Stil masculin – Sacoul purtat cu blugi

Sacoul purtat cu blugi – iată o combinație pe care o vedem foarte des în 2017. Se pretează atât ca ținută de birou, cât și ca ținută casual, de zi, sau chiar elegantă, pentru un party. Un bărbat care are 3-4 perechi de jeanși, 3-4 sacouri bune și pantofi potriviți pentru ele se salvează rapid în orice situație.

Pare simplu, dar nu este chiar așa, mai ales că orice ținută trebuie construită după anumite reguli. Nu poți pune un sacou verde peste o pereche de blugi skinny cu tăieturi și să te prezinți așa la job, nu? De aceea, te invit să citești articolul până la final pentru a afla care sunt cei 3 pași de bază în asortarea sacoului cu blugii.

Alege un sacou potrivit pentru a fi purtat cu blugi

Nu orice sacou se potrivește cu o pereche de blugi. Sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi un sacou pentru o astfel de ținută.

1. Mărimea – nici prea mic, să te țină la umeri sau să fii nevoit să-l porți descheiat, dar nici cu 2 numere mai mari! Chiar și atunci când cumperi sacouri online, e lesne de ales măsura potrivită pentru că site-urile serioase au tabel de mărimi și ghid de măsurare.

2. Stilul – Nu vei purta cu blugi un sacou de acum 30 de ani, cu 5 nasturi și foarte lung. În 2017, în materie de sacouri bărbați ar trebui să te orientezi spre modele ca cele de pe https://antoniogatti.ro/sacouri-barbati adică stilul cambrat, slim-fit, mai degrabă casual decât clasic, cu 2 nasturi, maxim 3.

sacou slim fit 2 nasturi

3. Materialul – alege un material de calitate, care să arate bine și să reziste în timp. Nu vei investi lunar în haine. Fără materiale sintetice care sclipesc. Orientează-te mai degrabă spre țesături cu un procent cât mai ridicat de lână. Țesăturile italienești sunt cele mai apreciate din acest punct de vedere. Am văzut așa ceva pe AntonioGatti.ro. Poți vedea modelele pe https://antoniogatti.ro/.

sacouri barbati 2017

4. Culoarea – Ai în vedere că blugii sunt de obicei în următoarele culori: albastru (diferite nuanțe), negru și gri. Sacoul va trebui asortat și din punct de vedere cromatic, deci cele mai bune opțiuni sunt negru, bleumarin (cel mai purtat), gri, verde și maro.

Investește în jeanșii potriviți

Nici la capitolul blugi nu poți intra într-un magazin și să cumperi ce-ți pică în mână. Blugii perfecți pentru purtat cu sacoul nu trebuie să fie nici foarte largi, dar nici prea strâmți(skinny perfect), măsura potrivită.

Mergi cât mai mult pe linia clasică, atât din punct de vedere al croielii, cât și al culorilor! Negru și bleumarin sunt culorile care merg la sigur. Pentru anotimpul cald te poți orienta spre modele mai deschise: bleu, gri sau chiar spre alb. Fără tăieturi, aplicații sau alte detalii de genul acesta! Nu e suficient să porți sacou ca să ai o ținută semi-formală. Trebuie ca blugii să se încadreze bine în peisaj.

Ai în vedere unde vei purta ținuta

În procesul de asortare a celor două elemente vestimentare trebuie să ții cont și de locația și evenimentul la care vei purta ținuta respectivă. Dacă ceea ce-ți dorești este o ținută casual pentru o ieșire în oraș, poți încerca și combinații mai îndrăznețe fără teamă (un sacou bleu cu o pereche de pantaloni verde mentă, de exemplu, sau chiar blugi cu manșetă sau pantaloni scurți de blugi!). Dacă din blugi și sacou vrei să scoți o ținută de birou care să țină locul costumului pe care-l nu agreezi, fii cât mai cuminte în combinații!

Ai blugii potriviți, sacourile perfecte și știi cum trebuie să le asortezi ca să obții un look modern. Ce-ți mai rămâne de făcut? Să ai grijă ce pantofi porți (dar despre asta vom vorbi într-un alt articol) și să le porți cu încredere. Nu uita că dincolo de haine, stilul înseamnă atitudine!

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *