pentru ca acesta să nu ajungă sa se lingă.

La zgarda antiparazitară treaba cred ca e clară. Ea se prinde în jurul gâtului câinelui sau pisicii, nici foarte strânsă nici foarte largă. În principiu, ele ar trebui să ofere protecție contra purecilor și căpușelor chiar și 8 luni. În realitate, nici măcar cele mai scumpe zgărzi nu reușesc să facă treaba asta. Atenție la zgărzile cu prețuri prea mici! La 8-15 lei nu poți avea mari așteptări de la ele. O spun din experiență!

Spray-urile mi se par cele mai enervante pentru că nu sunt nici cu mult mai ieftine și trebuie să îți pui mănuși și să aplici acest spray pe corpul animalului, făcându-i și masaj pentru ca produsul să ajungă pe piele. Eficiența lor merge până la patru săptămâni. produse contra purecilor și căpușelor

Eu, personal, nu folosesc niciodată un singur produs ci le combin. Noi am mers de cinci ani încoace pe zgardă + picături și nu am avut niciodată probleme. Ca mărci, pot doar să vă spun ce folosim noi, la recomandarea medicului. Nu știu dacă sunt cele mai bune. Știu doar că nu sunt cele mai ieftine și că își fac treaba. Folosim picături ParaKill de la Romvac și zgardă Foresto. Zgarda ne-am cumpărat-o de pe acest site cu 25% reducere. Picăturile miros urât ce-i drept, mai ales dacă țineți animalul în casă dar fiind vară, se poate aerisi bine și într-o zi două dispare mirosul. Împreună fac treabă foarte bună aceste produse.

Alături de zgărzile Foresto, zgărzile Kiltix si picăturile Advantix de la același producător, Bayer, sunt printre cele mai apreciate de posesorii de animale. Pipetele și spray-urile Effipro de la Virbac, gama Stronghold de la Pfizer și produsele Fiprex de la VetAgro sunt iarăși foarte bune. Le găsiți pe toate și online AICI și unele au reduceri destul de mari. În București transportul este asigurat gratuit pentru comenzile mai mari de 50 de lei și în provincie pentru cele a căror valoare depășește 99 de lei.

Știu că și produsele din gama Trixie, pe care le găsiți și AICI sunt destul de bune și sunt accesibile ca preț.

Nu uitați ca, indiferent ce produs alegeți, să citiți etichetele și prospectele cu atenție pentru a le aplica acolo unde trebuie în cantitățile care trebuie!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *