Rufele murdare s-or spăla în familie dar cele delicate e mai bine să fie duse la curățătorie

Am crescut cu vorba asta a bunicii: rufele murdare e musai să fie spălate în familie. Până la o anumită vârstă nici nu m-am prins că ea nu vorbea la propriu despre haine. Auzeam de oameni care își duc diverse articole vestimentare la curățătorie și mă gândeam că săvârșesc vreun mare păcat și râde toată lumea de ei că nu-s capabili să le spele acasă. Mai târziu m-am prins că era vorba de rufe murdare în sensul figurat și că nu era deloc greșit să duci o cămașă sau un pantalon la spălătorie.

Nu sunt genul foarte comod și nici cu prea mare dare de mână. Nu-mi duc niciodată la spălătorie șosete, tricouri, pijamale, blugi sau alte haine sport. Pe acelea mă descurc și eu să le bag la mașină și să le împăturesc, când sunt uscate. Sunt însă lucruri pe care le duc la spălătorie sau, mai bine zis, le duceam. De când am descoperit spălătoria La Umeraș, nu mai trebuie să mă târăsc eu cu geamantanul cu haine de curățat după mine. Când am cămăși, pantaloni, costume, covoare, încălțăminte, geci groase, pilote de curățat, intru direct pe laumeras.ro și fac comanda. În câteva ore, cineva de la firmă vine și le colectează GRATUIT. Adică nu plătesc nimic în plus pentru excursia hainelor murdare. Plătesc doar tratamentul spa de la curățătorie.

Nu cred că exagerez. Sunt mai mult ca sigură că, făcând diferența între cum s-ar simți în mașina noastră de spălat și cum sunt tratate la spălătorie, puloverele din lână, costumele din materiale fine și articolele vestimentare din piele se simt La Umeraș fix ca la un centru SPA.

curatatorie haineCelor care mă judecă pentru că au senzația că îmi duc diverse obiecte la spălătorie pentru că îmi este prea lene să le curăț eu acasă sau sunt total nepricepută, le recomand să arunce un ochi în dressing-ul meu. N-am pulovere scămoșate, intrate la apă sau lăbărțate din cauza spălării umede, n-am cute pe cămăși sau pe pantaloni, pantofii mei arată ca noi, gențile la fel, gecile nici n-ai zice că au fost purtate astă iarnă, toate hainele au un miros plăcut. Ca să nu vă mai zic de covor, cât mă chinuiam să îl curăț de păr de cățel și cum îmi rupeam unghiile și genunchii, frecând-ul cu peria, și câte o oră, pentru a scoate mirosul neplăcut din el și a reda strălucirea culorilor.

Mi se pare mai simplu să le dau pe mâna unor oameni care au toate mijloacele, cunoștințele și consumabilele necesare pentru a trata fiecare articol așa cum merită. Spălarea uscată care se aplică țesăturilor delicate, folosirea soluțiilor speciale pentru scoaterea petelor, călcarea impecabilă și tratarea hainelor pentru a nu se mai șifona atât de ușor, economisirea banilor pe care ar trebui să îi investesc în detergenți de rufe, faptul că soțul meu este mulțumit mereu de cum arată ținutele lui pentru birou, minunea de câștiga ceva timp liber pentru mine, sunt doar motivele care îmi trec acum prin cap pentru a vă convinge că nu apelez la spălătoria La Umeraș doar din comoditate.

Nici la cusut nu mă pricep prea bine. Bine, un nasture mă pricep să cos. Dar nu mă apuc să fac un tiv, să cos un fermoar, să scurtez un pantalon sau să strâmtez o fustă. Pentru asta trebuia să merg la croitoria care este destul de departe de mine. De când am devenit clientul acestei spălătorii, am scăpat și de drumul la croitorie. Fie că îmi cumpăr ceva nou, ce trebuie scurtat, sau am nevoie să mi se strâmteze o fustă, apelez tot la ei. Când vin să colecteze hainele de curățat, le dau și pe cele de modificat. E mai mult decât o curatatorie haine.

Nu e foarte ieftin să apelezi la serviciile unei curățătorii dar nu e nici chiar așa scump, având în vedere că asta te ajută să te bucuri mai multă vreme de piesele vestimentare, încălțămintea și accesoriile la care ții, să îți păstrezi energia pentru alte activități și să câștigi timp. Eu nici nu m-aș fi încumetat să fac cozonaci anul acesta, de Paști, dacă ar fi trebuit să mă ocup singură de spălarea covoarelor și a cuverturilor. Le spălam eu într-o zi dar apoi zăceam vreo două. Așa că, nu, mulțumesc! Nu le spăl acasă. De fapt, tocmai îi aștept pe cei de La Umeraș să mi le aducă gata spălate și parfumate.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *