Review deodorant Linea Fiori cu ceai verde și creion corector pentru coșuri și imperfecțiun

De deodorante antiperspirante toată lumea are nevoie, mai ales vara. După mai bine de 1 an de utilizat doar deodorante solide, am decis să încerc și altceva. Motivul principal a fost acela că nu mă mai împăcam cu variantele solide(la 2-3 ore de la baie și aplicare, aveam o senzație de disconfort și mâncărime). Știam și eu că nu-s cele mai ”nevinovate” produse, dar până atunci nu mai avusesem probleme.

Schimbarea, în cazul meu, a venit de la Bottega Verde, magazinul meu preferat de cosmetice. Am cumpărat un deodorant roll-on – Linea Fiori cu extract de ceai verde, știind că produsele acestui brand italian au ingrediente sigure spre foarte sigure. Cam așa arată produsul despre care vă vorbesc.

deodorant fara alcool si aluminiu Bottega Verde

Nu m-am gândit deloc la beneficiile ceaiului verde, am vrut doar un deodorant fără alcool și fără săruri de aluminiu. Nu intru în detalii să vă spun povești despre el, doar am să punctez care-s lucrurile care mi-au plăcut sau mi-au displăcut la acest deodorant.

Puncte PRO

  • are miros plăcut, fresh, dar nu foarte pronunțat (la mine e de bine că mă gândesc că un parfum prea tare ar fi provocat iritație);
  • se aplică foarte ușor;
  • nu se folosește mult produs la o aplicare;
  • pielea rămâne hidratată după aplicare;
  • nu usucă pielea și nu provoacă iritații sau mâncărimi (l-am folosit inclusiv la 3-4 ore după epilare);
  • nu conține alcool;
  • nu conține săruri de aluminiu;

Vezi aici preț deodorant Linea Fiori!

Puncte CONTRA

  • nu face față transpirației abundente mai mult de câteva ore (4-5), trebuie neapărat reaplicat dacă vrei eficiență maximă, iar pe mine nu mă încânta ideea de a folosi produs peste produs fără duș, oricât de natural ar fi el;
  • nu-și păstrează mirosul – probabil din cauza transpirației;
  • senzația de umezeală permanentă – probabil că mă deranjează doar pe mine, venind după o lungă perioadă de utilizarea a deodorantelor stick;

Concluzia e că eu am să-l folosesc în continuare pentru că nu mai suport deodorantele solide și are un preț acceptabil față de alte deodorante care nu au aluminiu în compoziție, dar țineți cont că nu e cel mai bun produs pentru verile caniculare pentru persoanele foarte active și predispuse la transpirație.

deodorant roll-on natural cu ceai verde

Al doilea produs despre care vreau să vorbesc tot la fel de scurt este creionul corector pentru imperfecțiuni și coșuri.

Imperfecțiunile sunt domeniul meu. În perioada pre-menstruală mai apare câte un coș, eu nu rezist să nu mă ”joc” cu el și de aici câteva pete de care nu mai scap. Fondul de ten le acoperă în mare parte, dar pe perioada verii încerc să-l evit cât pot pentru că mi se pare mai ok să-mi las fața să respire, să nu o încarc.

creion corector pentru coșuri cu acid salicilic
creion corector pentru coșuri-

Acest creion corector pentru coșuri de la Bottega Verde chiar mă ajută pentru că pot să-l aplic doar pe un coș sau pe acele pete de care vreau să scap. Are putere chiar mare de acoperire, după cum puteți vedea și în poza de mai jos. Este practic un creion cu mină cremoasă corectoare. Tot ce ai de făcut pentru a mai scoate puțin produs este să rotești ușor de capătul superior al creionului (ca atunci când deschizi un ruj). 

Din nefericire nu există mai multe nuanțe de corector, ci una singură care se potrivește unui ten de culoare medie, nici prea alb, nici prea bronzat. La mine se vede o mică diferență de nuanță pentru că am pielea foarte albă, dar vin cu un bețișor de urechi cu puțină pudră peste și gata. Pentru petele foarte pronunțate se poate aplica întâi creion și apoi intervenit cu fond de ten.

 Vezi aici preț creion corector cu acid salicilic!

Partea și mai bună este că nu stimulează deloc inflamarea coșurilor deja apărute. Eu am mai folosit corectoare peste coșuri aflate în faza de debut și, după câteva ore de purtat corectorul respectiv, coșul se umflase și mai tare ”în pene”. Acest creion corector nu doar că nu face asta, dar chiar contribuie la diminuarea lor ca volum și vindecarea mai rapidă. Asta sigur se datorează acidului salicilic din compoziție. Am mai folosit produse pe bază de acid salicilic și toate au dat rezultate bune pe tenul meu cu tendință acneică. Se pare că și smirna are cam aceiași acțiune purifiantă (are și d-asta pe lista cu ingrediente).

Recomand 100% acest creion corector pentru coșuri tuturor celor care au probleme de genul acesta (coșuri, pete, cicatrici). Funcționează.

Dacă te tentează vreunul din cele 2 produse sau altele de pe bottegaverde.ro (au multe reduceri), am o veste bună: la orice comandă, indiferent de valoarea ei, poți plăti mai puțin cu 10% folosind codul de reducere IEFTINICI (în câmpul dedicat, înainte de finalizarea comenzii). Nu știi unde? Scrie-mi și te ajut! În plus, la orice comandă ai și un produs cadou, iar la comenzile mai mari de 99 de lei transportul este gratuit.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *