Revenirea la o iubire mai veche: vopseaua de păr Bottega Verde

După vreo doi ani de experimentat în materie de vopsea de păr, nemulțumită de cam tot ce am încercat, am decis să revin la o iubire mai veche, vopseaua de păr Bottega Verde. Sinceră să fiu, înțeleg că nu are amoniac, că ar fi mai naturală, dar nu știu exact cât de naturală pentru că nu am analizat ingredientele. Știu doar că îmi place ce face și că nu îmi agravează probleme cu scalpul – dermatita seboreică, așa că asta este suficient pentru mine.

Am făcut o comandă pe site-ul bottegaverde.ro special pentru acest produs. Nu aveam nevoie de altceva. Mi-am luat două vopsele de păr Color Brio nuanța nr 1, negru. În total au disponibile opt nuanțe de vopsea de păr pe care le poți vedea aici.

vopsea de par naturala color brio bottega verde

Deși mie îmi este suficientă o cutie pentru un vopsit (am părul puțin trecut de umeri, ca lungime, dar destul de rar), nu m-am rezumat la una pentru că nu era rentabil să plătesc transport. Am preferat să fac o comandă mai mare de 99 de lei, ca să am transport gratuit. Am avut cele două vopsele de păr și două mostre alese de mine. Pe lângă ele am mai primit cadou două mostre și această cremă cu migdale dulci de care m-am îndrăgostit de la prima aplicare.

Sincer, mă bucur tare mult că mi-am amintit de aceasta vopsea și mi-am recumpărat-o. Am redescoperit-o așa cum o știam, foarte eficientă. Este ușor de pus pe păr cu aplicatorul pieptene, nu are deloc miros greu, neplăcut. și chiar a prins foarte bine. 100% acoperire a firelor albe din cauza cărora trebuie să mă și vopsesc. Dacă nu mi-ar ieși bătrânețea prin păr, nu m-aș complica să-l vopsesc. A prins mult mai bine decât alte minuni de la Garnier, de pildă.

După vopsire

După 30 de minute de așteptare, spălat, aplicat balsamul din cutie, clătit și uscat părul, am descoperit o nuanță destul de vie de negru, dar cu aspect natural. Vopseaua a prins foarte bine, iar petele (pe care mereu mi le fac pe frunte, urechi) au fost ușor de îndepărtat cu lapte demachiant.

Este drept că la fiecare baie se mai duce din culoare, dar nu foarte tare. Acum am 12 zile de când m-am vopsit și nu se vede niciun fir alb. Asta în condițiile în care eu fac baie de trei ori pe săptămână și nu folosesc șampoane, balsamuri sau măști speciale pentru păr vopsit pentru că nu îmi permite scalpul. Plus că folosesc un șampon destul de agresiv cu vopseaua.

Vopseaua de păr Bottega Verde este o vopsea cu ingrediente naturale, fără amoniac, fără rezorcina, fără parafenilendiamina, fără conservanți. Asta conform descrierii. V-am zis, de analizat ingrediente nu m-am apucat, dar vă las poză cu ele, dacă aveți chef de analiză.

ingrediente vopsea par bottega verde

Având în vedere rezultatul bun, luciul pe care l-a dat părului, faptului că nu mi-a făcut probleme cu dermatita seboreică, faptului că nu e cu mult mai scumpă decât Casting Creme Gloss, de exemplu, dar rezistă mai bine decât aceea și pătează mai puțin decât ea, din punctul meu de vedere este un produs care merită. V-o recomand tuturor celor care vreți să vă vopsiți fără să vă agresați părul sau scalpul. Cum mirosul este unul atât de plăcut, deloc chimic, iar culoarea care se scurge la spălare pare și ea una naturală, spre nuanța pământului negru, eu zic că este mai ok decât alte produse.