Propolisul, cel mai bun pentru dureri în gât

Propolisul, cel mai bun pentru dureri în gât

It’s the most wonderful time of the year, s-ar zice. Dar, la fel de bine, putem spune că este sezonul virozelor. Multe dintre ele debutează cu durere în gât pe care, în mod cu totul greșit, căutăm să o punem pe seama unui pahar cu apă prea rece, a unei înghețate mâncate în ziua anterioară sau a curentului care ne-a tras pe te-miri-unde. Rar spre deloc durerile în gât sunt cauzate de așa ceva. Cel mai adesea, ele sunt de natură virală, adică provocate de un virus.

Durerea în gât nu se tratează cu antibiotic! Asta ar trebui să ne fie clar pentru toată lumea. Doar dacă febra ține mai multe zile si medicul recomanda așa ceva. Doar atunci luăm! În rest, durerea în gât se tratează cu produse specifice, de la farmacie sau plafar (siropuri, dropsuri), menite să reducă inflamația și să dezinfecteze căile respiratorii.

Cel mai bun pentru dureri în gât, este, după părerea mea, propolisul. Eu îl folosesc de ani de zile, cu rezultate foarte bune. Este unul dintre cele mai puternice produse apicole, capabil să trateze direct cauza durerii în gât, nu simptomul în sine. Are proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și antifungice și acționează ca un antibiotic natural. Îl folosesc și când am probleme cu dinții sau cu sinuzita. Un articol mai mult decât complet despre beneficiile propolisului aveți aici.

Nu îți trece totul într-o zi, dacă iei propolis, dar durerile de gât sunt mult diminuate încă de la primele doze administrate și numărul zilelor de bolit este mai mic. Propolisul este un remediu folosit de mii de ani în tratarea virozelor și nu are deloc efecte adverse. Ba, din contră, acționează în mod benefic la nivelul întregului organism.

păreri tinctură de propolis Apiland

Propolisul întărește sistemul imunitar, dezinfectează, ucide bacteriile și virusurile, fiind recomandat chiar și de medici în răceli și gripe. Poate fi folosit în paralel cu medicamentele prescrise de medic, pentru efecte mai rapide.

Din ce și cum fac albinele propolisul poți afla din acest articol.

Propolisul poate fi găsit de cumpărat în forma aceasta, pură, sau sub formă de tinctură. Tinctura o găsiți așa, sub formă de picături, sau sub formă de spray, de genul acesta. Tinctura de propolis purificat 95% are o compoziție foarte complexă, conținând antibiotice vegetale și multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, St, Ba). Este medicament în toată puterea cuvântului.

Eu folosesc varianta picături în general, dar tinctura de propolis tip spray s-ar putea să fie chiar mai bună în viroze pentru că permite aplicarea directă, ușoară, pe toată zona gâtului. Picăturile se pot dilua cu puțină apă, puțină miere sau puse pe o bucată de pâine. Nu au un gust super plăcut, dar nici nu este cel mai rău din lume.

Nu îmi este deloc teamă să afirm că pentru mine propolisul a fost întotdeauna cel mai bun pentru dureri în gât. Îl consum din copilărie, alături de lăptișorul de matcă. De atunci, mi-au trecut prin mână și organism tincturi de propolis de la multe branduri. Unele mi-au plăcut mai multe, altele mai puțin. Fie erau mai puțin concentrate, fie avea prea mult alcool… Dacă ar fi să fac un top trei al celor care mi-au plăcut cel mai mult, pe locul 1 ar fi tinctura de propolis de la Apiland, pe 2, tinctura de propolis de la Dacia Plant și, pe 3, tinctura de propolis de la Faunus Plant.

tinctura de propolis Apiland dureri în gât

Dacă nu ați încercat până acum să tratați virozele cu propolis, vă provoc să o faceți. O să fiți surprinși de puterea lui. În plus, nu este nici foarte scump, față de alte produse din farmacii, nu conține zahăr, este 100% natural și benefic pe toate planurile.