Top 4 site-uri de pe care îmi comand cărți

Dacă mă știți deja de pe celălalt blog al meu, caietul-cristinei.ro, atunci știți și că-mi place mult să citesc și să scriu despre cărțile care mi-au trecut prin mână. Cumpăr destul de des cărți, în 99% din cazuri online, așa că azi m-am gândit să fac un top al site-urilor de pe care îmi comand și mi-am comandat cărți în ultimul timp.

Pentru o vreme, am fost mai mult decât fidelă lui Libris.ro. Găseam reduceri bune, dar mai ales mă bucuram de transportul gratuit oferit la comenzi cu valoare foarte mică. Au pornit de la un minim de 50 de lei, au urcat la 75 de lei, la 90 de lei, la 120 de lei și acum au ajuns la 135 de lei. Nu prea îmi mai convine, mai ales că găsesc prețuri mai mici în altă parte.

Așa că, iată de unde îmi comand cărțile!

Primul pe listă este acest site. Îmi place că are multe reduceri mai tot timpul și oferte bune săptămânal. De cele mai multe ori, aici am găsit cele mai bune prețuri din online la cărți. Chiar săptămâna trecută mi-am comandat trei volume cu reducere 50%. Săptămâna aceasta, de exemplu, au o altă ofertă tentantă, o reducere de 25 de lei la comenzi de cărți în limba română de peste 120 de lei. Îmi convine mult și faptul că am costuri mici la transport (6 lei) pentru comenzile cu ridicare personală. Easybox-uri am peste tot, așa că-mi este la îndemână. Este primul pe care vi-l recomand.

Al doilea loc bun de comandat cărți este Litera.ro. Eu iubesc cărțile acestei edituri. Cred că aproape jumătate din ce am citit în ultimii doi ani este de la ei. Sunt eu puțin supărată pe ei pentru că le-am trimis un mesaj de colaborare la care nu mi-au răspuns, dar nu pot ignora faptul că au niște oferte de senzație, cel puțin o dată pe lună. Cărțile au reduceri chiar și de 70% și nu vorbesc aici de volume din categoria celor pe care nu prea le cere nimeni. S-ar putea să ai surpriza unor reduceri de 30% chiar la cărțile noi sau la cele disponibile cu precomandă. Merită să vă abonați la newsletter-ul lor pentru a afla la timp de oferte. Aproape săptămânal puteți beneficia de un bestseller cadou la comenzile de minim 149 de lei, care beneficiază si de transport gratuit. Media este 7-8 cărți pentru prețul acesta, care eu zic că este unul bun.

Pe locul trei este acest magazin online. Poate nu au mereu cele mai bune prețuri la cărți, dar atunci când nu dispun de un buget mare și am nevoie de unul-două volume, prefer să mi le comand de la ei pentru că am transport total gratuit, deținând acest tip de abonament pe care vi-l recomand și vouă. Anul trecut, în martie, l-am făcut pe un an. Am plătit 100 de lei și am primit înapoi, sub formă de voucher de cumpărături, 50 de lei. Dacă aș fi plătit transport pentru toate comenzile făcute în ultimele 11 luni, m-ar fi costat cu 300 de lei mai mult decât prețul abonamentului Genius. Vedeți că încă este valabilă oferta cu 3 luni de probă, gratuit!

Ultimul site recomandat, cel pe care le-am descoperit de curând, este bookzone.ro. Prețurile sunt foarte bune, mai ales dacă urmăriți atent și prindeți perioadele cu oferte speciale. În plus, au transport gratuit la comenzi cu valoare foarte mică (doar 69 de lei) și găsiți mai mereu bestseller-uri cu transport gratuit, ceea ce mi se pare super. Puțini sunt cei care se încumetă să suporte aceste cheltuieli pentru o singură carte comandată. Oferta de carte este bogată și… mare plus îl au pentru pachetele speciale cu prețuri speciale. Dacă vă uitați pe site-ul lor veți înțelege despre ce vorbesc.

Foarte rar îmi cumpăr cărțile din altă parte. Cel mai des comand de pe primele două site-uri amintite, Elefant și Litera. Dacă vreți cărți ieftine, bune și costuri mici sau 0 de transport, de aici vă sfătuiesc să începeți căutările. Spor la shopping și lecturi plăcute.