Cum ne alegem glucometrul

Diabetul este o boala care afecteaza mare parte din populatie la ora actuala.De obicei, o dieta adecvata si o portie de miscare zilnica, ar trebui sa ne tina departe de aceasta boala. Insa, daca deja suferiti de diabet sau aveti in familie cazuri de diabetici, ar trebui sa va luati toate masurile necesare pentru a va monitoriza si tine sub control nivelul glicemiei.

La ce ar trebui sa va uitati cand alegeti un glucometru? In primul rand trebuie sa fie nou, original de la producator si sa aiba garantie. Apoi, ar trebui sa stiti ca nu e bine sa mizati la prima vedere pe cel mai ieftin glucometru, ci ar trebui sa va interesati din timp cat costa testerele pentru acel model de aparat de masurare a glicemiei. Stiu pe cineva care s-a bucurat ca a dat 80 de lei pe un glucometru si peste doua saptamani si-a dat seama ca daca ar fi dat 50 de lei in plus pe un alt model ar fi fost mai castigat pentru ca la acela erau mai ieftine testerele. Asa ca, inainte sa dam comanda, ar trebui sa ne intrebam care e cel mai bun glucometru si cum ar trebui sa il alegem in functie de nevoile noastre.

Ar trebui sa aveti in vedere si viteza de testare a aparatului pentru ca unele glucometre afiseaza rezultatul in doua secunde si altele au nevoie de mai mult timp de procesare a probei de sange. Daca va fi utilizat de o persoana in varsta, glucometrul ar fi indicat sa aiba un display generos sa afiseze rezultatul cu niste caractere suficient de mari ca persoana respectiva sa le poata vedea. Conteaza foarte mult si forma si dimensiunile aparatului de masurat glicemia. Trebuie ales un glucometru pe care sa il poti manui/tine intr-o singura mana pentru ca de cea de-a doua ai nevoie ca sa introduci testerul.

Ca ultim sfat, ar fi bine ca glucometrul pe care il cumparati sa permita memorarea ultimilor masuratori efectuate pentru a pastra in siguranta un istoric al valorilor glicemiei si a-l putea prezenta medicului la control. Gasesti aici cele mai cunoscute si mai bune glucometre de pe piata din Romania de la cele mai ieftine la cele mai moderne(wireless) care inglobeaza tehnologii smart de ultima generatie. Sunt disponibile inclusiv pachete care au si testere incluse. Alege cel mai bun glucometru pentru tine!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *