Vrei o dronă ieftină pentru începători?

Bărbații sunt tot ca niște copii; doar că, pe măsură ce trece timpul, înlocuiesc jucăriile cu unele mai performante. Soțul meu nu se dezice de treaba asta. De vreun an și ceva, îl tot auzeam că și-ar dori o dronă. Am găsit o ofertă bună pe acest site, în luna noiembrie, aveam și ceva puncte pe care le-am folosit pentru a achita o parte din comandă, așa că i-am cumpărat o dronă ieftină. Am comandat-o prin noiembrie și a ajuns cu doar câteva zile înainte de Crăciun, adică la fix.

dronă ieftină

Este vorba despre această dronă WIFI, de care vă spun sincer că a fost încântat. În scurt timp a descoperit și câteva lucruri care nu-i plac la ea și și-a propus deja să-și cumpere una mai scumpă, mai performantă, dar în primele zile numai despre ea vorbea.

drona rosegal

Este o dronă tip quadcopter, de culoare neagră, din plastic, dar cu un aspect destul de drăguț, aș zice. Ca dimensiuni, este destul de mare. Are 31,5 x 31,5 x 11 cm. Este echipată cu o cameră de 2MP care filmează HD. Nu e wow, dar e mai mult decât mă așteptam, sincer. Filmează destul de clar, la o rezoluție de 1280 x 720p.

drona ieftina de pe rosegal

Iată care este calitatea video a filmării! Materialul este filmat cu camera inclusă în pachetul acestei drone, cea de 2MP.

Drona în sine funcționează pe bază de acumulatori – 3.7V 600mAh. Timpul de încărcare este destul de mare (aproape 2 ore), iar cel de funcționare destul de redus (undeva la 7-8 minute). Rețineți că vorbim despre o dronă cu buget redus.

Pentru telecomandă aveți nevoie de 4 baterii AA de 1.5V. Acestea nu sunt incluse în pachet. Pentru a trece la joacă cu drona, trebuie să avem o aplicație instalată pe telefon și smartphone-ul prins în suportul de pe telecomanda dronei.

telecomanda drona

De aici lucrurile sunt simple pentru cei care au dexteritate, grele pentru mine. Eu nu prea am reușit să o controlez (am prăbușit-o de vreo 3 ori de la înălțime destul de mare și nu a pățit nimic, deci pare a fi destul de rezistentă). Soțului meu i-a ieșit inclusiv întoarcerea la 360 de grade. Se pare că el e mai îndemânatic.

Drona se poate îndepărta la maxim 100 de metri, dar după ce trece de 70-80 deja nu prea o mai poți controla așa cum trebuie. Ăsta e primul minus pe care l-a descoperit soțul meu la ea. Iată cum funcționează! Clipul de mai jos este filmat cu telefonul.

Din punct de vedere al vitezei de zbor, e destul de bună. Are trei trepte de viteză (mare, medie și mică), deci o poți folosi pentru diverse lucruri. Te poate urmări în timp ce mergi cu bicicleta sau în timp ce mergi la pas. Bine, e impropriu spus te poate urmări pentru că tot timpul trebuie să o controlezi tu.

Ce nu i-a plăcut soțului meu este că nu a reușit să o stabilizeze într-o anumită poziție, adică să o ducă la o anumită înălțime și într-un anumit unghi și să o blocheze acolo și de acolo să filmeze sau să facă poze. Poate merge și nu am reușit noi? Asta nu mai știu.

drona wifi

Imaginile sunt transmise în timp real pe display-ul telefonului și acesta înregistrează filmarea sau poate face poze în timpul filmării.

Merită să-ți cumperi o astfel de dronă? Dacă ești pasionat de gadgeturi și tehnologie, da, cu siguranță! Mai multe detalii despre specificații și preț găsiți aici.

 

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *