Uite la ce ajută pictura pe numere! Fii un TU mai bun!

Beneficii pictura pe numere-min

Activitățile artistice au întotdeauna un impact pozitiv în viețile noastre. Și oricât de antitalent ai zice tu că ești, sigur te pricepi la ceva, numai că nu ai descoperit tu la ce. Unii le au cu scrisul, alții cu cântatul sau desenatul sau pictatul. Dar știai că și tu poți picta chiar dacă nu te pricepi la asta? Cum? Cu ajutorul picturii pe numere.

Acum un an am încercat și eu pentru prima dată și am descoperit că-mi place grozav, mai ales că și rezultatul a fost tare frumos, o minune de tablou de care sunt tare mândră. Ce zici de vaza mea cu bujori?

pictură pe numere flori vază bujori

Vrei să încerci și tu pictura pe numere? Să știi că nu este scump. Prețurile pentru un set care conține pânza cu desenul cu numere, montată pe șasiu, pensule și culorile pornesc de la 50-60 de lei. Cele mai ieftine kit-uri pentru pictură pe numere sunt pe acest site. Dacă nu găsiți aici nimic să vă placă, deși sunt slabe șansele (sunt peste 800 de modele!), mai puteți încerca pe pictorulfericit.ro sau criando.ro.

Veți descoperi ce beneficii minunate oferă pictura pe numere și veți vrea mai mult. Vă poate ajuta în următoarele probleme:

Reducerea stresului și a anxietății

Atunci când te dedici picturii pe numere, te poți relaxa și elibera stresul acumulat în viața de zi cu zi. Activitatea de a vopsi zonele numerotate te poate ajuta să uiți de griji și să te concentrezi asupra liniei și culorilor, astfel creând o atmosferă calmă și relaxantă. Și anxietatea, atacurile de panică și chiar formele ușoare de depresie pot fi tratate și cu ajutorul acestei forme de terapie prin pictură. Pictura îți induce o stare de calm și te predispune la meditație.

Exersarea răbdării și a perseverenței

Cei pasionați de artă și cei care doresc să-și exerseze răbdarea într-un mod creativ pot găsi refugiu în fascinanta lume a picturii pe numere. Această activitate relaxantă și terapeutică împletește arta cu matematica, oferindu-le iubitorilor de artă o modalitate unică de a-și exprima creativitatea. Ea te poate ajuta să înveți să fii mai răbdător, întrucât vei observa că progresul este obținut pas cu pas, prin efort constant. Așază-te confortabil, ia-ți pensulele și culorile, și începe-ți călătoria în lumea artei și a răbdării!

Îmbunătățirea atenției, a concentrării și a abilităților de rezolvare a problemelor

Pentru a finaliza o pictură pe numere, este necesară o concentrare atentă și răbdare. Fiecare zonă trebuie completată cu precizie și atenție la detalii. Această activitate dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a te concentra pe sarcini complexe și laborioase. Această activitate este recomandată de mulți psihologi și psihoterapeuți celor care au probleme de comunicare și organizare.

Îmbunătățirea sau redobândirea abilităților motorii

Găsiți picturi pe numere și pentru copii. Pictura pe numere este o metodă excelentă de a îmbunătăți abilitățile motorii și de coordonare ale acestora. Și plăcută, și utilă! La fel de bine prinde pictura pe numere și persoanelor care au suferit pareze, accidente vasculare cerebrale, chestii de genul acesta și sunt în proces de recuperare. Este un exercițiu excelent, fizic, mental și psihic.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care le poți experimenta prin practicarea picturii pe numere. Așadar, nu ezita să îți găsești timp pentru a te bucura de această activitate relaxantă și creativă! Ai văzut deja că picturile pe numere sunt destul de accesibile, deci nu ai niciun motiv să nu încerci.