6 sfaturi utile dacă ai de trimis colete internaționale

Știu că în perioada aceasta, de dinainte de sărbători, foarte mulți români trimit colete membrilor familiei sau prietenilor din afară. Eu însămi am trimis un astfel de pachet, anul trecut, și s-au invit unele probleme De aceea m-am gândit să fac astăzi o listă cu principalele sfaturi de care ar trebui ținut cont pentru ca pachetul să ajungă în siguranță și în timp util la destinație, fără cheltuieli care să reducă prea mult din bugetul pentru cadouri.

1. Trimite produse cu termen de valabilitate mai mare decât termenul de livrare

Vrei să trimiți o brânză care expiră peste 3 zile sau niște slăninuță în miezul verii? Nu prea merge. Trebuie să ai în vedere timpul pe care îl parcurge coletul pe drum și condițiile meteo. În cazul trimiterii unui colet în Anglia, de exemplu, printr-un serviciu economic de coletărie internațională, cum este cel de la Eastlines, în 10 zile, cât poate dura până la predarea pachetului, brânza și slănina nu prea vor mai fi bune de mâncat.

Eastlines transport colete internaționale ieftin

2. Verifică ce nu ai voie să trimiți

Există legi care trebuie respectate. Firmele de transport nu au voie să scoată sau să aducă în țară diverse produse și obiecte. Printre produsele pe care nu trebuie să le punem în colete internaționale se numără armele, bijuteriile, țigările, obiectele de artă, produsele pirotehnice, banii, etc. Orice site al unei firme de transport internațional de colete trebuie să aibă o pagina cu lista produselor pe care nu le acceptă în colete. Pe Eastlines.ro o găsiți la categoria utile.

3. Protejează TU produsele fragile

Dacă pui în pachet lucruri care se pot sparge, nu le arunca pur și simplu în cutie! Chiar dacă plătești în plus pentru transportarea unor produse fragile, cel mai bine este să-ți iei tu toate măsurile de precauție. Tu ești primul responsabil de starea în care ajung produsele la destinatar. Alege să le împachetezi pe fiecare separat, într-un teanc de ziare, într-un pulover sau în folie cu bule! Vei sta mai liniștit așa.

4. Ambalează bine

Următorul pas este să pui la un loc produsele pe care tocmai le-ai ambalat individual. Și aici trebuie puțină atenție pentru că am văzut colete făcute în saci de plastic sau sacoșe mari de rafie care se rup și apoi tot expeditorii sunt supărați că s-a pierdut ceva din colet. Cutiile de carton sunt cele mai sigure. Puteți face rost de una de la un magazin de cartier, o puteți cumpăra din magazinele cu specific casă și grădină sau chiar de la firma de curierat. Eastlines, că tot vorbeam de ei, oferă spre comercializare și materiale necesare ambalării coletelor.

5. Sigilează atent

Le-ai pus în cutie? Ce mai este de făcut? Trebuie sigilată cutia, dar nu oricum, ci foarte bine, pentru a nu risca să se rupă sau se desfacă, în timp ce este manevrată. Folosește un scotch foarte bune, care se lipește bine și aplică-l de jur împrejurul cutiei, pe lățime, lungime și înălțime. În felul ăsta ești sigur că pachetul ajunge întreg.

6. Caută o firmă de încredere

Știu că este la mare modă trimiterea de colete internaționale prin șoferii de autocare sau microbuze pentru că, zic unii, ar fi mai ieftin. Nu știu cât de ieftin este, dar sigur nu este deloc. Dați un colet și nu știți cui îl dați. Nu aveți niciun act că ați dat acel colet, nu aveți pe cine trage la răspundere dacă el nu ajunge la destinație, deci zero siguranță.

Plus că, în cazul trimiterii la negru a coletului, trebuie să te lupți cu pachetul prin cine știe ce colț de oraș, unde trebuie să îl predai, iar destinatarul va avea și el bătaie de cap la primire. Nu mai bine alegi o firmă de transport colete internaționale, faci totul cu acte în regulă și ți se preia pachetul de la ușă, din România, și se predă destinatarului tot la ușă, la Londra?

Recomandarea mea, pentru cei care au de trimis sau primit ceva din Marea Britanie, Scoția, Țara Galilor, Insulele Canalului sau Irlanda de Nord este Eastlines. Această firmă ofertă transport colete internaționale ieftin și în siguranță. Fără riscuri, fără întârzieri și la prețuri chiar decente. Și e mișto că nu au doar secțiunea aia în care îți spun că te costă nu știu cât pe kilogram, fără să ia în calcul și volumul pachetului. Știu eu unii care fac așa! Eastlines are un formular-calculator inteligent pe site. Introduci punctul de plecare și destinația, greutatea și dimensiunile pachetului și îți face imediat un calcul estimativ al costurilor de livrare.

Nu știu ce-ai de gând să trimiți oamenilor dragi de sărbători, dar ai face bine să ții cont de aceste sfaturi dacă vrei ca pachetele să ajungă în timp util și în stare bună! 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *